Noví susedia na Nitrianskej 46

Zodpovednosť za riešenie: Senec

Vyriešený
meno
eva 20. júna 2016

V susedstve sa zdržujú asi mesiac v nevyhovujúcich podmienkach stanoch Rumunskí Rómovia. Telesné potreby chodia vykonávať na koniec ulice, ktorá mimochodom už roky slúži ako smetisko. Bola by som rada, keby sa niekto na to prišiel pozrieť a urobil tu poriadok, kým tu nezapustia korene a nezavládne tu týfus, žltačka a iné choroby. Jazdia na drahých autách a bývajú na záhrade v stanoch aj s malými deťmi. Jedná sa cca o 20 ľudí.

21. jún 2016

Janka

nie je policia na zaklade podnetu povinna ich vypratat? ja keby som si kempovala pri ihrisku, hned ma pridu zbalit.
21. jún 2016

JanaN

dnes su to stany, zajtra chatrce na cudzom pozemku, alebo rovno domy v centre, ked su majetni.
21. jún 2016

Mária Hudáková

Podla znaciek aut BMW atd na hotel ci autokamp maju. Ale po skusenosti z minuleho tyzdna ked policia ich svadbe kde bolo cez 100 takychto autiakov doslova robila kordon tak maju viac prav ako my obycajni obcania.
21. jún 2016

JanaN

mne sa stalo, ze cca desatrocna slecna na vrbenskeho na mna chcela zavolat policiu, lebo mala pocit, ze cesta je jej sukromny majetok. taketo chovanie by nemalo byt tolerovane.
21. jún 2016

JanaN

letna ulica bola v sobotu uzavreta. otazka je, ake moznosti policia mala?
15. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Mestská polícia v spolupráci so štátnou políciou viackrát skontrolovala návštevníkov Nitrianskej ulice a upozornila ich na dodržiavanie platných predpisov týkajúcich sa používania verejných priestranstiev. Návštevníci napokon opustili územie mesta.

mesto Senec
17. júl 2016

eva

Ďakujeme všetkým štátnym aj mestským policajtom, ktorí si poctivo vykonávali svoju prácu.Ďakujeme za každého jedného odídeného návštevníka, ale ešte je ich tu stále dosť. Svoje telesné potreby už nevykonávajú na konci ulice.To je úspech a výhra.Neviem kam to robia, len tajne dúfam, že nie na koniec záhrady, Stanový tábor na súkromnom pozemku sa presunul za plot, kde na nich nieje tak vidieť, isté je že ich počet klesol, ale rozhodne nieje 0. Aj keď je problém viacmenej zametený pod koberec, nieje odstránený. Naposledy sa mi majiteľ susedného domu vyhrážal, že nám urobí peklo zo života a odporučil sa nám odsťahovať. Neviem z akého dôvodu majú pocit, že ulica je ich dedičstvom z minulosti. Napriek tomu, že žijeme, kde žijeme nenecháme sa zastrašovať a terorizovať, Nebudú tu šéfovať, Zákon musí platiť na všetkých aj na romsku menšinu. Raz si musia uvedomiť, že sa Zem netočí okolo nich. To, že sú nebezpeční, nevypočítateľní a problematickí vedia všetci, ale predsa tu nemôžu si robiť, čo chcú len preto, že vedia kričať a byť nepríjemní. Ak chcú podnikať, tak nech podnikajú podľa platných zákonov. Keď nechcú podnikať, tak potom plný dvor ľudí prespávajúcich pod stanmi a kade tade asi nieje OK.
Ďakujeme ešte raz všetkým kompetentným, ktorým takáto situácia nieje ľahostajná a nechcú žiť v meste, kde si niektorí obyvatelia nožu robiť čo chcú. A verím, že policajné kontroly neprestanú a budú monitorovať situáciu naďalej a dúfam, že z našej ulice bude čoskoro konečne tichá a bezpečná ulica bez automobilových pretekov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania