Výjazd na Trnavskú cestu

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Moje Meno 29. decembra 2020

Po otvoreni novej krizovatky na trnavskej ceste s moznostou odbocenia do oc central / mileticovu sa mnoho vodicov iducich z druzstevnej snazi zaradit do najposlednejsieho odbocovacieho pruhu smerom na mileticovu. napriek znaceniu plnou ciarou medzi druhym a tretim jazdnym pruhom a takisto znacke prikazujucej odbocenie vpravo. okrem toho, ze vytvaraju kolizne situacie, tak obmedzuju prejazdnost uvedenou krizovatkou... Bolo by hodne medzi druhy a treti jazdny pruh nainstalovat pevnu barieru, tak ako to je napriklad na vyjazdoch na pristavny most...

02. marec 2013

Minaroviech

A podobné riskantné manévre predvádzajú vodiči, ktorí vychádzajú na Bajkalskú ulicu z Junáckej - od Plavárne Pasienky. Tlačia sa hlava-nehlava!!! do ľavého odpočovacieho pruhu. No, a odkedy je povolené otáčanie okolo ostrovčeka, tak je doprava na tomto úseku cesty pred križovatkou kritická! Aj tu by bola vhodná nejaka dopravná korektúra.
09. marec 2013

andrej

Naopak, chcel by som preverit moznost povolenia prejazdu vodicov az na mileticovu. Kedze pred krizovatkou k Centralu je semafor pre chodcov, ktory bezpecne umozni odbocenie az do najlavejsieho pruhu. A tato krizovatka je jedina moznost pre obyvatelov okolia odbocit na smer mileticova.
09. marec 2013

expert

Andrej, doteraz nebolo mozne odbocovat od stadiona na mileticovu a nebol problem. Pol roka tam je krizovatka, kde je mozne odbocit a uz sa to stalojedinou moznostou ako odbocit na mileticovu. Co tak pouzit cestu poza hotel pri stadione a dalej ist popri jegeho aleji? Aha, dlhsie o 500 m. Je kriza, treba setrit a radsej predvadzat nebezpecne kusky v doprave a ohrozovat vsetkych naokolo...
09. marec 2013

Andrej

ahoj expert, ak byvas za krizovatkou Jegeho, tak toto nie je moznost, kedze vsetky ulice v okoli su jednosmerky a ostava potom uz len ist cez Bajkalsku, alebo Kriznu, co je uz dost obchadzka. A ked tu uz vznikla nova krizovatka, preco by ju nemohli vyuzivat prave obcania z okolia, ktorych sa vsetky obmedzenia a diskomfort sposobeny vystavbou v okoli najviac tyka.
09. marec 2013

expert

Andrej este raz, doteraz tam nebola ziadna krizovatka z moznostou odbocenia na mileticovu, a vsetci sadako na mileticku dostali. Predpokladam, ze obrubniky nepreskakovali. Teraz sa tam vytvori krizovatka, ktora je povedzme si zla,ale vzhladom na napojenie na existujucu cestu inak viest nemohla a zrazu vsetci musia porusovat predpisy a ohrozovat ostatnych lebo zistili, ze plna ciara nieje betonovy mur a dokazu usetrit mozno 2 kilometre, ktore by museli prejst naviac.
03. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Odstúpili sme ho príslušným odborným útvarom a po preverení situácie a konzultách s dorpavnámi inžiniermi DI KR PZ Vám budeme vedieť poskytnúť stanovisko.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
23. júl 2014

expert

ako pan papajcik? opat v starych kolajach? kavicka, novinky boli dnes?
rok sa s rokom minul, podnet ste odoslali na DI KR PZ a stale sa nic neudialo, ani ste neaktulaizovali podnet... zeby sa to zase poslalo do stratena, ako stlpiky na odojarov, s ktorymi ste bojovali takmer rok a pol?
29. december 2020

Martin Uváček

Myslím, že na tomto mieste sa doteraz nič nezmenilo.
29. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás, že sme tento podnet doposiaľ nevyriešili. Kolegov z Oddelenia dopravného inžinierstva sme požiadali o preverenie stavu riešenia.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
11. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

autorizovaný projektant už pri návrhu trvalého dopravného značenia križovatky Trnavská cesta - Miletičova vychádzal z toho, že navrhnuté DZ bude vodičmi rešpektované. Toto DZ bolo aj odsúhlasené KDI a určené príslušným cestným správnym orgánom. S oddeľovaním jazdných pruhov "pevnou bariérou" v tomto priestore hlavne z hľadiska bezpečnosti nesúhlasíme a tento názor striktne presadzuje aj KDI.
Účastník cestnej premávky je povinný sa riadiť ustanoveniami zákona o cestnej premávke a vyhláške o dopravnom značení. V prípade podozrenia z porušovania pravidiel cestnej premávky je potrebné sa obrátiť na políciu.
Zároveň Dopravno-inžinierske oddelenie KDI upovedomí Odbor výkonu služby KDI KR PZ v Bratislave o zvýšenie kontrol dodržiavania pravidiel cestnej premávky v danej lokalite.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania