Chodník v okolí domu na Sklodowskej 4

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

V riešení
meno
Palo 01. júna 2016

Chodník v okolí domu na Sklodowskej 4 počas a samozrejme po daždi sa mení na obrovské mlaky. Ani jeden východ z domu nieje možné použiť bez toho aby sa nemuselo preskakovať, alebo prebrodiť velké množstvo vody. V blízkosti oboch schodisk je počas dažďa a samozrejme aj po daždi cca 10 cm hlboká mláka, ktorá sa neda prekročiť ale len velmi ťažko preskočiť. Dospelý, mladý človek preskočí ale mamičky s deťmi, starší ľudia nemajú šancu a inu možnosť ako prejsť cez hlboké a velké mláky.
Oprava, nový asfalt, vyrovnanie či vyspadovanie povrchu by pomohlo veĺkému množstvu ludí ktorí často bojuju s touto situaciou.
Ďakujeme

09. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Opravu chodníka za bytovým domom č.4 aj so schodiskom sme zaradili do plánu opráv komunikácií, chodníkov a parkovísk. Avšak nejde o hlavný chodník a v súčasnosti opravujeme havarijné stavy chodníkov nachádzajúcich sa predovšetkým na hlavných ťahoch. Preto oprava môže byť vykonaná až po realizácii nutných opráv a do výšky disponibilných finančných prostriedkov.

Oprava styku chodníka so schodiskom pred bytovým domom č.4 – tento chodník je účelový a určený pre potreby obytného domu. Z uvedeného dôvodu je potrebné obrátiť sa na správcu budovy.


mestská časť BA-Petržalka
09. jún 2016

Palo

To znamena ze predny chodnik patri domu a zadny opravite ale neviete kedy a ci vam ostanu peniaze? To ste prosim co dali za odpoved? Precitali ste si to po sebe?
Zaujima ma ci ste pochopili co vlastne chceme...
Oba chodniky su zle vyspadovane, predny tak ze sa tvori mlaka tak ze sa neda vstupit na prvy schod a zadny je taktiez prepadnuty ale jedna sa o chodnik ktory je medzi vecierkou a domom a nie chodnik za domom.
29. máj 2021

Miroslav

vážení zo samosprávy, chodník je podľa katastrálnej mapy na parcele 759, ktorá patrí mestu a nie obyvateľom budovy, tak čo s tým má správca budovy?! to sa majú obyvatelia bytového domu nad rámec platenia miestnych daní a poplatkov skladať aj na opravu chodníka, čo je psou povinnosťou vlastníka, teda mesta?
Dajte to opraviť a nevyhovárajte sa, peňazí od ľudí vyberiete viac než dosť na miestnych daniach a poplatkoch, tak sa láskavo starajte! Mimochodom už ubehlo 5 rokov a problém nie je stále vyriešený!
15. jún 2021

Miroslav

Mohli by ste prosím podnet zaslať opätovne samospráve? Vďaka.
17. jún 2021

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
17. jún 2021

Miroslav

Momentálny stav:
- pred hlavným vchodom ul. Sklodowskej 4 (na parcele mesta) zle vyspádovaný chodník, čo po lejaku znamená umenie dostať sa do paneláku bez premočenia obuvi
- chodník za domom (na parcele mesta) je v havarijnom stave, chodník vyúsťuje pri schodisku, vedúcom ku zadnému vchodu sa chodník prepadá pod pôvodnú úroveň terénu, pred schodiskom sa počas dažďov tvoria obrovské mláky
- improvizovaný bezbariérový prístup ku zadnému vchodu (čierna stavba), niekomu sa uľútostilo ľudí, ktorí sa inak nemajú ako bezbariérovo dostať do domu a svojpomocne vymuroval "rampu", viď foto vyššie oznamovateľa podnetu. Je treba opraviť chodník, dobudovať zábradlie, aby schodisko mohli používať aj seniori a dobudovať legálny bezbariérový prístup, podľa súčasných noriem (a odstrániť čiernu stavbu, svojpomocne urobený bezbariérový prístup).
- poškodenie obrubníka pri kontajnerovom stojisku pre Sklodowskú 2-4, viď fotky nižšie.
18. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
možnosti riešenia podnetu opätovne preveríme u kolegov.
Kto? Referát investičných činností
Kedy? jeseň 2022/r. 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka
02. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Podnet sa nachádza v evidencii pracovníčky referátu investičných činností. Počas roka, pri lepších poveternostných podmienkach preverí u kolegov z oddelenia správy verejných priestranstiev ich kapacity a možnosti opravy.

Ďakujeme za trpezlivosť.
Kto? Oddelenie správy verejných priestranstiev
Kedy? 2023

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
11. november 2023

Palo

Dobry den, prosim niekolko rokov sa presuva tento stav. Februar 2023 je uz davno prec a ziadny posun. Dakujeme vopred za riesenie.
11. november 2023

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

David Dianiška
Administrátor pre Petržalku
11. november 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

aj v tomto prípade sa ospravedlňujeme za chýbajúce stanovisko.

Stav riešenia podnetu preverujeme o kompetentnej pracovníčky.
Kto? Referát investičných činností
Kedy? 2023/2024

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
12. november 2023

Palo

V pripade zrazok nieje mozne bezpecne prejst na schody. Voda stupne az nad prvy stupen schodu.
01. december 2023

Palo

Dobry den, je mozne dostat kontakt na Vami spomenutu pracovnicku? Tento podnet je dlhodobo nerieseny a myslime si ze kompetentny pracovnik teda asi nieje kompetentny, alebo neexistuje. Chceli by sme poziadavku eskalovat, nakolko ak pride k tomu ze v zime mlaka, teda 10 cm vody pred branou zamrzne a pride k urazu bude nutne riesit asi ine veci ako realizaciu povinnosti meststkej casti pri sprave. Vopred dakujeme.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania