Prosba o nepokračovanie výmeny chodníkov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Devínska Nová Ves

Uzavretý
meno
Damian 19. júna 2016

Prosim Vas mohol by som velmi poprosit, poziadat o nepokracovanie dalsej vymeny chodnikov na sildisku Stred materialom aky bol pouzity na Kalistnej ulici? Pravdepodobne islo o nudzove riesenie, pretoze som mal dojem, ze povodny umysel bol nieco ine a nejake okolnosti sposobili zmenu, comu rozumiem...Pouzity asfalt je vsak bohuzial drolivy, uz pri tychto teplotach smrdi a pri vyssich sa asi bude aj lepit a uz aj po prejdeni bicyklov ostavaju na nom stopy. Prosim, aby sa v pripade ostatnych hodnikov na sidlisku Stred pockalo, kym bude moznost a financna situacia na vymenu za zamkovu dlazbu a zatial sa ponechal radsej povodny povrch az kym nebude mozne vykonat naozaj kvalitnu nahradu.

01. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Bohužiaľ rekonštrukcia chodníka bola naplánovaná už dlhšie obdobie
a zastavenie jej realizácie nie je možné.

Oprava bola ukončená 15.6.32016

Opravu nie je možné ukončiť v rozostavanosti !


Ing. Oreský Karol

Vedúci odd. ÚRDaŽP
06. júl 2016

Damian

Mne islo o nepokracovanie v tomto style dalej na uliciach Novoveska, Istrijska a Uhrovecka....to je lepsie nechat to ako to je taraz, nez tento material...velmi o to prosime viaceri...
02. august 2016

Lubo

nebolo by rozumnejsie reklamovat pouzity material? evidentne nie je vhodny ako povrch chodnika ci cesty... ale ved z verejnych penazi krv netecie...
07. august 2016

Damian

V celej DNV by uz pri vymene chodnikov asfalt nemal byt pouzivany vobec...zamkova dlazba prepusta lepsie zrazky a neotepluje okolie...vid link.
http://www.kri.sk/web_object/427.pdf
Rôzne stavebné materiály majú kapacitu absorbovať, uchovávať a neskôr uvoľňovať teplo do okolitého prostredia, čím spôsobujú hlavne v poobedňajších a nočných hodinách v urbanizovanom prostredí zvýšenú tepelnú zaťaženosť v porovnaní s okolím, kde sa takéto plochy nenachádzajú. Tento efekt je tým vyšší, čím sú tieto plochy väčšie. Z uvedených dôvodov sú antropogénne spevnené, netienené plochy v mestách hlavnou príčinou efektu mestského tepelného ostrova, zvyšujúc teploty v meste počas horúčav. Asfalt, betón a ďalšie materiály, používané vo výstavbe majú väčšiu tendenciu absorbovať dopadajúce žiarenie, pričom nemajú schopnosť prijímané slnečné žiarenie z časti premeniť na chemickú či inú energiu, ako to deje u vyšších rastlín. Navyše tmavá farba komunikácií prehlbuje absorpciu slnečného žiarenia.
02. november 2018

Obyvatelka DNV

Tento podnet by sa mal uzavriet lebo tato oprava bola dokoncena, aj ked k nespokojnosti zadavatela.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania