Bez povolenia...

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

To si už naozaj môže hocikto postaviť bez povolenia hocičo a hocikde?? A podnikať na verejnom priestranstve? Čistiareň Cyprichova ul Rača

06. jún 2016

Stela

To moderna rychlocistiaren susi nase veci na verejnosti v parku? !?!?! Hmm. Obcas tam daco zanesiem. Aspon teraz viem,preco byvaju nase veci vyblednute od slnka.
06. jún 2016

Alexandra Balazova

Tak hlavne prečo sa nepríde pozrieť hygiena ako to vyzera v prevádzke,kde sú plesnivé steny.
06. jún 2016

Maja Malá

Jeej, a to som si myslela, že iba mne sa tak "páči" tá úžasná čistiareň v Rači - LOUNDRY SERVICES FOR BUSSINESS CLAS. A vidím, že nie som jediná, komu vadí sušenie prádla na otvorenom priestranstve plnom alergénov, špiny a prachu a pranie v priestore plnom plesne a mokrých stien. Viď môj FB profi a postreh.
07. jún 2016

Jozef Petráš

odpoveď za úrady : ÁNO MÔŽE !!! 2x viac šnúr, 2x väčší biznis. Čo vy na to pán starosta zo strany ZELENÝCH ???
08. jún 2016

JUDr. Karol Németh

Čistiareň navštevujem už niekoľko rokov a to práve preto, že sušia veci po vypraní nie v sušičke, ale na vzduchu. Mimochodom, pokiaľ viem, tak tie sušiaky boli postavené ešte pri výstavbe domu a sú tam asi 35 rokov. Aspoň ich modernizujú keď zatepľujú dom. Tak že nesúhlasím s podnetom, ktorý je neopodstatnený...
08. jún 2016

Alexandra Balazova

Áno boli podstavené s bytovkami pre majiteľov bytov na sušenie prádla k práčovni pre obyvateľov domu a nie k podnikateľským aktivitám chemickej rychločistiarne.
08. jún 2016

JUDr. Karol Németh

Pani Balážová, býval som na Cyprichovej ulici niekoľko rokov. Koľko vlastníkov bytov využívalo postavené sušiaky za domom? Je ich tam asi šesť. Pokiaľ si pamätám, tak nikto, dokonca ani ja sám. Len pre úplnosť, uvedená čistiareň je tam od postavenia bytového domu čo je asi od roku 1979. Bola to prvá firma v nebytových priestoroch a sušiak za prevádzkou využívala od začiatku a v tej dobe to nikomu neprekážalo. Tak teraz po 37mich rokoch ideme riešiť, že niekto súší veci na sušiaku za domom na to určeným?
08. jún 2016

Alexandra Balazova

Pamätam si tu prevadzku,chodila som tam s babkou a je smutne,že máme rok 2016 a v tej čistiarni to vyzerá rovnako ako 1979 a ten chemicky smrad smrdi všade a neviem si predstaviť čo majú v bytoch obyvatelia domu.
08. jún 2016

Jozef Petráš

Milý pán JUDr. Németh, poprosím prečítať podnet poriadne. Ja som neriešil, kedy to bolo postavené. Otázka znela, či si môže hocikto postaviť bez povolenia hocičo na verejnom priestranstve a podnikať s tým. Poprosím čítať pozorne. Ďakujem.
08. jún 2016

Olivia

Okolo práčovne chodím každý deň niekoľko krát. Zo zadnej strany venčím môjho miláčika a žiaden chemický zápach tam nie je cítiť a vôbec mi neprekáža že tam sušia veci. Väčšinou sú to nejaké obrusy a plachty. To, že sú tam tak dlho tak klobúk dole! To je asi jediná práčovňa na Slovensku s takou históriou. To čo napísala pani Malá na FB som si tiež prečítala a nemyslím si, že to je celkom pravda, ale to je môj názor. BTW je toľko vecí čo treba urobiť a napraviť a tu sa rieši nejaké sušenie. Takéto podnety iba zahlcujú stránku a odkláňajú pozornosť od vecí, ktoré treba riešiť...
08. jún 2016

Olivia

Pán Petráš, asi by ste sa mali dobre pozrieť poriadne na to miesto, kde je uvedený sušiak :-) Však je na tom istom mieste ako bol pôvodný. To že má novú farbu ešte neznamená že je to nová stavba.
08. jún 2016

JUDr. Karol Németh

Pekný večer pán Petráš, verte mi, že som čítal pozorne a práve preto som sa musel pridať do diskusie. Neviem, nechápem a nerozumiem Vášmu podnetu! Chcel by som Vás preto poprosiť, aby ste Cyprichovu ulicu navštívil ešte raz, POZORNE sa poobzeral po celej dĺžke domu a jeho okolí a až následne napísal, že tam je niečo, čo tam v minulosti nebolo, niečo, čo vybudoval podnikateľ za vlastné náklady, bez povolenia a určené iba pre jeho podnikateľské účely. To, že niekto pri rekonštrukcií bytového domu zveľadí aj okolie, napríklad, že namaľuje staré hrdzavé "totalitné" sušiaky na prádlo, ma len utvrdzuje, že tento podnet má opodstatnenie iba pre Vás. Asi by Vám viac vyhovovalo, aby to ostalo v pôvodnom prevedení "hrdzavejúceho sa železa". Pokiaľ tam bývate, mali ste aspoň prispieť na nákup farby, prípadne priložiť ruku k dielu a možno by ste začali sušiť prádlo aj Vy.. Pekný večer.
08. jún 2016

Jozef Petráš

Vážený pán Németh, socializmus už dávno nemáme, keď raz niekto niečo muruje bez povolenia na cudzom pozemku pre vlastné podnikanie, tak to asi nebude kosher, alebo snáď vo vašej jurisdikcii áno??
08. jún 2016

Olivia

Vrátim sa ale k uvedenému článku na FB od pani Malej a pozriem na súvislosti, tak vidím, že podnet aj jeho príspevky robí iba skupinka ľudí okolo pána Petráša :-). Ten ako aktívny užívateľ FB má až piatich priateľov :-))), medzi nimi aj veľkú komentátorku čistiarne pani Majku Malú, ktorá ma pre veľký úspech a aktívne využívanie FB až jedného priateľa pána Petráša a kruh nám uzatvára pani Balážová. Taká náhoda, že ste sa stretli na stránke "odkazprestarostu". Tak že priatelia, keď sa tu o niečo snažíte, tak si nedávajte odkaz na FB, kde si môže každý všetko pozrieť. To že si tam vytvoríte nejaké nicky a tu "akože" prispievate je smiešne. Deti choďte sa hrať niekam inam :-)))) Profil Petras aj Mala sú iba fiktívne a založené iba na poškodenie tejto čistiarne. Možno, keď budem niekedy vidieť pri venčení psíka niekoho s mobilom fotiť "sušiaky za domom" tak budem vedieť kto to aspoň je "Kricie meno Petrás alebo Mala" :-))) Možno to bude pán Ján Stančík a jeho dcéra, možno bývalka pána Stančíka :))))
08. jún 2016

JUDr. Karol Németh

V takom prípad už pre mňa prestáva byť uvedená téma aktuálna a venujem svoj čas zmysluplnej problematike a nie nejakej hry "skupinky ľudí".
Off
08. jún 2016

JUDr. Karol Németh

V takom prípad už pre mňa prestáva byť uvedená téma aktuálna a venujem svoj čas zmysluplnej problematike a nie nejakej hry "skupinky ľudí".
Off
09. jún 2016

Jozef Petráš

moje meno je uz pár desaťročí Jozef Petráš a neviem prečo by som mal schválne niekoho očierňovať. Dal som podnet na túto stránku ako X iných ľudí. A netuším o menách Vami spomenutých pani Olívia. A to, koľko priateľov kto kde má je tiež iba jeho osobná vec. Tak asi týto ľudia sa zišli v rovnakej téme, to sa u ľudí stáva. A dnes každý človek chodí s mobilom v ruke, fotí, telefonuje a používa ho na čokoľvek. Čo sa týka tej prevádzky chemickej čistiarne, asi s ňou nebude všetko v poriadku, keďže sa tu o nej toľko diskutuje. Bez vetra sa lístok nepohne pani Olívia.
09. jún 2016

Olivia

Celkovo ste podal podnet 2x a to na Cyprichovej ul... Diskusiu na temu cistiaren tu vediete iba Vy a Vasi priatelia, ak to nie ste opat iba Vy sam. Pana Stancika mladsieho tu vsetci dobre pozname, je to "znama firma", ktora najskor vystupovala za vsetkych vlastnikov bytov "bez ich vedomia". Aktualne uz pana Stancika berieme s rezervou, je to rozvedeny, dlhodobo nezamestnany mladenec, zijuci v byte po otcovi bez najomnej zmluvy. To celodenne vysedavanie doma sa odzrkadluje nie len na spravani a vystupovani k susedom, ale aj na Vasej "sportovej postave"...
09. jún 2016

Jozef Petráš

pani Olívia, mne je jedno, že ste zatrpknutou milenkou majiteĺa chemickej čistiarne, alebo jeho oddanou obdivovateĺkou tak isto, ako mi je jedno aké máte problémy s nejakým pánom. Aj ja som rozvedený a stále doma, tak ako tisíce ľudí, ktorí pracujú doma a z domu, ale to Vy, postarší, v socializme vyrastajúci zrejme nechápete. Nevadí. A Vaše osobné invektívy by som mohol kľudne považovať za verejné ohováranie danej osoby. "Komu není vzhúry dáno, v apatece nekoupí." A verte mi, že doma pracujúci človek chce mať kľud pri práci. Osobne by som veru nechcel mať nejakú hlučnú a zasmradenú prevádzku vo vchode, Vy snáď áno?
30. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

riešenie uvedeného podnetu nie je v kompetencii MČ Rača. Ide o zabratie pozemku vo vlastníctve Magistrátu Hl. mesta. Podnet sme postúpili na riešenie na Magistrát Hl. mesta.

s pozdravom

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
14. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za podnet. Informovali sme príslušné oddelenie. Po preverení situácie urobia nápravu.

Oddelenie komunikácie a marketingu
22. apríl 2021

Martin Uváček

Neviem či je podnet ešte aktuálny
24. apríl 2021

Robo

OMG, čítam to tu a potom zistím, že je to 5 rokov starý vytiahnutý podnet. Za toto sa na fórach dávajú bany.
13. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás, že mesto v minulosti na podnet nereagovalo. Ospravedlňujme sa a veríme, že v súčasnosti máte s našou komunikáciou lepšie skúsenosti.
V rámci snahy o zlepšenie našej komunikácie sa snažíme vracať aj k starším podnetom a pokiaľ sú ešte aktuálne aj o ich riešenie.
Zistíme aký je súčasný stav. V minulosti sa podnetom zaoberala kolegyňa, ktorá u nás už nepracuje a preto poprosíme o trpezlivosť.

S pozdravom
Kto? Sekcia správy nehnuteľnosti

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
09. august 2022

Martin Uváček

A čo sa magistrátu za rok podarilo zistiť? Niečo čo by tento podnet konečne po rokoch uzavrelo?

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.