Vysoká zeleň prerastajúca do chodníka - Baničova ul.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Martin 10. júla 2016

Na Baničovej ul. v (jednosmernom) úseku medzi Roľníckou a vyústením do parku Pod lipami prerastá vysoká zeleň z priľahlej neudržiavanej záhrady až do chodníka, ktorý je kvôli tomu už dlhodobo takmer nepriechodný. Kvôli tomuto - pre chodcov až obťažujúcemu stavu - by bolo potrebné zjednať u majiteľa priľahlého pozemku nápravu.

11. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za váš podnet, situáciu preveríme a čo najskôr budeme informovať vlastníka predmetného pozemku, na ktorom sa dreviny nachádzajú. Taktiež sme v najnovších Vajnorských novinkách č. 5-6/2016 upozornili všetkých občanov na orezávanie prerastajúcich drevín a zelene tak, aby nebránili používaniu komunikácií v obci.

S pozdravom



Ing. arch. Ingrid Krumpolcová
Oddelenie stavebné, ŽP, ÚP a dopravy
06. september 2016

Martin

Ďakujem za vyriešenie podnetu, zeleň na tomto mieste je už zostrihaná. Ešte by bolo vhodné prikročiť k rovnakej náprave na tomto istom pozemku aj "za rohom", teda o pár metrov ďalej - ul. Kataríny Brúderovej. Tam taktiež do chodníka obťažujúco zasahajú (a do chodcov šľahajú) nielen vetvy, ale aj ostnaté šípkové kry, ktoré sa predierajú spoza oplotenia, a svojimi tŕńmi sú nebezpečné najmä pre okoloidúce deti a ĺudí, ktorí si nedopatrením tŕne nemusia všimnúť. Navyše na tom mieste často parkuje auto - na chodníku, takže chodec sa buď musí predierať cez tŕňovité a hlboko do chodníka zasahúce vetvy šípkového kra, alebo radšej obchádza parkujúce auto dookola po ceste, čo je nevhodné a nebezpečné riešenie (obzvlášť pre starších ľudí a deti).

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania