Záhradnícka-Nastavenie semaforov - chodec škodná

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

nastavenie semaforov na krizovatke Jegeho X Zahradnicka absolutne nepriatelske k chodcom. chodci musia prechadzat jedno rameno krizovatky na 2 cykly stojac na uzkom ostrovceku v strede krizovatky kam sa v spicke ani nezmestia. v sirsom centre mesta a na tak frekventovanom mieste je v slusnych mestach standardom prejst na 1 krat a nie v strede cesty stat 1 cyklus... ani autam to velmi neuskodi zaradit kratku fazu na kratkom prechode pre chodcov navyse...

22. máj 2016

Michal

Súhlasím s podnetom. Aj chodci sú ľudské bytosti. Snažia sa dodržiavať dopravné predpisy a zaslúžia si, aby cez prechod mohli aj dôstojne prejsť. Na rozdiel od vodičov áut ich žiadna plechová strecha pred dažďom a prechladnutím neochráni. Veď nič viac to nechce, len trošku empatie na tom magistráte. V dnešnej dobe nie je problém vidieť rodinky s deťmi ako prebehujú na červenú. Netreba ani trikrát hádať, kto je za to zodpovedný. Prosím, neučme chodcov, že semafory sú ich nepriateľom, ale že nám pomáhajú prejsť cez cestu nie len živí, ale aj zdraví. Ďakujem.
23. máj 2016

jajbolina

Presne tak, chodci sú utlačaní na úkor áut a doslova sú buzerovaní pri precháídzaní ciest, až ohrozovaní na životoch tých, že sú nútení tlačiť sa na malých ostrovčekoch v strede rútiacich sa áut. Stále vravíte že chcete podporvať chodcov, cyklistov, MHD pre autami, tak prestaňte tárať a začnote konať, "zelenými vlnami" pre chodcov a MHD, nie pre IAD, rekonštrukciou rozbitých chodníkov a budovaním kvalitných rovných chodníkov len so zošikmenými hranami a hustejšími spojmi MHD. 20 minútové intervaly nemožno považovať za alteranatívu autám, skôr za odpudenie ju využívať.
10. október 2022

Andrej Kozák

Preslo 6 rokov od originalneho podnetu, stale sa prechadza na 2x
10. október 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne zaslaný samospráve.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
11. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
07. august 2023

Andrej Kozák

Dobry den, podarilo sa za poslednych 10 mesiacov kolegom na to pozriet? Dakujem
11. august 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, podnet bol opätovne zaslaný samospráve.
S pozdravom,
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
03. február 2024

Andrej Kozák

Prosim vas. Naozaj to nie je tak zlozita krizovatka, aby trvalo 8 rokov vymysliet ju vhodnejsie pre chodcov. Kde je problem? Preco sa to tak natahuje?
04. február 2024

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, podnet bol opätovne zaslaný samospráve.
S pozdravom,
Administrátor portálu Odkaz pre starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania