Chýbajúce odpadkové koše na zastávkach električky v Petržalke

Zodpovednosť za riešenie: Dopravný podnik Bratislava, a.s.

Vyriešený
meno
Marek Hojsík 20. júla 2016

Žijem v zahraničí a pri každej návšteve môjho rodného mesta so záujmom sledujem zmeny, ktoré medzičasom nastali. Dnes som sa s radosťou prvý raz previezol električkou cez Dunaj do Petržalky. Na zastávke Farského ma ale prekvapilo, že som nemal kde odhodiť smeti - na úplne nových zastávkach úplne novej električkovej trate chýbajú odpadkové koše. Taký drobný detail pokazí dojem a pravdepodobne bude viesť k tomu, že na zastávke bude bordel. Na nasledujúcej zastávke Farského odpadkové koše sú, ale nie sú vyprázdňované - smeti pretekajú a bordel tam už je. Takže koše by mali nie iba existovať, ale aj sa o ne starať...

25. júl 2016

Peter

nebodaj ste chceli vyhodit oznaceny cestovny listok do toho kosa? lebo podla vyjadrenia DPB su tie kose len na pouzite cestovne listky. smutne...
25. júl 2016

Marek Hojsík

A viete, že ste si tipli správne? Chcel som zahodiť použitý cestovný lístok. :) Ten argument DP je, samozrejme, úplne absurdný. Preto by problém dopadlových košov mal riešiť magistrát, ktorý je zároveň vlastníkom DP.
27. júl 2016

Ľudovít Kossár

Nové zastávky bez smetných košov

Na nových zastávkach električiek v Pteržalke ani jeden smetný kôš, na vynovenej zastávke farská 95-ky odmontovali ste smetný kôš a nový tam nie je a nakoniec nedaleko od Albera, začiatok Chorvátskeho ramena kôš na psie výkaly je preplnený s nevhodným materiálom. Viem, obyvatelia takisto sú len "prasiatká" ale tie koše fakt chýbajú. Ešte aj na šafárikovom námestí pri nových zastávkach hádžu smeti do kríkov parčíka.
27. júl 2016

Ľudovít Kossár

Prepáčte, nemyslím si, že pri zastávkach, kde za hodinu sa premelie niekoľko desiatok ľudí, s normálnymi ľudskými potrebami, ako pitie vody, žúvanie žuvačiek (síce to nie je až tak prospešná potreba) alebo vysmrkanie sa do vreckoviek, nemali sa zabezpečiť normálne odpadové koše aspoň na blízku. Málo ľudí nosí v taške domov obal od keksíkov, nanukov. Takisto je problém vôbec na verejných priestranstvách nájsť smetné koše, ako aj napríklad v meste alebo v Petržalke, ktorá sa stáva turistickou destináciou pre zahraničných návšetvníkov verejné záchody!!!
01. august 2016

Martin U

Chýbajúce smetné koše na zastávke električiek Jungmannova

Na všetkých veľkých zastávkach novej električkovej trate do Petržalky chýbajú odpadkové koše, konkrétne zastávky Jungmannova, Sad J. Kráľa aj Šafárikovo námestie, takže sme ti sa exponenciálne hromadia v okolí zastávok. Podotýkam, že to určite nevyriešia typické smiešne malé koše v označníkoch zastávok. Na každú zo zastávok v smere do mesta treba jeden čierny veľký smetný kôš (aké sú pri Starom Moste), najlepšie niekde pri prístreškoch zastávky.
16. august 2016

Fero

Odpadkové koše boli naozaj doplnené. Navrhujem podnet uzavrieť ako vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania