Neplnenie povinnosti mestskej polície v Starom Meste

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
David 27. mája 2016

Ludom je casto pripominane, ze zle zaparkovane auta treba nahlasit mestskej policii. Ta si vsak neplni svoje povinnosti ako ukazuju napriklad tieto 4 konkretne pripady. Prosim o preskumanie efektivity mestskej policie v Starom Meste.

5 Marec 2016, 15:42 Namestie Slobody - vozidlo stojace na zeleni, privolana bola mestska, problem bol ignorovany

21 April 2016, 21:55 Banskobystricka pred prezidentskym palacom - vozidlo stojace v zakaze zastavenia na chodniku, mestska policia vyzvy o riesenie ignorovala

12 Dec 2015, 15:45 Vchod do prezidentskej zahrady - vozidlo blokujuce chodnik - mestska policia problem ignorovala.

Maj 2016 - Na Banskobystrickej ulici je 2 tyzdne zakaz zastavenia, kvoli planovanym pracam no auta tu parkuju.

27. máj 2016

rezident

Dobry vecer, takato je situacia dnes vecer
27. máj 2016

Jana Kolárová

keď sa tým policajtom tak zúfalo nechce nič robiť
28. máj 2016

Michal K.

vsetko im treba nahlasit. sami mi povedali, ze bez podnetu neurobia nic. a aj potom casto nie.
28. máj 2016

Michal

David, bez toho aby som chcel "pracu" mestskej policie akokolvek ospravedlnovat (podla mna je mozne ju kludne zrusit, ak ma fungovat nadalej takym sposobom ako doteraz), ale zas musis uznat ze sposob akym su tie zakazove znacky v BA kladene je tiez nenormalny.

Na tomto mieste boli rozhodene znacky so zakazom parkovania a doplnkovou tabulou, kde bolo urcene obdobie cca jedneho tyzdna a informacia o stavebnych pracach. V tomto tyzdni sa tu ale vobec nic nedialo. Podobny "management prac" som videl opakovane, schvalovatel znaciek (ak ich vobec niekto schvaluje) vobec neprihliada na nedostatok parkovacich miest a nie je nijako nuteny robit veci s co najnizsim negativnym dopadom na ludi - kludne zaberie na tyzdne celu ulicu, nic nerobi a o mesiac ju zaberie znova. Poctivec zo "zakazaneho" miesta odide a nasledne vidi ze sa tu aj tak nic nedeje a ze tu ostatni parkuju. Tak tam nabuduce zaparkuje aj napriek zakazu, prinajhorsom zaplati pokutu nizsiu nez suma parkovneho na platenom parkovisku, aj to len ked bude mat smolu - v BA davaju fizli pokutu uplne nahodne, castokrat tomu co nikomu neprekaza.

Podla mna normy dobreho spravania porusuje len to posledne auto, to je naozaj arogantny vol a pokutu si zasluzi. Formalne by sice pokutu mal dostas aj vodic 1 a 3, ale este predtym by ju mali dostat uradnici co k rieseniu pristupuju akoby malo parkovacie miesto v meste nulovu hodnotu. 2 asi zial pokutu dostat nemoze - zelen tam uz nie je a pre chodcov tam je viac nez 1,5 metra.
28. máj 2016

autopravo

A ako mi zarucia anonymitu pripadne ochranu pred tym, aby sa mi nahlaseny majitel auta neskor nepomstil?
30. máj 2016

Michal

Asi sa len čaká na deň D, kým si všetci nenavyknú cestovať autom a iná doprava nebude možná, čím nastanú ideálne podmienky na to, aby sa z parkovania spravil jeden veľký biznis.
27. júl 2016

Jozo

Objektivna zodpovednost

prosim o pokutovanie a vyuzitie objektivnej zodpovednosti kedze mestska policia si dlhodobo neplni povinnosti
22. február 2020

Martin Uváček

Miesto na námestí slobody je permanentne obsadené.
05. máj 2021

Martin Uváček

Opakovane, každý jeden deň tam parkuje strieborný hrdzavy VW a nejaká návšteva s MKD značkami. Podnet neriešený.
05. máj 2021

Michal K.

staznosit na mestku policiu je tu velmi vela, na neplnenie si povinnosti, ignorovanie podnetov, neriesenie priestupkov samostatne, navrhov na zrusenie aj na zmenu systemu prace a zvysenie efektivity. existuju uz tridsat rokov a nic sa nezmenilo. na jedneho policajta vychadzaju priemerne za tyzden zhruba tri riesenie dopravne priestupky. kde nie je vola, nie je cesta....
13. máj 2022

Martin Uváček

Neviem či je tento podnet ešte aktuálny. Auta som tu už dlhšie nevidel stáť a čoskoro tu bude parkovacia zóna.
16. september 2022

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený Vďaka zavedeniu parkovacej politiky je možné parkovať už len na vyznačených miestach. Inde už auta neparkujú.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania