výtlky!

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Viliam Janech 05. marca 2013

Veľký výtlk na vjazde na parkovisko Technopol na Romanovej !!Problém vojsť na parkovisko, ak nemáte terénne vozidlo.

05. marec 2013

Anonymný užívateľ

výkrik do tmy, keďže cesty po celom meste sú v otrasnom stave
07. marec 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
výtlk je síce pri nájazde na parkovisko, ktoré patrí spoločnosti Technopol, a.s., ale z hľadiska zákona je súčasťou komunikácie. Ide o komunikáciu II. triedy, ktorá je v správe hlavného mesta SR Bratislavy, nie je mestskej časti Bratislava-Petržalka zverená do správy.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, Bratislava
t.č. 02/63823 065
fax 02/63 823 908
[email protected]
www.petrzalka.sk
07. marec 2013

Peter

ja nie to dominik....nerobte takyyyy krik spravilo sa to samoooooo!!!
03. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Ďakujeme za Váš podnet. Samospráva hlavného mesta venuje mimoriadnu pozornosť oprave povrchov ciest v meste, čoho dôkazom sú jednania zastupiteľstva na ktorých sa schválili mimoriadne finančné prostriedky na tento účel, a taktiež dohoda so samosprávnym krajom, ktorý sa bude spolupodieľať na týchto opravách, ale aj rokovanie s vládou SR, ktorá tiež vyčlení mimoriadne finančné prostriedky pre samosprávy. Výtlky sa opravujú priebežne, už odkedy to umožňujú poveternostné podmienky, podľa časových možností a dôležitosti závady. Priebežný zoznam opravovaných komunikácií denne zverejňujeme na stránke mesta www.bratislava.sk - Samospráva opravuje výtlky (link: http://www.bratislava.sk/vismo/dokumenty2.asp?id_org=700000&id=11036156).

Nemenej dôležitým prvkom sú financie, ktoré by boli potrebné na celkovú rekonštrukciu ciest, avšak ani po príspevku vlády a VÚC nepostačujú, preto nie je možné opravovať všetky výtlky tzv. technologickým spôsobom. Od budúceho týždňa sa intenzívnejšie začnú realizovať komplexnejšie - tzv. technologické opravy, ktoré sú drahšie a časovo náročnejšie. Niekde pôjde len o menšie opravy so zarezávaním, niekde o rozsiahlejšie opravy celých úsekov.

Čo sa však týka konkrétnej situácie, prioritou mesta sú prejazdné úseky ciest, ktoré slúžia prevažnej väčšine na pohyb v rámci mesta. Vjazd na súkromné parkovisko by mal byť rovnako záujmom spoločnosti, ktorá parkovné vyberá. Ich spoluúčasti na oprave vozovky sa nebudeme brániť.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
15. február 2019

Martin Uváček

Výjazd z Technopolu je už bez výtlkov. Vyriešené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania