Semafor v cyklochodníku

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Janči Bakoš 30. mája 2016

Nevhodne umiestnený semafór pre električky - tvorí prekážku pre cyklistov.
Prečo nieje semafor umiestnený na ľavom okraji chodníka, "v zábradlí" (rovnako ako dopravné značenie)? Električkám by nezavadzal a viditeľný by bol tiež.

17. jún 2016

Michal Oravec

Dobry podnet, skoda, ze sa na to mocipani vykaslu - ako na vacsinu podnetov tu.
23. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dopravné zariadenie bolo realizované podľa schváleného projektu organizácie dopravy (POD), ktorýá reflektoval technické a priestorové možnosti a potreby jednotlivých zariadení. Tento projekt bol prerokovaný v dopravnej komisii a odsúhlasený Krajským dopravným inšpektorátom Krajského riaditeľstva policajného zboru (KDI KR PZ) v Bratislave. Po dokončení bol projekt skontrolovaný a bolo schválené jeho užívanie - kolaudácia.


Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
23. jún 2016

Michal Oravec

A je to tu. Dalsia velmi hodnotna odpoved magistratu. Naprojektovali sme si - zle, schvalili sme si - zle, postavili sme - zle. Skolaudovali sme si - stale zle. A sprosto. Nepouzitelne. Bude to tak sprosto teraz na veky vekov - ano. Mili obcania - vylezte nam na hrb.
30. jún 2016

Hank

Tak, tak nevadi, ze je to neprakticke a potencialne nebezpecne, podstatne je, ze to tak ma byt, protoze tak je to spravny, tak to ma byt.
Inac, podnetov zo Staronoveho mosta bude pekne pribudat, je tam kopec nezvladnutych detailov, ktore su vsak vsetky samozrejme naprojektovane, odsuhlasene, schvalene a skolaudovane, takze nech sa nikto ani neobtazuje ich tu davat, pretoze oddelenie komunikacie a marketingu by to malo vyriesene pomocou ctrl-c ctrl-v tejto "odpovede".
06. júl 2016

neoficiálna odpoveď odpoveď

"Dopravná komisia" (predpokladám, že mysleli komisiu pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení) bola postavená pred hotovú vec, že tam je umiestnený signálny stĺp pre električku. Dokonca v pôvodnom projekte organizácie dopravy ten stĺp vôbec nebol zakreslený (a pritom tam fyzicky už bol), čo by znamenalo, že ak by bol projekt organizácie dopravy schválený podľa pôvodného návrhu, tak stĺp by bol v strede cyklocestičky. To že projektant, ktorý projekt organizácie dopravy navrhoval nemal zmapovaný reálny stav (čo je jeho povinnosť) je druhá vec...Takže ostávali 2 možnosti: a) cyklocestičku ukončiť na úrovni dilatácie mostu a cyklistov nechať vybrať si pre nich najvhodnejšiu trasu v rámci zmiešaného pohybu s chodcami (čo by znamenalo, že by sa stĺpu mohli vyhnúť aj sprava, avšak s rizikom, že potriafajú chodcov) alebo po b) tým, že to šírkové pomery umožňovali cyklistov vyosiť po ľavej strane stĺpu a zmiešaný pohyb vytvoriť až neskôr. Ani jedno riešenie nie je ideálne, ale ak je niečo stavebne vybudované zle, potom z toho vznikajú takéto paškvily, potom každý povie, však to sa upraví dopravnými značkami. Komisia (na ktorú sa odvoláva aj odpoveď) NIE JE plánovací orgán. Je to čisto výkonný orgán pre schvaľovanie žiadostí resp. už navrhnutých projektov o určenie dopravných značiek a dopravných zariadení. Nebolo to tak, že komisia si len tak raz povedala "však dajme tam stĺp do stredu, tak aby sme to cyklistom trošku osladili". Samozrejme, že by bolo lepšie keby sa stĺp posunul bližšie k električke a cyklocestička by viedla krásne rovno, len sa mi zdá, že so stavbou, ktorá je vybudovaná z eurofondov sa nemôže 5 rokov hýbať. Týmto nijako nechcem ospravedlniť ako to tam vyzerá, len konštatujem, že najprv bol stĺp a potom značky
23. apríl 2020

Žigmund Branimír Hronsecký

Poprosím o opakované zaslanie podnetu.
20. máj 2020

Martin Uváček

Semafor bol minuly rok demontovaný, takisto bolo zrušené povinne zastavovanie električiek na tomto mieste smer Šafko. Stojí tu len nevyužívaný stĺp, ktorý nebezpečne zasahuje do cyklotrasy. Čo bráni jeho odstráneniu?
08. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

kolega uviedol že stĺp je už zadaný na odstránenie.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
29. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

stĺp bol už odstránený a povrch upravený.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
29. jún 2020

Janči Bakoš

Yes! Slabé štyri roky.
Ešte rok-dva aby sa to premaľovalo a bude tu hotová Viedeň.
29. jún 2020

Žigmund Branimír Hronsecký

Pán Magistrát, poprosím Vás aj o premaľovanie nového povrchu.
10. júl 2020

Martin Uváček

Podnet vyriešený. Stĺp odstránený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania