Odlomený a spadnutý hrubý konár vo vnútrobloku Rumančekovej ul.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Ing. Ľubomír Németh 24. mája 2016

Za bezveterného počasia 20.5.2016 cca o 14.00 hod sa zo starého topoľa vo vnútrobloku Rumančekovej ul. odlomil a spadol hrubý konár priemeru cca 20cm. Na problém s dlhými a odstávajúcími konármi stromu sme upozorňovali p. starostu vlani na jeseň, keď sa u nás zúčastnil petangového turnaja. Strom bude pravdepodobne chorý a má ešte zopár extrémne dlhých vodorovných konárov. Strom ohrozuje najmä deti blizkeho ihriska a chodcov na chodníku prechádzajúcich popod strom. Našťastie sa teraz nikomu nič nestalo, ale nebezpečenstvo stále trvá. Prosili by sme preveriť stav stromu a spraviť nápravu buď orezaním dlhých konárov, alebo zabezpečiť výrub. Zrezaním stromu (kmeňa) v určitej výške by sa dal peň využiť aj ako lavička. Môj kontakt pre info : 0905317249

30. máj 2016

Ing. Ľubomír Németh

Dňa 28.05.2016 o 21.00 hod za bezveterného počasia sa odlomil a spadol z toho istého chorého stromu ďalší hrubý konár s priemerom cca 20cm. Tentokrát spadol na chodník po ktorom chodia chodci a deti na priľahlé detské ihrisko. Konár padol tesne vedľa lavičky na ktorej sedeli staršie dámy. Ani netreba zdôzazniť, aký šok to spôsobilo týmto ženám. Ak by sa to stalo o niečo skôr, mohlo to privaliť nejaké dieťa. Je to už druhý konár v priebehu týždňa. Žiadame neodkladné konanie vo veci výrubu chorého stromu, skôr, ako sa stane nejaké nešťastie. Ďakujeme.
02. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
požiadali sme fytopatológa, aby vypracoval v čo najkratšom čase stanovisko v zmysle zabezpečenia prevádzkovej bezpečnosti detského ihriska.

S pozdravom


kancelária starostu
23. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
posielam aktualizáciu k podnetu: V zmysle vypracovaného fytopatologického posudku vykonáme na strome radikálny bezpečnostný rez, následne v mimovegetačnom období dáme strom vyrúbať.

S pozdravom


kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania