Parkovanie bez medzí

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení

prosim ostlpikovat chodniky v danej lokalite kedze vodici tu dlhodobo parkuju

28. júl 2016

Daniela K.

Situácia v okolí OC Centrál je katastrofálna. Zamestnanci a majitelia butikov parkujú všade kde sa dá - na našich dvoroch, chodníkoch, pred našimi dverami. Parkovné v OC Centrál po 4 h sú 4€/h, paušál neexistuje. A ak je občas voľné miesto, tak tu parkujú návštevníci Centrálu, ktorým sa nechce parkovať v podzemí, alebo tam chcú byť viac ako 4 hodiny. Ak ráno odídeme len na hodinu k lekárovi alebo pre nákup, tak sa nemáme kam vrátiť - až večer sa uvoľnia miesta na parkovanie. Na dvore Jelačičovej ul. máme tri nepojazdné autá už 2 roky a nevieme dosiahnúť, aby ich odviezli. Asfalt na dvore je už dosť zničený, lebo tu parkuje celé Slovensko. Hlavná vec, že architekti sa tvária, že doprava a parkovanie je vyriešené. Píšem to sem, lebo to sa týka aj všetkých okolitých ulíc.
11. august 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Ide o evidentné porušenie ustanovení zákona č. 8/ 2009 Z.z. o cestnej premávke §52 ods. 2), ktoré môže riešiť polícia resp. na podnet občanov musí riešiť. Nie je možné všade osadiť dopravné koly a s takým duplicitným riešením dopravnej situácie spravidla Krajský dopravný inšpektorát nesúhlasí.





kancelária starostu
11. august 2016

dano

krásne, ale absolútne zbytočne ste odcitovali zákon - k tomu doplním vyjadrenie policajtov z praxe: nie je možné určiť, ktoré vozidlo/vodič zaparkovalo ako prvé (a ponechalo 1,5 metra) a ktoré prišlo až potom (a porušilo zákon) - takže volať na toto policajtov pri v súčasnosti platnom znení zákona je mrhanie času (môjho aj policajtov)
žiaľ riešením je jedine osadenie zábran alebo vytvorenie zóny s povolením parkovania len na vyznačených miestach alebo zmena zákona (toto je už utópia)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania