Účasť na športových podujatiach na štadióne O. Nepelu

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 18. februára 2013

„ Prečo sú na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu vyhradené miesta pre ľudí na vozíku na hokejové zápasy na permanentky vypredané na celú hokejovú sezónu tým istým ľuďom a iní ľudia pohybujúci sa na vozíku sa už tak nemajú šancu dostať na žiadne zápasy?

Cez aukciu sa vyhradené miesta pre ľudí na vozíku nemôžu dražiť, prečo? Nemajú snáď ľudia na vozíku rovnaké práva ako zdravá športová verejnosť?

Čo by povedali zdravý ľudia, keby boli všetky lístky obsadené permanentkami. Zimný štadión Ondreja Nepelu nie je predsa súkromné vlastníctvo HC Slovan, ale má tam podiel aj hlavne mesto Bratislava, teda bol financovaný aj z peňazí daňových poplatníkov mesta BA.
Myslíme si, že tu ide o nepriamu diskrimináciu a nie je to v súlade so zásadou rovnakého zaobchádzania.
Prosíme o odpoveď na uvedené dve otázky.

19. február 2013

Miroslav

Som veľkým fanúšikom HC Slovan a na hokej som sice nechodil pravidelne, ale keď mi to vyšlo, rád som užíval atmosféru zápasu priamo na štadióne. Preto som bol tiež obrovsky prekvapený, keď som sa dozvedel, že miesta vyhradené vozíčkárom sú vypredané permanentkami na celú sezónu. Som zvedavý na vyjadrenie kompetentných, ak sa nejakého dočkáme.
21. február 2013

emil

pri ZŠ aj vyhradené miesta pre invalidov sú sústavne zabrané autami bez označenia a policajti sa tvária že nič nevidia lebo dianie okolo hokeja je "nedotknuteľné"
22. február 2013

e1

emil, kde pri Zimáku sú vyhradené miesta? Ja viem iba o jednom pred hotelom, ostatné sú v podzemnej garáži odkiaľ sa dostať výťahom hore trvá večnosť.
Síce teraz to už moc riešiť nemusím, na zápas kam stojí lístok 50 a viac € aj tak nepôjdem.
02. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. O stanoviská sme požiadali jednak správcu štadióna aj klub HC Slovan. Keď dostaneme ich stanoviská, budeme Vám vedieť odpovedať.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
02. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Na Váš podnet sme získali stanovisko vedenia hokejového klubu HC Slovan, ktoré uvádzam tak ako sme ho dostali:

"Sezonne vstupenky do sektoru pre imobilnych v Slovnaft Arene Zimneho stadiona Ondreja Nepelu predava HC Slovan Bratislava pred kazdou novou
sezonou uz niekolko rokov. Sme si vedomi, a tesi nas to, ze medzi ludmi na vozicku mame viacero vernych dlhorocnych priaznivcov, ktori chodia uz vela rokov pravidelne na zapasy Slovana, bez ohladu na to, aku atraktivnu sutaz prave hra. Viaceri z nich boli s nami, aj ked sme nehrali KHL a maju preto prirodzeny zaujem aj o sezonnu vstupenku, aby nemuseli pred kazdym zapasom absolvovat kupu v centrale Ticketportalu na Radlinskeho 27 alebo v pokladni zimneho stadiona. Klub s tymito fanusikmi uz niekolko rokov spolupracuje, viaceri z nich, pokial nemozu prist na zapas, ochotne poskytnu svoju permanentku dalsim ludom priputanym na vozik.

V arene je aktualne na zaklade kolaudacneho rozhodnutia 10 miest pre vozickarov vo vyhradenom sektore I + 10 miest pre sprevadzajuce osoby, tj
celkom 20 osob. Vlani sme pocas majstrovskej sezony v slovenskej extralige mali v sektore 4 permanentkarov. Do predaja sme preto vlani v maji
uvolnili aj sezonne miesta v tomto sektore. Obrovsky zaujem o nase posobenie v KHL sa prejavil aj v tomto sektore, aj na nase prekvapenie sa
uz zaciatkom jula 2012 vypredali vsetky disponibilne miesta v sektore pre imobilnych. Jedine z tohto dovodu sa pocas tejto sezony nepredavaju
individualne zapasove vstupenky do sektoru I, sektor je totiz vypredany, podobne ako cela arena na kazdom zapase. Zaujem o kazde volne miesto je momentalne dvoj- az trojnasobny. Drzitelia sezonnych vstupeniek, ktori patria medzi nasich najvernejsich fanusikov, maju na zapasy play off
predkupne pravo.

Medzitym sa nam podarilo rozsirit sektor pre imobilnych z 10 na 18 miest, pricom ku kazdemu miestu pre vozickara je k dispozicii miesto pre jednu sprievodnu osobu. 4 miesta boli v predpredaji sezonnych vstupeniek zamerne zablokovane a budu sluzit len na kupu individualnych zapasovych vstupeniek pred kazdym zapasom. Tieto miesta nebudu pochopitelne drazene, budu poskytnute za najnizsiu cenu na dany zapas, pricom na jednu vstupenku bude mat vstup na zapas vozickar + 1 sprievodna osoba. Predpredaj tychto vstupeniek bude - aby neprichadzalo k zneuzivaniu - iba na centralnom predajnom mieste Ticketportal, Radlinskeho 27, pripadne - ak sa dovtedy nevypredaju - v den zapasu v pokladniach Slovnaft Areny Zimneho stadiona Ondreja Nepelu.

Prirodzene nas tesi, ze sme uspesnym posobenim v KHL vzbudili zaujem o nase zapasy aj u mnohych dalsich ludi na vozicku, ktori doteraz na Slovan nechodili. Pri vsetkej ucte, argumenty o udajnej nepriamej diskriminacii zalozenej na fakte, ze zimny stadion bol financovany z prostriedkov
danovych poplatnikov, ap., povazujem za irelevantne. HC Slovan si je plne vedomy svojho statusu najomcu v objekte, za svoje posobenie na zimnom stadione (zapasy, treningy, atd.) plati vlastnikovi nehnutelnosti najomne. V zimnom stadione vytvara svoj vlastny sportovy produkt, po ktorom je realny dopyt, ktory ma svoju cenu a jasne obchodne podmienky. Medzi ne mimochodom patri aj fakt, ze vozickar chodi na nase zapasy zadarmo a vstupenku hradi iba sprevadzajuca osoba vo vyske najnizsej publikovanej ceny na dane podujatie."

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania