Zneuživanie preukazu ztp.

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Uzavretý
meno
Anonymný užívateľ 25. mája 2016

Chcem upozornit na spekulantov ako riešia parkovanie na Slnečniciach kde sa parkovacie miesta kupuju. Mlady ludia čo maju kartu ztp ked rano odchadzaju kartu schovaju a večer ju zase daju za sklo. Ziadna osoba ztp nieje nahlasena na tejto adrese a ani na tejto adrese do auta nenastupuje ani nevistupuje. Policia to nekontroluje lebo je to zložite.

25. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Komunikácie na Slnečniciach nie sú v správe mestskej časti BA-Petržalka a ani v správe hlavného mesta SR Bratislavy. V tejto lokalite nie je mestská časť oprávnená vydávať povolenie na vyhradené parkovanie.

Samotný výkon dohľadu nad dodržiavaním zákona o cestnej premávke majú iba poriadkové zložky (Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy a Policajný zbor SR).

mestská časť BA-Petržalka
25. máj 2016

Jana Kolárová

nie sú to súkromné pozemky?
09. jún 2016

Michal

Fascinujuce co si ludia na Zlovensku dokazu zavidiet do prdele, ano, ked chodim z prace do Auparku na obed a vidim bavoraky, mercedesy a kadeco s kartou ZTP tak mi je jasne, ze majitel je maximalne tak mentalne postihnuty, ale mam pocit, ze u nas aj cloveku na nejakej starej sunke s kartou ZTP tato cvarga zavidi...polutovania hodne.
16. jún 2016

Max

TiP: ak máte podozrenie na zneužívanie kartičky, privolajte si políciu, na rube kartičky je fotka a meno oprávnenej osoby. Kartička sa smie používať len vtedy pokiaľ je vo vozidle prepravovaná oprávnená osoba. Platnosť resp. pravosť preukazu si môže polícia následne overiť na príslušnom UPSVaRe, ktorý ju vydal......
pozn. aj prachaty podnikateľ na bavoraku môže mať zdravotné problémy,... pri mladych šoferoch skôr bude kartička patriť rodičom, alebo starým rodičom.Toto by chcelo dôslednejšiu kontrolu zo strany polície, aj keď ja mám skôr opačnú skúsenosť pri Auparku - raz som tam na ZTP zaparkoval a hned boli pri mne policajti, z auta na mňa kričali že tam nemôžem parkovať, ani ich nenapadlo že môžem mať v aute ZTP osobu., podobne sa mi stalo na istom sukromnom pozemku pri novostavbe panelaka, kde som bol taktne susedom kamarata upozorneny ze na mieste ZTP nemam parkovat,lebo podla dohody spoluvlastnikov tam parkuje niejaky sused ( bez ZTP). Zn.Kocurkovo.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania