Katastrofická prerábka cesty na Hroboňovej

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Peter 12. júna 2016

Už niekoľko dní je v rekonštrukcii ulica Hroboňova. Najprv bol prejazdný iba jeden pruh v oboch smeroch, aktuálne je ulica prejazdná iba v jednom smere. To sa však vodiči dozvedia až tesne pred odbočením. Jediná možnosť je prejsť okolo celého horského parku. Nehovoriac o trolejbusoch, ktoré sa potom v danom mieste snažia otočiť. O 15:45 som tam nevidel jediného pracovníka. Takýto diletantizmus je zrejme možný iba v Bratislave.

13. jún 2016

František Brliť

Dopravná situácia je jedna vec, kvalita prác spojená s obnovou komunikácie po pokládke potrubia je druhá vec. Zaujímalo by ma, kto preberal práce spojené s obnovou komunikácie. Kontroloval niekto zhutnenie zásypu? Ak áno, s akým výsledkom? Výkop sa zasýpal pôvodnou zeminou, čo nemôže zabezpečiť spoľahlivé zhutnenie a stabilitu cesty. Na zásyp výkopu bola zhotovená betónová vrstva a na ňu sa zhotoví asfaltová vrstva. Prečo nebola zrealizovaná obnova v celej konštrukčnej vrstve vozovky s kompletnými vrstvami? Kto nesie zodpovednosť za trvanlivosť taketjto obnovy komunikácie?
27. jún 2016

František Brliť

Neriešenie uvedeného problému, zdá sa, je pravdepodobne pravidlom pri opravách komunikácií po ich rozkopávke. Miesta opráv po rozkopávke majú veľmi krátku životnosť. Z toho je treba jednoznačne viniť správcov komunikácií, ktorí nemajú (a ak majú tak ju nedodržiavajú) prijatú metodiku opráv. Do tejto metodiky patria technické požiadavky na zásypový materiál a požadované parametre zhutňovania zásypov. K takým technickým požiadavkám patrí jednoznačné definovanie konštrukčných vrstiev obnovenej vozovky s požadovanými detailami spojenia s jestvujúcou vozovku. A samozrejme spôsob kontroly. Nie je možné, aby realizačná firma zakryla spodné konštrukčné vrstvy novými bez preukázania požadovaných únosností. Prax v Bratislave vyzerá asi tak, že na záver je konštatované, že vozovka bola obnovená, problém sa uzavrie a cesta si žije svojim životom, to znamená, že časom dosadá, degraduje, praská... A náprava žiadna. Ale máme čierny asfalt a biele čiary, takže je všetko v najlepšom poriadku....
28. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za Váš podnet. Informovali sme o ňom správcu komunikácie. Ten situáciu preverí a prijme adekvátne opatrenia.

Oddelenie komunikácie a marketingu
29. jún 2016

Peter Sochna

Nepochopiteľná je stratégia opravy vozoviek v Horskom parku a okolí. Hrobonova je rozkopana a neprejazdna uz mesiac. Vsetci obyvatelia ako aj ti, co vozia deti do skol a skoliek, musia obchadzat rozkopavku okolo Slavinu po 2,5km trase.
Aby to vsak nemali az take lahke, rozhodli sa kompetentni rozkopat aj tuto cestu. Cize nepockame, kym sa jedna rozkopavka dokonci a sprejazdni, rovno to rozkopeme aj na obchadzke a dame tam semafor, cim sa bezne vybavenie veci v Horskom parku z 10minut natiahne na 30 minut.

Rozmysla niekto na magistrate? Dokaze si dat 2 a 2 dokopy ?
20. júl 2019

Vladimír

Podnet nie je už aktuálny.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania