Blokové čistenie Nivy Budovateľská, Velehradská

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Magda 09. júla 2016

V máji - júni prebehlo "skúšobne" blokové čistenie ulíc na Nivách , ktoré stálo nás daňových poplatníkov cca 9940 Eur. Škarpírovali sa okraje ciest pri obrubníkoch a toto je výsledok po 2-och mesiacoch. Hovorí sa, že práca kvapná, málo platná. A tu to platí do písmena. Na takéto zaburinenie nestačí poškriabkať burinu motyčkou , ale je nutné použiť postrtreky /cena 250 Eur za 1km je cena RP VPS v uvedenom cenníku/. Tie peniaze ste mohli zmysluplnejšie využiť, npr. umiestniť smetné koše ku všetkým umiestneným lavičkám pre udržanie väčšiej čistoty na Nivách.

22. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Ďakujeme za Váš podnet.
V rámci prvej etapy sa uskutočnilo iba mechanické škarpírovanie bez použitia chemického postreku. Chemický postrek krajníc komunikácií sa vykonáva v týchto dňoch, lokalita Nivy bude ošetrená budúci týždeň.


kancelária starostu
22. júl 2016

Magda

Najprv bolo treba vykonať chemický postrek a až potom čistiť mechanicky, takže tá prvá etapa boli vyhodené peniaze! Krajnice sú samá burina viac ako v máji pred blokovým čistením. Komunikácie sa vôbec nezametajú /tuším RP VPS nakúpilo nové stoje na zametanie / a ten harmonogram, čo je uvedený na web stránke Ružinova je dávna minulosť!
30. august 2016

Magda

podnet je vyriešený

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania