Padajúci múr

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Pavol 23. júna 2016

Tymto, by som Vas chcel upozornit na padajuci mur ohranicujuci parkovisko pod terasou na Beňadickej ulici č. 7 v Petrzalke. Odchylka muru od roviny sa dennodene posuva, a momentalne je uz v krajne nepriaznivom stave, preto by bolo potrebne tento mur urychlene zabezpecit, pretoze hrozi jeho zrutenie a moze poskodit parkujuce auta a hlavne zdravie okoloiducich osob.
Na problem s padajucim murom sa snazime upozornovat uz od Decembra minuleho roka. Najprv sme sa snazili upozornit na problem na Miestnom Urade Mestskej casti Petrzalka, odkial nas nasmerovali na Magistrat hlavneho mesta ([email protected]), pretoze mur je v jeho priame sprave. Odtial sa nam zial nikto doteraz neozval a ani nedoslo k naprave.

01. máj 2019

Jozko Mrkvicka

Beňadická-oplotenie-poškodené

Padajuci mur na parkovicku Benadicka 5-7.Je zarazajuce ze este nedoslo k naprave.Mestska cast Petrzalka a tak isto Bratislavska samosprava bola upozornovana rok dozadu a nedoslo stale k naprave.Ak niekomu padne ten mur na auto,popripade niekoho zabije,kto bude zodpovedny??
Ziadame o napravu !
17. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

hlavné mesto SR Bratislavy – oddelenie správy komunikácií (ďalej OSK) zabezpečuje výkon správy len na komunikáciách, ktoré sú ako stavby v majetku Hlavného mesta SR Bratislavy, a sú zaradené do siete miestnych komunikácií na území hlavného mesta SR Bratislavy ako komunikácie I. a II. triedy a na prejazdných úsekoch ciest I., II. a III. triedy a k nim príslušných chodníkoch. Predmetný oporný múr nie je evidovaný v majetku stavieb OSK a na OSK sa k predmetnej stavbe (sídliskového oporného múru) nenachádzajú žiadne relevantné právne listiny (ako stavebné povolenie, kolaudačná zápisnica, preberacia zápisnica, PD). Predmetný oporný múr na Beňadickej ulici nie je súčasťou komunikácie, ani chodníka a pravdepodobne bol vybudovaný v rámci sídliskovej infraštruktúry.
Na základe uvedených skutočností OSK nemôže zabezpečiť opravu predmetného oporného múru, a ani ju zahrnúť do plánu opráv na nasledujúce roky.
Zároveň podotýkame, že hoci Hlavné mesto SR Bratislava je vlastníkom pozemku, na ktorom stavba stojí, v zmysle „Občianskeho zákonníka 40/1964 Zb., § 120, odsek 2/ Stavby nie sú súčasťou pozemkov.“


Oddelenie správy komunikácií
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
03. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet, o jeho doriešení Vás budeme informovať.
01. marec 2021

Jozko Mrkvicka

haloo, jedneho dna to niekoho ZABIJE !!! kto bude zodpovedny? hanba
06. marec 2021

Peter

Neskutočné, sa vyhovárať jeden na druhého... Treba zrušiť túto 2. stupňovú samosprávu a potom takéto žvásty odpadnú.
11. marec 2021

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
01. november 2021

Jozko Mrkvicka

halooooo
28. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
kolegovia na mieste vykonali viacero obhliadok. Podľa všetkých zverovacích dokumentov a protokolov ide v danom prípade o parkovisko hlavného mesta a opravu by malo podľa vyjadrenia Stavebného úradu a príslušných referátov vykonať hlavné mesto. Parkovisko síce bolo zaregulované, ale nikdy nebolo zverené mestskej časti. Problém má riešiť hlavné mesto, napriek tomu sanačné práce v priebehu nasledujúcich 2 týždňov vykoná v snahe zabrániť nešťastiu mestská časť Bratislava-Petržalka.
Kto? Oddelenie správy verejných priestranstiev
Kedy? 2 týždne

Dávid Pavlík, referát komunikácie
11. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
kolegovia z oddelenia správy verejných priestranstiev počas včerajška zabezpečili opravu padajúceho múrika.

Dávid Pavlík, referát komunikácie
11. marec 2022

Jozko Mrkvicka

Dakujeme, konecne po 6 rokoch

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania