Sťažnosť na rušenie nočného kľudu

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Jana 29. júna 2016

Dovoľujeme si vas požiadať o prešetrenie a následné zamedzenie akcií na otvorenom priestranstve areálu Kuchajda po 22 hod.
Hudba ruší náš nočný kľud, nemôžeme si ani nechať vetracku otvorenú a to v týchto teplach s malým dieťaťom je neúnosné.
Zaujíma nás, kto kompetentný a akým spôsobom povoľuje uskutočnenie takýchto akcií v husto obývanej časti Bratislavy.
Prosím informujte nás, ako hodláte tento problém vyriešiť k spokojnosti všetkých občanov, ktorých narúšanie nočného kľudu postihuje.

02. júl 2016

Pocestny

Dodam, ze hluk je pocut az do mestskej casti Krasnany, extremne silne basy do 4 rano. Nepomohli zavrete okna ani nic.
04. júl 2016

MARTIn

Všimol som si že podnet bol nahlásený 25.júna,V tento deň sa na Kuchajde otváralo leto.Súhlasím že hluk spôsobený hudbou by mal byť po 22 hodine odstránený ale nesúhlasím aby tomu tak bolo v dňoch keď sa leto otvára a keď sa zatvára.V tieto dni by mohla hudba hrať do 23 tej.
08. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Odpoveď nám poskytli pracovníci EKO podniku VPS a MÚ BANM:

Správca areálu EKO-podnik VPS sa pri správe Kuchajdy riadi VZN MČ BA-NM č. 1/1997 v znení jeho zmien a doplnení, ktorým sa vydáva Prevádzkový poriadok prírodného areálu Kuchajda.
Akceptuje aktivity v uvedenom priestore v súlade s ust. Čl. 3 Prevádzková doba, ods.3/ len v nasledovných časoch:

1) od 1.4. do 30.4. v čase od 7:30 hod. do 21:30 hod.
2) od 1.5. do 30.9. v čase od 6:00 hod. do 22:30 hod.
3) od 1.10. do 31.3. v čase od 7:00 hod. do 20:30 hod.

Mimo uvedeného času správca areál uzamyká. Aktivity, ktoré sa organizujú a konajú mimo prevádzkovej doby sa môžu konať na základe povolenia v gescii MÚ MČ BANM.

K posunutiu hranice nočného pokoja na inú ako 22. hodinu pristupuje mestská časť Bratislava – Nové Mesto v prípade hudobnej produkcie na otvorenom priestranstve Kuchajdy len výnimočne – a to konkrétne na otvorenie Kultúrneho leta v Novom Meste a záver Kultúrneho leta v Novom Meste. Dodržanie posunutého nočného pokoja sa prísne dodržiava, aby bol čo najmenej narušený život obyvateľov z okolia.


Jana Plevová
09. júl 2016

Jana

Prevadzkovy poriadok areálu kedy sa areál otvára a zatvára e jedna vec. Druhá vec je schválenie aktivít, ktoré porušujú nariadenie vlády o ochrane zdravia pred hlukom a vibráciami č.40/2002 Zb., ktorý stanovuje najvyššie prípustné hodnoty hluku vo vonkajších priestoroch a stavbách. Nariadenie vlády ako platný predpis SR je nadradený poriadku, ktorý si stanovuje individuálna spoločnosť.
Ja ako občan SR a obyvateľ Nového mesta a snažím dodržiavať platné predpisy a tiež mi z nich nikto žiadnu výnimku, ktorá by sa mi páčila, nedá. Nerozumiem prečo by rovnako nemal pristupovať aj Mestský úrad pri povoľovaní aktivít.
Keby si každý riešil výnimky tak by sme tu mali za chvíľku Kocurkovo...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania