Rozpor medzi zvislým a vodorovným značením

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 21. februára 2013

Na ul. Leskovej pri Nam. Slobody je verejne parkovisko (na strane cesty blizsie k namestiu v smere na ul. Stefanovicovu) a parkovisko s regulovanym statim (na druhej strane cesty). verejne parkoviako bez obmedzenia bolo a aj je oznacene zvislou znackou. problem nastal po zahrabani diery po udrzbe potrubi, kedy niektore boxy na tom verejnom parkovisku vykrizikovali cerstvou bielou farbou. To navadza k tomu, ze sa jedna o regulovane statie, hoci zvisla znacka jasne hovori, ze je to parkovanie pre os. auta bez obmedzeni. Pisem to hlavne preto, lebo odtahovky odtial beru auta a to by nemali!

21. február 2013

Jan

zvysle dopravne znacenie je nadradene vodorovnemu takze nazemi moze byt barzco ked je tam znacka na stlpiku
21. február 2013

okoloidúci

... čo ale vonkoncom neznamená, že rozpor medzi zvislým a vodorovným značením je dobré tolerovať.
21. február 2013

Jan

medzi zvislym a vodorovnym znacenim nemoze nastat. zvisla je vzdy nadradena vodorovnej to znamena ze ak sa na zemi nachadza znacenie ktore by mohlo vypadat ze je v rozpore s zvislym povazuje sa vodorovne znacenie za stare a neplatne I keby bolo nastriekane vcera
21. február 2013

okoloidúci

predpisovej nadradenosti rozumiem, napriek tomu vecný rozpor beriem ako nežiadúci stav, ktorý je rozumné odstrániť.
21. február 2013

Jan

ziaden zakon neprikazuje odstranovt stare vodorovne znacenie nechava a kim sa nezoderie. su to zvytocne naklady navyse brusit asfalt a zbitocne ho poskodzovat ked je tam len daka ciara
21. február 2013

svatopluk

ano, zvisle je nadradene. lenze auto ti aj tak odtiahnu. a uz to odtiahnutie je neprijemne, aj ked si to vyhadas 1) s odtahovkou a 2) policiou a nic nezaplatis. jednoducho nevies sa spolahnut, ze tam najdes svoje auto. zalovat a natahovat sa s nimi za to - dakujem, stresu mam dost v praci.
21. február 2013

Jan

zavolam na policiu ze mi ukradli auto odtahovka ho zdarma dovezie na povodne miesto a este dam nanich trestne oznamenie kedze sa dopustili kradeze a keby sa mi chce tak vytiahnem aj odskodne za spososobene stresy. to ze odtiahnu auto sa dopustia priestupku a to kradeze kedze odtiahli auto z priestoru kde nieje zakazane parkovat.
22. február 2013

Nikto

Tak to je sice pekny scenar,ale v realite pokyn na odtiahnutie dava prave policajt. Cize zodpovednost by si pohadzovali medzi sebou a koniec si vieme domysliet...
22. február 2013

Jan

no viem lahko policajt ktory da pokin bude musiet prejst preskusanim dopravnych predpisov. priestupok musi byt riadne zadokumentovany aj odfotene kde sa stal priestupok aj so znackou kde sa stal priestupok pokial da pokin na odtiahnutie auta z miesta kde je povolene parkovat a za vratenie auta bude chciet zaplatit pokutu inak auto nevrati tak sa dopusta vydierania co je trestny cin a moze ho to stat miesto v policajnom zbore. neviem ci vy mu nadriadeny ako policajtovy a este v sluzbe toleroval vydieranie asi nie.
14. marec 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet, ktorý sme dali preveriť na oddelenie dopravy. Pracovník miestneho úradu zistil, že vodorovné dopravné značenie naozaj nie je obnovené. Staré Mesto pri obnove vodorovného značenia zabezpečí jeho opätovné viditeľné označenie. Na danej komunikácii je však umiestnená aj zvislá dopravná značka, ktorá je podľa zákona nadradená vodorovnému dopravnému značeniu. Vodič sa tak má podľa zákona riadiť zvislým dopravným značením.

S pozdravom,


Tomáš HALÁN
hovorca

Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
Tel.: +421 2 5924 6245
Fax.: +421 2 5292 0003
Mobil: +421 902 051 743
e-mail: [email protected]

www.staremesto.sk
www.facebook.com/staremesto.sk
04. marec 2020

Martin Uváček

Vodorovné aj zvislé značenie he už v súlade. Vyriešené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania