Nové základy billboardu pri Botanickej

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Neriešený
meno
Nacbo Ynmynona 10. júla 2016

Pri Moste Lafranconi vznikli nové veľké základy pre asi ešte väčší billboard. Pôvodne tam boli len menšie základy na úrovni zeme, v ktorých bol pred časom aj billboard. A teraz sa tam buduje niečo väčšie.

Je to tam legálne?
Ak áno, kto a prečo to povolil?
Aký veľký billboard to má byť a aké veľké dane budú platiť zodpovední?

Žiadam o zrušenie povolenia, ak nejaké povolenie bolo vydané, a odstránenie novovzniknutých základov.

Myslím, že billboardov je viac než dosť a podobne to tvrdilo aj vedenie mesta:
http://nesrovnal.blog.sme.sk/c/242079/Bratislavske-billboardove-sialenstvo.html
http://bratislava.sme.sk/c/8152279/mesto-spocitalo-bilboardy-je-ich-az-9600.html

Ďakujem.

11. júl 2016

Jaroslav

Srandista.
12. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet, stavebný úrad už kontaktoval reklamnú spoločnosť, ktorá na danom mieste mala umiestnenú svoju reklamnú stavbu a za prítomnosti jej zástupcu v priebehu tohto týždňa uskutoční na stavbe štátny stavebný dohľad. Stavebný úrad bude ďalej konať na základe výsledkov kontroly.

Mgr. Klačková
Stavebný úrad MČ Bratislava-Karlova Ves
12. júl 2016

Jana Kolárová

stavebný úrad povolí, veď šábes už rozdelený, treba len splniť dohodnuté. Toto je boj samosprávy s reklamným smogom. V tomto je BA na popredných miestach vo svete vďaka politickým nominantom na úradníckych miestach
15. júl 2016

Martin

Ak to bolo bez povolenia, tak by si zaslúžil tiež takto na chrapúňa odpíliť trčiace šruby z betónu flexou :D
30. marec 2017

Nacbo Ynmynona

Aké boli výsledky kontroly? Billboard zatiaľ nestojí, tak verím že ani nebude a základy si majiteľ odstráni. Šroby mu už hrdzavejú 8 mesiacov.
10. apríl 2017

Ivan

Ajhľa čo už vyrastá. Fotka z dnesneho dna.

Bola vôbec kontrola? Aké sú výsledky a skade majú povolenie, ak nejaké majú?
11. apríl 2017

Admin BA-Karlova Ves

Dobrý deň,
zo statusu karloveskej starostky Dany Čahojovej na Facebooku:

Bilbordová opacha pod mostom Lafranconi rastie na základe súhlasu majiteľa pozemku, v tomto prípade Univerzity Komenského.
Pokiaľ vlastník pozemku súhlasí s umiestnením stavby na svojom pozemku, nedá sa s tým nič robiť.


---------------------------------------------------------------------------------------

Michal Molčányi
administrátor Odkazu pre starostu pre Bratislavu - Karlovu Ves
12. apríl 2017

Igor

Ako je mozne, ze niekto dostane povolenia na takyto megaboard???
13. apríl 2017

Ignác gwsssc

Rektorát UK...
„Vážená pani poslankyňa, dovoľte mi z poverenia pána rektora reagovať na Váš mail ohľadom umiestneného Bigboardu spoločnosti Akzent BigBoard, a. s. K Vášmu podnetu predbežne uvádzame, že vyššieuvedená spoločnosť má prenajatý od Univerzity Komenského v Bratislave predmetný pozemok za účelom prevádzkovania už existujúceho reklamného zariadenia na základe zmluvy č. V/3/16/RUK. (pozemok sme podľa mojich predbežných informácií nadobudli do vlastníctva s už postavenou stavbou). Existujúca reklamná plocha bola na žiadosť nájomcu zväčšená so súhlasom Akademického senátu UK dodatkom k predmetnej zmluve zo dňa 1.8.2017; zmluva však nepredpokladá žiadne stavebné konanie smerujúce k zriadeniu stavby či stavebným úpravám. Zároveň uvádzame, že v zmysle čl. VII ods. 8 platnej Nájomnej zmluvy „Nájomca nie je oprávnený na predmete nájmu zriadiť stavbu.“ Na základe Vášho podnetu a fotodokumentácie danú vec preveríme a v prípade, že došlo k porušeniu zmluvných ustanovení, vyvodíme voči nájomcovi zodpovedajúce právne dôsledky.“

http://bratislava.dnes24.sk/megaboard-pod-mostom-lafranconi-je-nelegalny-267781
23. apríl 2017

Nacbo Ynmynona

Od akademickej obce by som očakával striktnejší postoj k vizuálnemu smogu a postupné vypovedanie nájomných zmlúv.
22. máj 2017

Ivan

@Rektor:
Teší ma, že to riešite. Snáď sa podarí, a pôjdu preč aj tie ostané. Alebo im to aspoň dobre naceňte. Ak prerábajú, ich problém. Kazia vám dobré meno (prevádzkujú nelegálne bilboardy), a čo len to by vám mali kompenzovať tak pár tisíc na plochu na mesiac.

@Čahojová a spolok:
Divné mi to príde, aby si mohol len tak stavať čo komu príde. Ak sú zákony problém, radi by sme uvítali nie len to oni nie my, ale aj konkrétne údaje - zákony, paragrafy, kto, kedy čo navrhoval, kto hlasoval za/proti - strany, mená, dátumy. Niekto za to hlasoval, niekto je zodpovedný.
Ak úradník zo zákona musel, sme na zákonoch.
Ak je úradník problém - jeho tiež niekto zamestnal, vybral, nezjavil sa odnikiaľ. Niekto je zodpovedný. Niekto berie prachy. Niekto je na bilboardoch.

Nemyslím len v zlom spomínať. Treba aj v dobré pochváliť. Každý chybý, a kto viac robí viac aj chybý. Ak však prevažuje zlé ... niečo nie je v poriadku.

Inak, som rád, že niektoré reklamy ubudli, a vidno to. Keď však prirastie takéto niečo, odpoveď nič nemôžeme nie je uspokojivá.
21. jún 2017

Nacbo Ynmynona

Kedy bude billboard odstránený. Pevne verím, že UK nepristúpi na dodatočné schválenie čiernej stavby a nebude ustupovať prenajímateľovi. Práve akademická pôda by mala ísť príkladom a nie takto znehodnocovať prostredie, v ktorom žijeme. Tak ako nezarábate na podpore drog, hazardu, alkohole a fajčení, nemuseli by ste zarábať ani na podpore vizuálneho smogu. Ide o dobré meno UK, ktorá ma na viac.
19. august 2017

Nacbo Ynmynona

Podarilo sa UK nejako pokročiť v zbavovaní sa tej obrej reklamnej plochy a ideálne aj tých "menších"?
Pre lepšiu predstavu rozmerov sú na hornej fotke v pravom dolnom rohu dvaja chodci.
24. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v súvislosti s občianskym podnetom týkajúcim sa billboardu na Botanickej ulici Vám tlmočím stanovisko nášho Oddelenia legislatívy a právnych služieb. To podalo 4. mája 2017 podnet na preskúmanie rozhodnutia mimo odvolacieho konania s návrhom na zrušenie rozhodnutia o dodatočnom povolení reklamnej stavby pre dôvodné podozrenie, že bolo vydané v rozpore so zákonom č. 174/2004 Z. z. o nakladaní s majetkom verejnoprávnych inštitúcií v znení neskorších predpisov v spojení so zákonom č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku v znení neskorších predpisov. Z rovnakého dôvodu sme podali námietky voči kolaudačnému konaniu k predmetnej stavbe a 13.10.2017 podnet na začatie prieskumu prokurátora. Na jeho základe bol 17. januára 2018 podaný protest prokurátora.

Branislav Slyško
Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Rektorát Univerzity Komenského v Bratislave
25. september 2019

Lukáš Bartošovič

obciansky podnet
preskumanie rozhodnutia
namietky
kolaudacne konanie
prieskum prokuratora, atd.
a megaboard sa dalej vynima na lukrativnom a dobre viditelnom mieste, este k tomu s "chutnou" reklamou na film odohravajuci sa v herni Rebuy Stars

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania