Drogy na ihrisku

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Vyriešený
meno
Jana Kovalovská 24. mája 2016

Dobrý deň pán starosta, v mene obyvateľov Ružinova (Gregorova, Babuškova, Kostlivého, Albrechtova) žijúcich v okolí ihriska na Gregorovej. Už niekoľko mesiacov sledujeme veľmi často schádzajúcu sa mládež 15-20 rokov, na ihrisku medzi našimi domami. Najprv bolo jasné, že tam popíjajú, po zotmení sú hluční, vulgárni, agresívni. Nedávno sme si všimli igelitové sáčky a zaregistrovali rozhovory o kvalite "Heráku". Pohybujú sa tam už v čase, keď na ihrisku sú deti, nehovoriac, že po nich zostáva neporiadok a obávame sa, že by sa v piesku mohli začať objavovať aj nebezpečné predmety (striekačky). Osobne si myslím, hoci viem, že nič zásadné sa nedá robiť, ale pochôdzky štátnej alebo mestskej polície by hádam pomohli. Ďakujeme

27. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
MP bola upovedomená o situácii. V prípade, že máte podozrenie z páchania trestnej činnosti, priestupku, alebo iného deliktu odporúčame zavolať na linku PZ SR 158 a požiadať o preverenie totožnosti a preventívny služobný zákrok.

S pozdravom

kancelária starostu
27. máj 2016

Jana Kovalovská

Ďakujem, za dobrú radu. To bolo prvé, čo sme urobili. Na 158 nam bolo povedané, že s tým ťažko niečo urobia, ale skúsia. Jedna mamička aj podala trestné oznámenie. Chlapci, čo tam "chodili" hrávať fotbal mali s nimi problémy. Predpokladám, že už chodia inde. V predvolebných sľuboch bolo aj vrátiť pochôdzkárov na sídliskách. Zatiaľ nachádzame bongá, kedy sa v piskovisku dieťa zraní o striekačku. Žiadala som o hliadky, aby sa tam feťáci necítili v bezpečí. Ďakujem za žiadnu pomoc. Počkáme si, až sa niečo stane.
27. máj 2016

Jana Kovalovská

V tom rohu sú dobre skrytí a nikto nemá odvahu sa priblížiť. Máme štátnu políciu, mestskú a je problém, aby pochôdzkári chodili na miesta, na ktorē poukazujú občania (ktorí majú strach).
04. júl 2016

Jana Kovalovská

Stále lepšie a lepšie. Sú prázdniny, bordel začína už v odpoľudňajších hodinách. Volať na políciu a vypočuť si, že s tým nemôžu nič urobiť, ale niekoho tam pošlú... Problém nevyriešený, ani žiadna snaha. Myslím, že kotlebovci by to poriešili, škoda, že ich zo srdca nenávidím
27. január 2024

Martin Uváček

Čo tento podnet? Je ešte po toľkých rokoch aktuálny? Zmenilo sa niečo?
08. apríl 2024

Alica H

Odpoveď pre pána Uváčka:
Ihrisko bolo odvtedy zrekonštruované a problém s drogami zmizol, raz za čas je pár mladých za múrikom s bongom, ale feťáci tam nechodia. Prikladám podnet na aktuálny problém, tiež sa týka mladých, nerešpektujúcich skupiniek ľudí:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/185172/albrechtova-verejny-poriadok-ine
08. apríl 2024

Martin Uváček

Pôvodný problém je teda vyriešený. Poprosím zmeniť status.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania