Nepojazdné autá

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Ján Krúpa 07. februára 2013

Myslím že patria do šrotu, zaberajú miesto.

07. február 2013

Obcan

To je nejaká najnovšia móda vycapiť si EČV za sklo a hrať sa na mŕtveho chrobáka. Stavím sa, že ani títo nemajú platné emisné, či technické kontroly. Žial samospráva je neschopná to riešiť, viď. http://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/2438/dlhodobo-odparkovane-auto-bez-ecv
07. február 2013

expert

Nuz je to jednoduche... ked je za oknom, nemoze ju oddrapit daky nahnevany sused... tym padom sa z auta nemoze stat vrak bez ecv a tym padom ho nikdy nebude mat kto upratat, kedze aj ked nema stk a ek, stale ma ecv.
07. február 2013

Obcan

Vôbec to nie je také jednoduché, len zodpovední sa nemajú k činu. Pozri vyhlášku 9/2009 §35 ods. 11: "Tabuľka s evidenčným číslom musí byť na vozidle umiestnená na vonkajšej strane karosérie"
http://www.vyvlastnenie.sk/predpisy/vyhlaska-ktorou-sa-vykonava-zakon-o-cestnej-premavke/
08. február 2013

expert

porusuje sice spomenute ustanovenie zakona, ale to postihuju policajti pri cestnej kontrole. pre miestny urad je podstatne, ze niekde dake ecv vobec je. je to zacarovany kruh.
08. február 2013

Obcan

Žiaľ je to tak, ako píšeš. Typický slovenský alibizmus - na strane samosprávy, ale aj policajtov :(
14. február 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet, pracovníci oddelenia ŽP uvedené vozidlá zadokumentovali. Na základe evidenčných čísel zistíme majiteľov, ktorých upozorníme na stav vozidiel. V prípade, že vozidlá neodstránia alebo nespojazdnia, požiadame Obvodný úrad pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie o vyradenie vozidiel z cestnej premávky a následne dopravný inšpektorát o vyradenie z policajnej evidencie. Vozidlá potom dáme odtiahnuť.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, Bratislava
t.č. 02/63823 065
fax 02/63 823 908
[email protected]
www.petrzalka.sk

14. február 2013

expert

pani podmajerska, zase len skopirovany text podla sablony???? bud konate neefektivne, alebo je niekde chyba. rovnaky, alebo velmi obdobny text sa nachadza pri kazdom nahlasenom podnete opusteneho, chatraneho, nepojazdneho vozidla... len z kratkej minulosti niekolko prikladov.

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/1969/dalsi-vrak-na-sevcenkovej-ulici

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/2530/opustene-felicia-na-chodniku

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/2723/dlhodobo-odstavene-vozidlo

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/2721/dlhodobo-odstavene-vozidlo

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/2562/nepojazdne-auto

Na margo toho posledneho. Viete o nom uz daku dobu, ako pisete vyzvete majitela, aby si ho spojazdnil... dnes je viac ako 2 mesiace od nahlasenia podnetu. to auto tam stale zavadzia... nemyslite, ze robite nieco nespravne? alebo su pre majitela rocne lehoty na vyriesenie problemu s nepojazdnym autom??? alebo ako to vlastne je? mesiac pisete ziadost policajtom aby zistili majitela, oni dalsi mesiac zistuju majitela a pisu odpoved vam, dalsi mesiac pisete ziadost majitelovi, aby sa uracil, ze ma 30 dni na vyriesenie problemu, samozrejme medzi vsetkym je aspon 14 dni na ulozenie zasielky na poste, cize cely proces vazne trva pol az tristvrte roka?

alebo sa pozrime na tu skodovky... pred rokom ste poslali majitelovi oznamenie o sprevadzkovani vozidla. on si zasielku nepredbral. a tym to akoze zacalo aj skoncilo? neprevzal, tak problem vyrieseny, alebo ako?

ocakaval by som na tieto moje otazky rozumne odpovede... idealne vyriesenie danych problemov v horizonte +/- mesiaca, kedze vsetky su nahlasene uz viac ako mesiac...
05. október 2014

Ján Krúpa

Prešlo vyše jeden apol roka a nič!!!!!!!!!!!!!!!!
13. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
predmetné vozidlá boli odstránené.




MÚ BA - Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania