Neporiadne pokosená tráva na Turnianskej ulici

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Peter 15. júna 2016

Majiteľ pozemku oproti škole na Turnianskej 10 po dlhej dobe konečne pokosil trávu, no prácu opätovne odflákol - tráva je doslova povytrhávaná, viaceré časti zostali nepokosené, a to čo pokosil, nechal na mieste hniť a neodviezol to. Na fotografiách je vidieť porovnanie so susedným pozemkom, ktorý si kosí firma zo susednej budovy.

Tento prístup majiteľa pozemku ku koseniu sa opakuje pravidelne každú sezónu (trávu dlho nekosí, a potom ju akože "pokosí" a nechá to celé zhniť).

15. jún 2016

Jano Fero

Vy toho majiteľa platíte, alebo akým právom tu chcete u neho niečo reklamovať? Si to pokoste sami, keď to nie je dokonale podľa vašich predstáv.
16. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Situáciu v teréne vo veci kosenia trávnikov v lokalite Lúky 7-8 na plochách, ktoré nie sú zverené do správy mestskej časti, riešime s vlastníkmi pozemkov (t.j. asi 70 % pozemkov). V prípade, že z ich strany nedôjde k náprave, mestská časť bude postupovať v zmysle platných predpisov v správnom konaní vo veci uloženia pokuty.

mestská časť BA-Petržalka
20. jún 2016

Stefan

Jano, to co je za odpoved? Su preedsa normy podla ktorych sa kosi. Ak je pozemok sukromnej osoby nekosený, tak uz davno mal mat pokuty a nie ho tu obhajovat. A ze prve kosenie.? Mestka cast si nevie rady s kosenim pozemov sukromnych vlastnikov. Asi tie pokuty tam nema kto tlacit. Z tej fotky to vyzera na grc. Ten kto to kosil asi nevie ako sa ma kosit. By som sa hanbil ako pes za takyto vysledok. Podla mna treba zverejnit tabulu na miesto. O tento piozemok sa stara ten a ten. Nech ludia vedia na koho sa maju obratit, ked kupuju lieky proti alergii. Mozno im to aj preplatí.
15. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, podnet je neaktuálny, v tom roku kosba prebehla.

Oddelenie životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania