Otázka ohľadne polyfunkčného objektu o výške 11NP

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 27. februára 2013

Dobry den,

mam otazku ohladne predlzenia stavebneho povolenia zo dna 29.11.2012 pre vystavbu polyfunkcneho objektu na Ruzinovskej ulici. Ako je mozne, ze objekt moze mat 11 nadzemnych podlazi, ked vsade na okolo su objekty s vyskou max 8 NP kvoli blizkosti letiska. Ako potom tento projekt splna regulativ uzemneho planu ohladne IPP (index podlaznych ploch) 1,1?

Dakujem.

27. február 2013

rasťo

zase nejaký ko... ignoruje stavebnú legislatívu
28. február 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
K Vášmu dotazu, že ako je možné, že polyfunkčný objekt na Ružinovskej môže mať 11 nadzemných podlaží uvádzame, že k umiestneniu
predmetnej stavby sa súhlasne vyjadril dotknutý orgán - Letecký úrad SR ako aj dotknutý orgán - Hlavné mesto SR Bratislavy.

Tatiana Baáriová, kancelária starostu
28. február 2013

sbc

Dakujem za odpoved, avsak odpovedali ste mi len na polovicu otazky.
28. február 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
s touto otázkou (Ako potom tento projekt splna regulativ uzemneho planu ohladne IPP (index podlaznych ploch) 1,1?) je potrebné sa obrátiť na Hlavné mesto SR Bratislava, ktoré ako dotknutý orgán podľa stavebného zákona a súčasne aj ako obstarávateľ územného plánu hl. m. SR Bratislava r. 2007 deklaroval súlad navrhovanej stavby v záväznom stanovisku k umiestneniu predmetnej stavby.





Tatiana Baáriová, kancelária starostu
23. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Dobrý deň,

Podľa dostupných informácii Hlavné mesto SR Bratislava vydalo dňa 16.8.2007 súhlasné záväzné stanovisko k investičnej činnosti na stavbu "Polyfunkčný dom" na pozemku parc. č. 1240/164 pod č. MAGS ORM 19000/07-417186.

Z opisu stavby je zrejmé, že sa navrhujú 3 podzemné a 12 nadzemných podlaží. V predmetnom záväznom stanovisku je uvedené, že predmetná stavba je navrhnutá v území, pre ktoré Územný plán hlavného mesta SR Bratislavy, rok 2007 stanovuje funkčné využitie územia: zmiešané územie bývania a občianskej vybavenosti, kód 501, rozvojové územie s kódom regulácie "I", pre ktoré je stanovené IPP = 2,4.

Predmetná funkčná plocha - funkčné využitie dotknutého územia nebolo do dnešného dňa predmetom zmien a doplnkov. IPP sa tiež nezmenilo.
Účinnosťou "Zmien a doplnkov 02" však nastali zmeny v princípe regulácie rozvojových území a v charakteristike funkčného využitia: zmiešané územie bývania a občianskej vybavenosti, kód 501.

Predmetná stavba podľa dostupných informácii nadobudla zmeny v riešení (jeden suterén tiahnuci sa k Ružinovskej ulici), ku ktorým sa hlavné mesto nevyjadrovalo žiadnym záväzným stanoviskom k investičnej činnosti.
Hlavné mesto nebolo požiadané a ani sa nevyjadrovalo vo veci uvedeného predĺženia stavebného povolenia na predmetnú stavbu zo dňa 29. 11. 2012.

Vybavuje: odd. územného rozovja mesta

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania