Nezmyselná značka zákazu státia

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Neriešený
meno
Jana 12. júna 2016

Na ulici Sečovská je tabula zakaz statia uplne zbytocna, nakolko aj bez toho je malo parkovacich miest, touto tabulou sa ten pocet este znizil.Ulica je plne prejazdna aj ked tam auta stoja a prechod cez ulicu dalsim autom je umozneny.
Tabula je iba na kratkom useku ulice, dalej pokracuje jednosmerna ulica kde su vytvorene parkovacie miesta tak , ze keby chceli prejst napr. hasici tak sa nezmestia. Nerozumiem tomu koli comu je tabula zakazu statia prave na tomto kusku ulice? Aby sa znizoval pocet parkovacich miest, ked aut stale pribuda?????

15. jún 2016

Nacbo Ynmynona

Pani Jana, ak tam byvate, tak isto viete, ze v tom useku vznikali kolizne situacie. Auta tam mali problem obist uz i len chodca, kocik alebo cyklistu. Nie je tam ani ziadny chodnik. Pisete sice ze ulica bola plne prejazdna ale tento usek ma na sirku asi 4,5 metra a ked tam zaparkuje auto tak z nej ukroji skoro 2 metre a ostane asi 2,5 metra pre oba smery jazdy a ak ste vodic, tak aj vy musite uznat, ze to je maximalne pre jeden smer a nie dva (a poziarnici by tade asi tiez nepresli).
Ano, dalej pokracuje ulica ako jednosmerna. Povodne som si myslel (na zaklade znacky na vasej druhej foto), ze aj tento usek je jednosmerny a preto som po par neprijemnych situaciach poziadal o doplnenie chybajucej znacky z druhej strany:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/25477/chybajuca-znacka-na-secovskej
Teraz na mna asi nadavate, ale keby ste tam (okrem ineho) videli mamicku s kocikom doslova uskakovat pred autom, mozno by ste sa na to pozerali inak.
Na Secovskej som si nevsimol ziadne vytvorene parkovacie miesta ale mozem sa mylit. K vasej poslednej vete: auta je kde zaparkovat, len sa vsetky nezmestia pod okna cinziaku. Aj ludia co parkovali na tom useku teraz urcite niekde parkuju.
15. jún 2016

Nepodstatne777

Fesacik ta tvoja znacka zneprijemnuje zivot nie len pracujucim ludom ktory sa vracaju domov utahany a namiesto toho aby zaparkovali tam kde sa dlhe roky parkovalo si musia hladat miesto casto krat daleko od domu. A preco? Lebo ty a tvoj bycikel mate pocit ze sa nezmestis. Nieje to chodnik aby sa tam promenadovali kociky a chodci. A ak tade idu co je ok tak musia pocitat s tym ze je velka pravdepodobnost ze pojde nejake auto a budu musiet zist s cesty na travnik. A co je na tom??? Zlomia stebielko travy? Nechcem ta urazat ale si premotivovany viac ako je zdrave. Mozno by si si mal uvedomit ze nespasis svet svojimi otravnymi hlaseniami tu na stranke a volanim na mestku policiu. A dokonca ani rozdavanim listkou za stierace ci dokonca zdvihanim stieracov. Uvedom si ze manipulujes s cudzim majetkom (stierace) a jedneho dna sa ti moze stat ze natrafis na majitela auta ktory bude haklivy na svoj majetok a budes mat o problem vystarane. Pekne si sadni na bike a sup do verejno prospesnych sluzieb a tam ti daju urcite zmyslu plnu a okoliu ci svetu prospesnu pracu. A nebudes mat cas na fotenie, zdvihanie stieracov a blokovanie linky mestkej policie. Fakt je to chore co tu davas. A aby som nezabudol mal by si nosit prilbu a reflexne prvky na biku lebo porusujes zakon o cestnej premavke na komunikacii.
15. jún 2016

Jana

Pán Daniel, to, že tam nie je chodník je síce pravda a som žena, iste chápem aj matky s deťmi a kočíkmi, ale ja tu bývam vyše 30 rokov a chodník tu nebol nikdy,denno denne som po tej CESTE chodila do školy ako aj všetky ostatné deti. Možte mi mladý pán vysvetliť, kade majú ísť deti do školy ďalej za značkou? veď ani tam nie je chodník iba parkovacie miesta, treba volať políciu, aby papuče dali všetkým :) veď toto nie je normálne...áut, prisťahovalcov pribúda zo dňa na den a niekto si len tak zmyslí, že chce značku zákaz státia a začne vyvolávať kade tade...Nezaškodilo by trošku spolupatričnosti, tolerancie a zdravého rozumu...
15. jún 2016

Matus Cupka

Pán anonym nepodstatný, snáď nechcete, aby sme ľutovali chudákov pracujúcich, ktorí sú nútení nejakými nadpozemskými silami jazdiť každý deň 5 kilometrov do práce autom? To že sa niekde nelegálne roky parkovalo je úplne irelevantné pre túto vec a rovnako fráza "ďaleko od domu". Rovnako nezabúdajme prosím, že slovo "chodník" je odvodené od slova "chodec" a nie od slova "auto". Na tom by sme sa aspoň mohli zhodnúť. Preto sa môžu chodci kľudne aj promenádovať po chodníku, tak ako sa po cestách promenádajú autíčka bez obťazovania otravnými chodcami (lebo minimum priechodov) a cyklistov (lebo minimum cyklotrás). Buďme trošku voči sebe fér a nebuďme hysterickí prosím.

Treba sa trošku pozrieť aj za kapotu a keď niekto dostane pokutu, tak má prestať s protiprávnym konaním a nie sa tu vyhrážať niekomu komu na jeho okolí záleží.

Fakt odporúčam napísať Kalimu, kým je ešte minister, že nech zavedie pravidlo o "kde sa dlhé roky parkovalo" a spraviť si výlet do Viedne, prejsť stebielko trávy a počkať čo sa stane v meste, ktoré aj funguje.

To že u nás nefungujú samosprávy ani polícia neznamená, že autíčkari tu majú nejaké práva navyše či sú významnejší ako všetci ostatní.

A vôbec...tú značku tam nezapichol Nacbo, tak lepšie podobné názory písať sem: http://www.ruzinov.sk/sk/kontakty/oddelenie/referat-spravy-nehnutelneho-majetku
15. jún 2016

Jana

Páni, ja som v tomto príspevku nikde nepísala o chodníku, ten tam samozrejme chýba, skúste sa ísť prejsť ďalej po ulici smerom na Medzilaborecká, kde stoja auta? Na chodníku , ktorý je ešte aj označený na parkovanie. Ak si dobre pamätám z autoškoly je tam státie povolené časťou auta, no zo srandy, skúste sa tam ísť postaviť jedným kolesom, či okolo vás prejde druhé auto? tak nech spravia chodník , jednosmerku a tým pádom parkovanie môže ostať. Píšete tu o akejsi férovosti, je fér keď "PÁN SUSED DANIEL" deň čo deň volá políciu a s radosťou sa prizerá na to ako rozdávajú papuče??? Tak nech je fér a počká si pri aute na majiteľa a skúsi mu dohovoriť, viem nie je toho povinný ale takto škodiť susedom??? tu o férovosti asi reč nemusí byť.
15. jún 2016

Matus Cupka

OK. Som nevedel, že tam oficiálne nie je chodník. To už by sme asi nerozchodili, keby tam ten chodník spravili :-)

No každopádne si nemyslím, že je úlohou kohokoľvek z nás niekomu osobne dohovárať a ešte ho aj prosiť, aby zmenil svoje parkovacie správanie. Na to sú tu predsa policajti. Osobne som sa snažil zapôsobiť na susedov, ktorí parkovali pred priechodom. Nepomohli oznamy za stieračom, nepomohli oznamy na plote, nepomohol kvetináč na ceste. Spokojne všetko odignorovali. Čiže to čo žiadate nemá s férovosťou nič spoločné. Určite by som s Vami súhlasil, keby Vám Váš sused dal tú pokutu, alebo zavesil papuču či poškodil auto. Ak však dostane niekto pokutu, legálne, od polície, na základe zákona, tak kto koho poškodzuje? Čo sme na základnej škole a musíme držať spolu proti pani triednej učiteľke?

S férovosťou má spoločné to, že dodržujeme pravidlá tejto spoločnosti. Ak je niekde napísané, že máme ponechať 3 metre pre každý jazdný pruh, tak ho máme ponechať. Nie apelovať na zvykové právo "tu sa roky tak parkovalo" či argumentovať večernou únavou vodičov.

No a či má ten sused z toho radosť je na jeho svedomí a nekomunikoval by som to tu ako fakt. Neviem či ho vôbec poznáte. Mne osobne volanie policajtov na susedov nerobilo žiadnu radosť a mal som k tomu celkom zásadný odpor. Bezpečnosť môjho malého syna, s ktorým cez ten priechod chodíme mi je však nadradená dobrým, ale pokriveným susedským vzťahom.
15. jún 2016

Jana

V tom prípade ak bývate v blízkosti, zaiste viete, že vaše malé dieťa keby chcelo prejsť smerom na Komárnickú pôjde značný kus po ceste. A ak na každý jazdný pruh majú byť vymedzené 3 m, v tom prípade aj keď tam autá stáť nebudú cesta nie je dostatočne široká. To či tam tie auta stoja alebo nestoja nemení nič na fakte, že chodník tam tak či onak nie je a pravdepodobne ani nebude, a deti, cyklisti, chodci budú chodiť po ceste!!!
15. jún 2016

Matus Cupka

Tak snažil som sa to stočiť aj do trošku širšej témy ako do toho, že či je tam chodník, alebo nie je. O tomto však polemizovať nemusíme.

Každopádne...značka tam je, autá tam nemajú čo parkovať, treba sa obrátiť na miestny úrad.
15. jún 2016

Nepodstatne777

Kto sa tu komu vyhrazal? Ja sa nemam dovod vyhrazat a uz vobec nie usoplenym sposobom prave tu. O com tu polemizujes Matus Cupka. Ten chlapec je posadnuty fotenim a riesenim veci do ktorych ho nic nieje. Ano je obyvatel. Ale ver ze jediny ktory sa strapnuje jak lieta po okoli na biku zdvihne stierac a nestacia mu nohy ako odtial zdrha. No je kompletny? A to nieje len o konkretnom parkovani ale aj o inych temach ktore riesi. Je mi smiesno s takeho "obyvatela" nikomu tie auta nezavadzali a zrazuuuu panko dolezity spasitel kde sa vzal tu sa vzal.
15. jún 2016

debilita

Nepodstatne777 ma pravdu, ked uz chce robit poriadku a nahlasovat policii priestupky nech si tam aj pocka na majitela :) a nie zbabelo utekat..
15. jún 2016

Nepodstatne777

Problem je niekde inde nie v parkovani. Je to naozaj kriticke a chlapec sa hra na stihaca na biku a robi "poriadky" a pri tom nikto nenici zelen a ani neskodi nijak inak okoliu. Tieto sidliska neboli stavane na taky napor aut no zial realita je ina uz. Pokial je to v ramci normy preco do toho niekto vrta. Tak ked navrhol osadenie znacky nech teda navrhne aj riesienie parkovania a neodvolava sa na miestny urad ze to uz neni jeho problem.
24. september 2019

Martin

Na uvedenej ceste aktualne parkuje 6-7aut za sebou, znacka je zvesena zo stlpu, hlavne ze sa papucky davaju na Medzilaboreckej uplne nezmyselne. Kvoli rozkopanej ulici vytlacili auta a teraz im davaju papuce o kus vedla. Chore!!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania