Úprava svetelnej signalizácie

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Martina 27. mája 2016

Dobry den,
Chcela by som dat podnet na upravu dlzky cyklu svetelnej signalizacie na ulici Karadzicova pri obnovenej zastavke Twin City (povodne Wustenrot). Podla mojho nazoru ma cyklus neprimerane dlhu cakaciu dobu pre chodcov, niekolko minut. Toto sa zmenilo od kedy je obnovena zastavka. Dovtedy cakacia doba bola primerana. Teraz, napriek tomu ze tam je naistalovane dopytove zariadenie, po stalaceni tlacidla sa caka dlhe minuty. Vacina ludi caka chvilu a nakoniec prebehnu na cervenu. Toto je najviac zjavne cez vikendy, kedy je premavka po Dostojevskeho/Karadzicovej slabsia a chodci cakaju a cakaju a nikde ziadne auta. Navrhujem prehodnotenie signalizacneho cyklu minimalne cez vikendy. Dakujem.

30. máj 2016

Michal

Súhlasím s podnetom. Tento priechod sa nachádza veľmi blízko centra mesta, kde preferencia automobilovej dopravy nemá čo robiť. Vodiči áut by mali byť skôr motivovaní, aby sa tejto oblasti vyhli alebo použili mhd. V dnešnej dobe by nemal byť problém nastaviť semafor v prospech chodcov s preferenciou vozidiel mhd.
16. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Skontrolovali sme súčasné a predchádzajúce nastavenie cestnej dopravnej signalizácie na spomínanom priechode pre chodcov, s nasledovným záverom:

Doba čakania pre chodcov sa nezmenila. Dĺžka cyklu riadenia zostala rovnaká a to 100s. Rovnaké zostali aj dĺžky zelenej pre chodcov a to:

- 19s na kratšom priechode cez 2 jazdné pruhy (v najnevhodnejšom okamihu chodec čaká 81s),
- 12s na dlhšom priechode cez 3 jazdné pruhy (v najnevhodnejšom okamihu chodec čaká 88s).

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
16. jún 2016

Martina

Dakujem za odpoved. Moj podnet sa tykal hlavne vikendoveho nastavenia, pride mi neprimerane dlhe, skuste sa tam pristavit, nielen nadialku skontrovat nastavenie, odmerat cuklus si viem aj ja. Stojite skoro dve minuty na cervenu a okolo prejde 5 aut. Skuste potom pozitivne ovplyvnovat deti a cakat. Cakate a nadavate, naniec aj tak prejdete. Potom konecne naskoci zelena a chodci nikde. Nadavaju vodici. Velmi zle riesenie. Preco nemozu byt semafory cez vikend vypnute? Aspon sa naucia vodici, ze maju trochu spomalit na tom useku. Dakujem.
15. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dopĺňame našu odpoveď o poznámku, že po rekonštrukcii cestnej svetelnej signalizácie na priechode pre chodcov Dostojevského rad - Továrenská sa tento priechod stal dopytovým. Chodci musia stláčať dopytové tlačítko, aby radič zaregistroval výzvu na zaradenie signálu "Voľno" pre chodcov. Ak stlačia tlačítko nemali by čakať viac ako 100s (najnevhodnejší variant). Dĺžka zelenej pre chodcov sa nezmenila.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
30. september 2021

Vladimír

Karadžičova-semafor-zle nastavený

Interval na semafóre pre chodcov je 3 - 5 minút!!!
30. september 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]
11. október 2022

Andrej Kozák

Samosprava sa uz prosim vyjadrila? Cez tento prechod sa chodi zasadne na cervenu, cakacia doba je nasobne dlhsia ako by v centre mala byt
12. október 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
27. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za upozornenie. Podnet opätovne posielame kolegom na vyjadrenie.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania