Návrh na rozšírenie parkoviska Račianska, Kominárska, Šancová

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Mechanis Mecho 20. februára 2013

Vo vnutrobloku ulic Racianska, Sancova, Kominarska je vecer takmer nemozne zaparkovat. Auta tam parkuju na trave, chodnikoch.
Pritom su tam velke asfaltove plochy, ktory su nevyuzivane. Plocha oznacena 1 je tenisove ihrisko absolutne bez vyuzitia. Plocha cislo 2 je basketbalove ihrisko, ktore tiez nieje vyuzivane. Nemohla by mestka cast plochu c 1 zmenit na parkovisko a plochu c2 zrevitalizovat na hraciu/sportovu plochu ? Rozsirili by sa moznosti parkovania a aspon jedna plocha by bola aktivne vyuzivana na sport.......

20. február 2013

Jan Hefty

Dobrý vtip. Zrušme parky, ihriská a športoviská, len aby sme mali kde parkovať svoje autá! Keď je niečo zanedbané, nemusí to byť hneď dôvod na likvidáciu.
20. február 2013

mecho

ide o to lepsie vyuzit priestor....... naco su nam dve zanedbane a nevyuzivane "sportove plochy" ked mozeme mat jedno parkovisko a jednu aktivnu plochu???? Kto hovori o parkoch ? Aky ma vyznam nevyzivane sportovisko ? Ked v dnesnej dobe mladez nema zaujem sportovat na volnom priestranstve a radsej ide do fitka???
Tak spravne miesto parkovaci miest minigolf a kto ho bude vyuzivat ????
20. február 2013

Jan Hefty

Lepšie využiť priestor? Asi takto? http://goo.gl/maps/nIkRp.

Prečo si myslíte, že jediný spôsob, ako lepšie využiť zanedbané miesto je urobiť z neho parkovisko?

A mimochodom, to ihrisko č. 1 bolo revitalizované len nedávno a zmestilo by sa tam asi tak 10 áut, čo vám parkovanie zásadným spôsobom nevyrieši a stačilo by to tak možno na to, že by sa uvoľnila prístupová cesta zo Šancovej ku škôlke, kde parkujúce autá zaberajú skoro celý chodník a okrem toho aj znemožňujú vyhnutie sa dvoch proti sebe idúcich áut.

A ak by bolo parkovisko na tom ihrisku č. 2, tak jediná prístupová cesta k nemu je buď cez ten parčík a ihrisko č. 1 alebo z druhej strany priamo cez detské ihrisko. Jedno lepšie ako druhé.

Kvalita života v meste sa nezvyšuje počtom verejných parkovacích miest, ale počtom ihrísk, parkov, kvalitou MHD a pod. Ale to v Autoslave bude ešte niekoľko rokov až desaťročí aj vďaka takýmto nápadom tabu.
20. február 2013

mecho

Navrh nebol spravit priestor 2 ako parkovisko. Jedna sa o priestor 1 ktory by mohol sluzit ako parkovisko. To ze zasadne nevyriesi parkovanie je jasne zasadne sa totiz parkovanie neda riesit ale urcite moze zlepsit situaciu aj s autami, ktore parkuju na travnikoch.......
Priestor 2 by sa mohol aktivnejsie vyuzivat na sport, oddych aj s tym detskym ihriskom a pieskoviskom. Je lepsie vyuzit nevyuzity priestor na parkovanie aut a uvolnit chodniky, travu...... Momentalny stav je taky ze mame 2 miesta na sport v dezolatnom stave a auta vsade okolo.

Urcite je lepsie mat viac parkovacich miest, volne chodniky, nejaky sportovy priestor /plocha 2/ v podobe akej ho ludia budu vyuzivat ako terajsi stav...... Jediny problem asi vidim v tom ze na ihriskach a v parkoch ludia niesu.... parkom to az tak nevadi ale ihriska su zbytocne investicie ked ich ludia nevyuzivaju.........
13. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Ďakujeme za podnet. Ak niekto chce meniť účel využitia stavby (ihrisko na parkovisko), musí to urobiť v súlade s platnou právnou úpravou (napr. stavebným zákonom), preto v prvom rade treba mať súhlas vlastníka mienenej stavby a súhlas majiteľa pozemku (ani jedno nespravujeme ako zverené komunikácie). Parkovisko musí mať odlišné stavebné riešenie ako ihrisko - inú nosnosť, inú likvidáciu odpadových vôd a pod. - nie je zrejme v súlade s platným právnym stavom len otvoriť ihrisko a povedať , že odteraz je toto ihrisko parkovisko.


Ing. Natália Kudláčová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania