Opilstvo maloletých a ich zábava v rozbijani fliaš od alkoholu


Uzavretý

na školskom dvore ZŠ Holíčska 50 sa každý deň nachadzaju nové a nové prazdne fľaše od alkoholu. Doteraz som to kvôli deťom radšej zbieral ale porozbíjané fľaše uz odmietam. Cele sa to odohráva na schodisku viď foto. Niekoľko incidentov sa tu odohralo koncom školského roku, pri ktorých uz musela zasahovať polícia. Pritomnost policie by tu nebola na škodu aj častejšie, priestor by vyzeral kultúrnejšie. Opitá mládež je tu bez kontroly dennodenne a to ze si tam chodia venčiť svojich psov ani nehovorim a to maju vytvotreny výbeh pre psov cca 40 m odtiaľ.

08. august 2016

Odpoveď samosprávy

Problém v tejto škole je dlhodobý. V priebehu školského roka riešime problém čistoty vo vonkajšom areáli školy každodenne. Mestská časť nemá vlastnú políciu a s nevhodným stavom okolia školy sme preto niekoľkokrát oboznámili náčelníka oddelenia mestskej polície v Petržalke a zároveň sme ho požiadali o pomoc pri ochrane majetku školy pred asociálnym správaním skupiny mladých ľudí. Najmä s príchodom teplých dní prakticky denne vlastnými prostriedkami odstraňujeme z celého areálu školy fľaše od alkoholu, plastové od nealko nápojov, nehovoriac o krabičkách od cigariet, ohorkov, našli sa aj použité injekčné striekačky. Škola má v tejto oblasti aj dohodu s Políciou SR Petržalka - Juh na Holíčskej ulici, jej hliadky majú pri tejto škole "kontrolný bod." K zlepšeniu stavu však nedochádza...
Preto opätovne požiadame mestskú políciu hlavného mesta SR o zvýšený dohľad.


mestská časť BA-Petržalka
09. august 2016

Peter

ďakujeme už sme tam hliadku zahliadli
16. august 2016

Peter

Tak chcel som sem dat dieta do skoly ale rozmyslel som si to. Preco tam nedáte kamerovy system na dvor? Nie nie je to take drahe. Mame ho aj my v bytovom dome.
24. august 2016

Peter

Tiež tam deti nedáme. Rozhodnutie bolo súhlasné s manželkou a aj dve susedky nám odporučili inam len nie na túto ZŠ.
26. august 2016

Peter

na zemi ešte aj paragon kde a kedy si kúpili chlast.
26. august 2016

Peter

opilstvo bez
01. august 2019

Odpoveď samosprávy

V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a situácia sa zmení, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová
01. august 2019

Peter

K Mestskej polícii len toľko, keď som ju volal, tak operačný dôstojník mi oznámil, že skôr ako za 20 min tam nikto nepríde, nechcem nikoho uraziť, len takých neochotných policajtov som už dávno nestretol. P. S. možno sa to zmenilo novým vedením MsP, uvidíme. A ešte k tomu, čo bráni nadriadeným pri takomto podnete pri inštruktáži policajtom dať preverovať uvedené miesto bez opakovaného oznamovanie na číslo 159, alebo z vlastnej iniciatívy? Odpoveď sa asi nedočkáme. A inak reagovať na podnet po 3 rokoch p. Sabinova je pekné, ale hlavne úsmevné...
07. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Aktívny prístup na stránku Odkaz pre starostu sme získali iba v súčasnosti a preverujeme všetky podnety uvádzané na tejto stránke, vrátane podnetov z predchádzajúcich rokov.
Hliadky príslušnej Exp. MsP BA V zameriavajú svoju činnosť aj na riešenie priestupkov týkajúcich zabezpečenia verejného poriadku. Sú pravidelne pred výkonom služby inštruované o konkrétnych úlohách, ktoré musia plniť popri ďalších služobných povinnostiach vyplývajúcich zo zákona.

Bc. Marcela Sabinová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania