Ako vybabrať so susedmi III

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Sused ;-) 10. júna 2016

Parkovanie na parkovisku Kpt.Rašu-Drobného parkovisko P3 -
box č. 8 - majiteľ Citroen Berlingo sústavne parkuje mimo svojho vyhradeného miesta na parkovanie a svoje vyhradené miesto necháva voľné pre svoje druhé (tak ako je vidno na priloženej foto)
box č. 9 - na foto je rovnako tak vidieť biele vozidlo Hyundai s trenčianskymi ŠPZ - čo je ten istý prípad ako vyššie uvedený prípad.

14. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Parkovaním mimo vyhradeného parkovacieho miesta nie sú porušené aktuálne platné podmienky pre používanie vyhradených parkovacích miest ani žiadne iné predpisy, keďže sa jedná o verejnú komunikáciu. Miestny úrad ani mestská polícia nemá na základe čoho takúto situáciu riešiť.

Komisia územného rozvoja, výstavby, dopravy a podnikateľských aktivít sa v súčasnosti zaoberá poslaneckým návrhom na zrušenie viazanosti VPM na EČ vozidla.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ
16. jún 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

pokial chapem vyhradene parkovanie je iba pre BA SPZtky a nie trencianske!
takze na to ma mestska cast dosah!
16. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Na vyhradenom parkovacom mieste má parkovať vozidlo, ktoré je uvedené v povolení. V prípade ak tam zaparkuje iné vozidlo, tak držiteľ povolenia je oprávnený zavolať Mestskú políciu, ktorá zabezpečí nápravu. Nie je možné zakázať držiteľovi VPM parkovať inde na verejnej komunikácii. Pokiaľ niekto iný zaparkuje na VPM so súhlasom držiteľa VPM tak tento zrejme Mestskú políciu nezavolá. Iná osoba okrem držiteľa VPM nevie preukázať Mestskej polícii, že tam neoprávnene parkuje iné vozidlo. Táto skutočnosť sa preukazuje platným povolením (kartičkou), ktorú má len držiteľ povolenia.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ
20. jún 2016

dano

"Iná osoba okrem držiteľa VPM nevie preukázať Mestskej polícii, že tam neoprávnene parkuje iné vozidlo." - toto myslíte vážne? Mohli by ste dať odkaz na nejaký zákon alebo nariadenie, kde je to takto upravené?
To, že VPM je vyhradené pre konkrétne EČV, nie je dostatočné preukázanie porušenia zákona, ak tam stojí auto s iným EČV?
04. júl 2016

matej

Nerozumiem, preco pri inom podnete bola moznost zrusit VPM a tu sa neda nic robit.
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/28408/ako-vybabrat-so-susedmi-ii
19. august 2019

Martin

podnet vyriešený, v r.2018 bola reorganizácia parkovísk a už všetky miesta sú len s povolením MČ Dúbravka
18. september 2019

Martin

na parkovisku prebehla reorganizácia... Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania