Celoročné kvapkanie z nedokončenej budovy na Hodžovom námestí

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Ondrey 22. júla 2016

Po celom obvode tzv. Zelenej kocky - nedokončenej budovy na Hodžovom námestí celoročne kvapká snáď voda. Je to obzvlášť obťažujúce na trolejbusovej zastávke a pri východe z podchodu.

27. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Magistrát hlavného mesta nie je stavebníkom ani investorom tejto stavby. Je potrebné obrátiť sa na stavebný úrad MČ Staré mesto, aby vyzvala stavebníka na nápravu, resp. udelila sankcie.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
01. február 2019

Monika

Hodžovo námestie-zastávka MHD -chýbajúca

Nekrytá frekventovaná (reprezentačná?!)zastávka - oproti Prezident palácu. Chýba prístrešok, ktorý tam predtým bol. Bol aj na tej novej budove, ako vidno na konštrukcii - foto, ale potom ho odstránili. Prečo a kto to povolil? Má teda krytie zastávky zabezpečiť majiteľ budovy alebo mesto/DPB? Z tej konštrukcie dokonca kvapká voda, keď stojíte na zastávke.
09. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet a v predmetnej veci Vás informujeme, že súčasným vlastníkom budovy na Hodžovom námestí je spoločnosť REA Slovakia a.s., Košice. Dlhodobo sa snažíme vlastníka budovy primäť k vyriešeniu problému kvapkajúcej vody z budovy na cestujúcich na zastávke „Hodžovo nám.“. Predpokladali sme, že ide o vodu z klimatizácie vyvedenej z budovy, vlastník nehnuteľnosti REA Slovakia a.s. nás však informoval, že sa nejedná o vodu z klimatizácie, ale o dažďovú vodu stekajúcu po konštrukcii. Nakoľko tvrdenia vlastníka nehnuteľnosti neospravedlňujú jestvujúci stav, ktorý obmedzuje cestujúcich využívajúcich túto zastávku, požiadali sme Stavebný úrad MČ Bratislava – Staré Mesto o vykonanie štátneho stavebného dohľadu za účelom vyriešenia tejto neprípustnej situácie. Záverom prešetrenia stavebného úradu bolo, že neboli zistené porušenia stavebného zákona.

Podľa informácií, ktoré aktuálne od vlastníka budovy máme, momentálne situáciu s kvapkajúcou vodou monitorujú. V minulom roku riešili zavlažovanie na budove. V súčasnosti sa snažia vyriešiť záchytné konštrukcie na dažďovú vodu. Veríme, že zo strany vlastníka budovy, spoločnosti REA Slovakia a.s., dôjde v čo možno najkratšej dobe k náprave neprípustnej situácie spôsobenej kvapkajúcou vodou z ich budovy. Nakoľko sa jedná o budovu súkromného vlastníka, nemôže hlavné mesto pristúpiť k žiadnym zásahom na budove. Je to výlučne v rukách vlastníka budovy.

Ďakujeme za spoluprácu a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania