Zničené trávniky, zablatené chodníky

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Uzavretý
meno
Anonymný užívateľ 06. februára 2013

Každoročne sa opakujúci scenár, kedy po odmäku ostávajú po autách zničené trávniky a špinavé chodníky od blata. Prosím zodpovedných o zabezpečenie kamenných zábran na usmernenie áut tak, aby pri parkovaní na chodníkoch nejazdili po tráve - ako je to urobené napr. tu http://goo.gl/maps/ma5gA ale trošku aj z rozmyslom, aby bol ochránený trávnik na rohoch a okrajoch chodníkov. Kritické miesta som znázornil na mapke červenou.

12. február 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
obhliadka problematickej lokality potvrdila potrebu umiestniť zábrany do zelene, prípadne uzatvoriť prístupy zo zadnej strany domu na Krásnohorskej ulici inštaláciou stĺpikov do chodníka. To však najmä časovo nie je jednoduché, nakoľko osadenie takýchto zábran môže byť zrealizované len na základe súhlasu dopravnej komisie.
Čo sa týka osádzania skál a kameňov od tohto riešenia sme upustili, nakoľko je veľmi nákladné a mechanizmy sa často krát nedostanú na problematické miesta. Momentálne uprednostňujeme inštaláciu zábran do zelene. Váš podnet sme zaradili do databázy podnetov, avšak prednostne musíme vyriešiť kritickejšie lokality Petržalky a podnety skoršieho dáta.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, Bratislava
t.č. 02/63823 065
fax 02/63 823 908
[email protected]
www.petrzalka.sk
12. február 2013

Obcan

Ďakujem za odpoveď. Zábrany do zelene sú výborný nápad, nemusia byť kamene, stačí čokoľvek iné. Avšak zablokovať príjazd by ešte viac zhoršil situáciu s parkovaním. V okolí už naozaj nie je kde parkovať. Už aj parkovisko pri kostole je stále plné, takisto parkovisko pri Lidli. Prosím túto možnosť úplne vylúčte.

Bolo by možné zverejniť databázu podnetov, aby sme ako občania mohli nahliadnuť, čo všetko sa v rámci Petržalky rieši?
04. apríl 2013

Anonymný užívateľ

Kedy to bude teda riešené?
22. apríl 2013

Anonymný užívateľ

Vonku sa nám vyčasilo, najvyšší čas poopravovať rozryté trávniky. Kedy to bude teda riešené?
19. júl 2013

Anonymný užívateľ

p. Podmajerská, kedy to bude riešené?
24. január 2014

Anonymný užívateľ

Pani Podmajerská, ďalšia zima sa nám rozbieha v plnom prúde, trávniky sú čím ďalej tým viac poničené. Kedy sa môžeme tešiť na osadenie zábran??
17. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Predmetné parcely vo vnútrobloku na Krásopohorskej ulici sú v súkromnom vlastníctve. Petržalská samospráva, ako každá samospráva na Slovensku, môže vykonávať správu a údržbu len majetku, ktorý vlastní, alebo jej bol zverený do správy. Mestská časť tak neuvažuje o osadení zábran. Prihliadnuc na fakt, že osadením zábran nie je možné suplovať dodržiavanie dopravných predpisov zo strany nezodpovedných vodičov.

MÚ BA - Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania