Chýba priechod pre chodcov

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený

Značka prikazuje chodcom, aby prešli na druhú stranu ale v blízkosti niekoľko 100 metrov nie je žiadny priechod pre chodcov. Pohybuje sa tu veľa chodcov a kočíkov, preto by bolo vhodné, aby tu bol priechod, hlavne ked vodiči nedodržujú predpísanú 40ku.

05. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

komunikácia je v správe magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy. Podnet im smerujeme.

S pozdravom

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
28. september 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ulica Jozefa Hagaru je miestna komunikácia III. triedy, je teda v správe Mestskej časti, ktorá ako cestný správny orgán môže, po schválení príslušnými útvarmi, najmä so súhlasom Krajského dopravného inšpektorátu (KDI) Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave určovať dopravné značenie.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
28. september 2016

Branislav Kuliha

Vážení zástupcovia občanov, skúste neriešiť komu čo patrí a radšej riešte skutočný problém.

Od zadania podnetu bola značka Prejdite na druhú stranu odstránená a nahradená značkou Chodci chodťe vpravo, čo ale problém vôbec nerieši. Ak chodci chcú ísť vpravo čakajú ich na chodníku zaparkované autá (v plnej šírke chodníka) a takisto žiaden priechod cez Hagarovu k ďalšiemu chodníku.
Pri pošte sa síce črtá nejaký nový priechod pre chodcov, nie je ale označený dopravným značením.

Prosím o opätovné zaslanie MČ Rača a doriešenie.
12. február 2021

Martin Uváček

Aký problém máte na mysli Braňo? Myslíte problém s chodníkom doprava k bytovkám na Hagarovu alebo problém s pokračovaním chodníka rovno do Krasňan po Kadnárovej? Lebo chodník po Kadnárovej pokračuje popred bytovky až na Peknú cestu a je plne priechodný, zatiaľ čo spodných chodník na fotky je určený na parkovanie aút dopravným značením.
12. február 2021

Branislav Kuliha

Dobry den,
je smutne, ze problem zacinate riesit po 5 rokoch. Ja som sa za ten cas dokonca stihol z Race aj odstahovat. Neviem aka situacia je tam teraz ale povodny problem bol, ze chodnik (na fotke kde stoji auto zaparkovane na chodniku), kory pokracuje smerom do Krasnan po Kadnarovej je vyuzivany na parkovanie aut, pricom znacka nabada chodcu, aby presiel na druhu stranu (dolava ku kupalisku), kde je chodnik na ktorom sa neparkuje. Lenze na ten chodnik musi prejst cez cestu, na ktorej nie je vyznaceny priechod pre chodcov. Nechapem preco by tam nemohol byt priechod. Na celom tomto useku od krizovatky Heckova az po odbocku na Hagarovu nie je ani jeden priechod pricom tam ludia bezne potrebuju prejst z jednej strany na druhu, castokrat s kocikom. Charakter tej cesty je taky, ze auta tam bezne chodia 60, aj ked je tam 40.
Vy mozno mate na mysli chodnik po Kadnarovej, ktory ide popred bytovky, na ten sa ale chodec tiez musi dostat cez cestu (Hagarova) kde nie je priechod, navyse tam tiez uz na zaciatku chodnika na Hagarovej casto stoja zaparkovane auta (mozete vidiet takisto na povodnej fotke). Kazdopadne clovek nie vzdy chce ist cestou po Kadnarovej, niekedy chce ist cestou okolo kupaliska a vtedy musi ist obklukou po pravej strane popri bytovkach az na ten priechod pri poste (ten priechod tam tusim este nebol ked som zadaval tento podnet).
12. február 2021

Martin Uváček

Ja tu žiaden problém neriešim, ja sa len pokúšam oživiť záujem zodpovedných o staršie podnety :) Od Vášho pridania v roku 2016 pribudol túto zimu v decembri 2020 priechod pri bikrosovej dráhe za križovatkou s Hečkovou, takže prejsť na druhú stranu ku kúpalisku sa dá konečne aj tam. Taktiež pri výjazde z Hagarovej boli nedávno osadené stĺpiky zabraňujúce autám parkovať po chodníku (na fotke tam máte stojaci Opel) tento rok by sa malo pokračovať po celej Hagarovej aby tam konečne pribudol chodník. a čo sa priechodu na tomto mieste týka, ja tadiaľ chodím často aj ako vodič aj ako chodec a ľudia väčšinou pokračujú chodníkom popred bytovky na Kadnárovej a na druhú stranu prejdú priechodom pri pošte cca 70 metrov od miesta vašej prvej fotky.
12. február 2021

Branislav Kuliha

Fajn, v tom pripade pokladam podnet za vyrieseny. Pridem sa na to niekedy pozriet :) Vdaka za info.
12. február 2021

Martin Uváček

Podľa zadávateľa je podnet vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania