Výrub či orez?

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Lamač

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 17. augusta 2015

Dobry den pan starosta.
Chcem Vas upozornit na zaujimavy orez stromov, ci skor ich fakticky vyrub pred domom na Rajtakovej ulici 16. Neviem, ci bolo vydane povolenie na vyrub, ale ak nie, treba sa obratit na inspekciu zivotneho prostredia, ktora uz viac krat rozhodla, ze takyto druh "orezu" je nepripustny a samozrejme to riesit s majitelom.
Pripajam aj fotografiu z leta, kde boli rovnake stromy zachytene na google Maps Street View.
Dakujem a prajem vam pekny den.

13. február 2013

Peter

strasne nieco :(
14. február 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň

Zo strany MČ Lamač sa jedná evidentne o poškodenie drevín. V súčasnosti čakáme na vyjadrenie od SIŽP ktorá to má v šetrení.

Ing. Marek Poláš, odborný referent ŽP, MÚ MČ Bratislava - Lamač.
14. február 2013

Andrej

Neviem či to skôr nieje pre Obvodný úrad životného prostredia.
Ja osobne chápem motiváciu ľudí čo to zrezali, chceli mať výhľad (aj keď na leto si budú musieť kúpiť klimatizáciu), ale sú tu nastavené všeobecne akceptované pravidlá, ktoré treba dodržiavať.
Mrzí ma, že sú ľudia, ktorým nedochádza, že ak chcem vyrúbať strom, treba na to povolenie, že na chodníku či dokonca na tráve ja parkovanie zakázané (a naviac neslušné)...
A jediný spôsob akým sa to naučia je často už iba represia a aktivita úradov.
14. február 2013

Patricia

K linku v 1. prispevku. V clanku napisanom 29. 11. 2011 je veta "Polemiku, či sa stromy spamätajú a na jar vyrašia...". Staci si pozriet Googlemaps z maja 2012: http://goo.gl/maps/GTIIX
Je jasne, ze tak ako v Humennom, tak ani tie stromy v Lamaci sa uz nespamataju :(
20. február 2013

Peťo

Nechcem sa ich zastávať, no keďže tadiaľ dennodenne chodievam, tak som si všimol, že zasahovali do el. vedenia, možno dostali príkazom od elektrární orezať a vysvetlili si to po svojom... ale tak či tak, ak chceli výrub, mali oň normálne požiadať a vyrúbať to civilizovane a nie takto.
21. február 2013

janko hrASKO

To je burina. MOZNO JEDEN NEPREZIJE. A ak ma chudak alergiu, tak mu to iba pomoze. Mozno tam zasadi iny (pre neho lepsi )strom
21. február 2013

Patricia

Janko, aj na vyrub tej "buriny" su zakonne pravidla.
22. február 2013

Janko Trávička

Ľudia, prečo keď o danej veci neviete všetky informácie, tak robíte závery? Pre všetkých domýšľačov: len tak zo srandy to neurobili.
Chcel by som vidieť, čo by ste spravili, keby Vaše deti boli alergické a mali kvôli tomu problémy, či by ste to neriešili tak isto.
Pre ešte väčších domýšľavcov, toto nie je konečná fáza, stromy pôjdu dolu celé a vysadia sa namiesto nich iné, všetko je v súlade so zákonom, všetko je už vyriešené.
Mali by ste sa namiesto vypisovania konšpiračných teórii na internete, sediaci na svojich objemnejších zadniciach, postaviť a urobiť niečo pre prírodu alebo keď máte sebeckú povahu, aspoň pre seba.
23. február 2013

Patricia

Janko (alebo, ze by trafena hus?),
- k alergiam si skus precitat tento clanok zo SME: http://bit.ly/ZzRhXF
- je jedno ci to urobil niekto zo srandy alebo s plnou vaznostou, stale su tu nejake pravidla ohladom vyrubov a orezov a tie sa maju dodrziavat. Tento (tvoj?) vyrub nebol zjavne povoleny, inak povedane neprebehlo vyrubove konanie podl zakona s oznamenim na uradnej tabuly MC a podobne.
- moja zadnica nieje objemnejsia a cudoval by si sa kolko toho pre prirodu robim :)
- akymi myslienkovymi pochodmi si prisiel k tej sebeckej povahe? Nieje naopak sebecke vyrezat bez povolenia strom?
- a co tam pojde? Nebodaj Tuje? Tak potom pozor na ich pel...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania