Vytvorenie nového priechodu pre chodcov na Mierovej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Michal Braunsteiner 03. júna 2016

Na Mierovej ulici chýba priechod pre chodcov. Je tam denne dosť veľká premávka. Od Nových záhrad sa dostať na druhú stranu cesty je dosť nebezpečné, hlavne pre deti. O poobdňajších zápchach nehovoriac. Na tomto úseku cesty je priechod naozaj veľmi potrebný.

11. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Váš podnet preverilo oddelenie dopravného ižnierstva Magistrátu hl. mesta.

Ďakujeme za podnet - je opodstatnený. V tomto priestore Mierovej ulice chýba priechod pre chodcov. Avšak z dôvodu zaistenia bezpečnosti všetkých účastníkov cestnej premávky a najmä chodcov ho nebude možné umiestniť podľa náčrtu občana - v križovatke Mierovej s ulicou Nové záhrady. Priechod by tu bol umiestnený v smerovom oblúku, kde nie je dostatočný rozhľad. Preto ho navrhujeme umiestniť ďalej od uvedenej križovatky, v priestore, kde bude priechod dostatočne viditeľný a osvetlený verejným osvetlením. Zároveň musí byť na priechod bezbariérový prístup, čo si vyžiada na chodníku z jednej strany stavebné úpravy. Vzhľadom na to, že správca komunikácie zabezpečuje zo svojho rozpočtu len bežnú údržbu, je potrebné zaradiť stavebné úpravy súvisiace s vyznačením priechodu pre chodcov na Mierovej ulici do Zoznamu investičných akcií na ďalšie rozpočtové obdobie. Preto požiadame oddelenie investičných činností magistrátu o zaradenie investičnej akcie do Zoznamu. Jeho realizácia je však závislá od množstva finančných prostriedkov v rozpočte na túto činnosť.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
10. jún 2019

Ivan

Uz budu 3 roky a nic sa nedeje. Chodci tadial chodia, problem je v dodrziavani rychlosti, alebo v pripade potreby obmedzenie/znizenie povolenej rychlosti na 40 km/hod.
11. jún 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
11. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu dopravy, ktorá sa ním zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
24. marec 2020

Ružinov - Prievoz

Dobrý deň,
Kým sa sekcia dopravy k danej veci vyjadrí pri svojom aktívnom zaoberaní prikladám odpoveď na základe 211-ky.

Na základe ktorej si myslím, že sa podnet môže uzavrieť.
24. marec 2020

Ivan

Je usmevne zdovodnovat umiestnenie prechodu pre chodcov /okrem ineho/ "bezbarierovym pristupom". Totiz chodnik nie je vybudovany ani na ulici Nove zahrady II. Uz roky pocuvame vyhovorky preco to tak nie je. Kompetentni ludia totiz na vlastne oci nevideli, ako chodenim po rozbitej ceste, v case dazdov s obrovskymi mlakami, pomedzi auta, zazivame. Nikto sa nebol presvedcit na vlastne oci, kolki chodci denne vyuziju prechod, ktorí bol vybudovany mimo ich trasy a mimo "zdraveho rozumu". Je uplne jedno kto je v Ruzinove starostom, pre obyvatelov tejto lokality nerobi nic.
12. október 2021

VladoB

Namiesto nakresleného prechodu, kadiaľ potrebuje prejsť 95% chodcov, lebo idú z Nových záhrad II na autobusovú zastávku môžete využiť existujúci prechod, pričom aby ste sa k nemu dostali, prejdete 2 ulice bez prechodu a celkovo prekráčate 120 metrov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania