Nebezpečná cyklotrasa

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení

Dobry den, uz dlhodobo sa neriesi havarijny stav na medzinarodnej cykloceste medzi Devinom a DNV. Taketo vytlky, zarastena cesta atd ako vidno na prilozenych fotografiach sa nachadzaju na celej trase a ohrozuju vsetkych uzivatelov tejto komunikacie. Ziadam o urychlene odstranenie tohto havarijneho stavu.

28. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Predmetná trasa nie je v správe našej organizácie
Problémom je , že nemá vysporiadané vlastnícke vzťahy .
Je nám to ľúto , nakoľko sa jedná o cestu / bývalá vojenská/ , ktorá vedie v peknom území rieky Moravy.
V prípade "nezjazdnosti" cyklisti môžu využiť cestu , ktorá vedie k bufetu u Starého bicykla.


Katarína Szabová
28. júl 2016

Vladimír Lukšo

Vedeli by ste nejako podrobnejšie rozviesť, ako dá medzi Devínon a DNV využiť cesta,
"ktorá vedie k bufetu u Starého bicykla" ?
28. júl 2016

Jozef

To by aj mňa zaujímalo.... A hlavne že sú to medzinárodné cyklotrasy!!! Chodte pre inšpiráciu do Rakúska!
28. júl 2016

Jozef

A kde to tolko kilometrov cyklociest urobil červenotopánkový župan??? Hlavne že robia nové trasy a o súčasné sa nevedia postarať
28. júl 2016

Roman Salkovic

Dobry den, pani Szabova. Dakujem za reakciu, avsak ta je z mojho pohladu absolutne nedostatocna, pretoze vobec dany problem neriesi. Aky vyznam ma tato informacia pokial na danom useku dojde k neakemu nestastiu, ci uz priamo na cyklotrase alebo na paralelnej ceste pre motorove vozidla, ktoru musia z dovodu tohto katastrofalneho stavu cyklisti vyuzivat (kde je mimochodom max. rychlost 70km/h)? Naviac, Vami spominany bufet u stareho bicykla sa nachadza uz za Devinskou Novou Vsou, nie na spominanom useku medzi DNV a Devinom.

Bol by som velmi rad, keby nastal konecne cas aby sa problemy naozaj riesili a nehladali vyhovorky. Verim, ze len kladenim otazok "ako to dosiahnem" namiesto odpovedi typu "preco to nejde" vieme postupne urobit nase mesto krajsim a lepsim. Myslim, ze si to uz vsetci poriadne zasluzime.
29. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za Váš podnet. Uvedená cyklotrasa nie je naša. Problémom sú nevysporiadané pozemky. Bezpečnosť cyklistov je však na prvom mieste, aj preto mestská organizácia STAR vyznačila na komunikácii cyklistické piktogramy a zabezpečila zníženie rýchlosti zo 70 km hod na 50 km/hod v období od 1.mája - 31.októbra.

Oddelenie komunikácie a marketingu
29. júl 2016

Roman Salkovic

Dobry den. Dakujem za odpoved. Kazdopadne problem sa tak lahko ako vidim nevyriesi preto by som chcel poziadat o obmedzenie rychlosti na uvedenom useku na 50km/h pocas celeho roka. Viem, ze je trasa vyuzivana cyklistami menej mimo sezony, ale prave vtedy je riziko nehody najvyssie (vyssia rychlost + menej cyklistov = nizsia pozornost vodicov). Zaroven by som sa rad opytal ako sa da tento docasny stav riesit dlhodobo. Napriklad vybudovanim novej cyklotrasy popri existujucej ceste pre motorove vozidla, tym by sa vyriesil aj problem s pravidelnym zaplavovanim cyklotrasy. Dakujem vopred za akykolvek konstruktivny navrh.
29. júl 2016

Vladimír Lukšo

"mestská organizácia STAR vyznačila na komunikácii cyklistické piktogramy a zabezpečila zníženie rýchlosti zo 70 km hod na 50 km/hod v období od 1.mája - 31.októbra."

- asi myslite devinsku cestu od Devina smerom do Karlovej Vsi, tu sa ale cely cas bavime o useku Devin - Devinska Nova Ves, na ktorom nie su ziadne piktogramy a celorocne je tam npv 70 km/h.
- dalsia vec je, ze znizenie na 50 km/h sice znie pekne ale v praxi ho skoro nikto nedodrziava, preto by bolo vhodne aj vymahat dodorzovanie npv, ak uz to nevieme zabazpecit inak.
01. september 2016

Roman Salkovic

stav k 1.9.2016 - bez akehokolvek zlepsenia
01. september 2016

Roman Salkovic

Zaber hodny statusu medzinarodnej cyklotrasy eurovelo
08. december 2016

Roman Salkovic

Dobry den, prosim admina o zmenu statusu na "Nerieseny". Samosprava totiz vobec nekomunikuje, ci a ako bude problem rieseny. Dakujem.
06. august 2018

Roman Salkovic

Dobry den, momentalne prebieha vymena povrchu na cyklotrase medzi DNV a Devinom. Aj napriek tomu, ze poslednych par sto metrov pred Devinom sa na useku nepracuje a asi ani nebude (pravdepodobne kvoli nutenej sprave mestskej casti Devin), stale ide o vyrazne zvysenie bezpecnosti cyklistov, preto Vas prosim o oznacenie podnetu ako vyrieseny. Dakujem.
22. marec 2019

Ondrej

Prihovaram sa za dokoncenie.
Je potesitelne, ze cyklotrasu ste zrekonstruovali, ale pomerne dlhy usek pred Devinom zostal v pôvodnom stave. Velmi by sme ocenili, keby sa hladali sposoby a nie dovody, preco sa to neda. Takto aj inak vyborny projekt zanechava pocit potemkinovej dediny.
29. august 2019

Nada Kovalcikova

Pozdravujem. Prikladám mapku plánovanej cyklotrasy z Karlovej Vsi do Devína z roku 2013. Vybudoval sa len úsek Tieňava v dľžke cca 1 km. Za posledných 5 rokov sa neurobilo nič. Ak skončí pod kolesami auta cyklista alebo nebodaj dieťa, kto ponesie zodpovednosť ?
18. september 2020

Michal K.

na niektorych miestach je uz menej ako polovica sirky povodnej cesticky
22. september 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Magistrát hlavného mesta
02. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

o podnete sme informovali nášho cyklokoordinátora. Ten zistil, že komunikácia doteraz pravdepodobne nemala správcu. Nakoľko je však súčasťou EUROVELO správu by mal zabezpečovať Bratislavský samosprávny kraj. Náš cyklokoordinátor sa s nimi spojil a BSK súhlasilo, že podnet vyriešia a o komunikáciu sa budú ďalej starať oni. Podnet im preposielame.

S pozdravom
Kto? Bratislavský samosprávny kraj

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
02. október 2020

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: [email protected]
02. október 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.