Neaktuálna mapa MHD v nových električkách

Zodpovednosť za riešenie: Dopravný podnik Bratislava, a.s.

Vyriešený
meno
Peter Oravec 04. augusta 2016

V všetkých nových električkách je stále elektronická mapa, na ktorej je zobrazené, že cez Jesenského, Štúrovu a Šafárikovo námestie nechodia električky. Pritom premávka električiek cez Šafárikovo námestie bola obnovená 15.6.2016 (!) a od 9.7.2016 chodia električky aj do Petržalky (!). Neaktuálna mapa v električkách iba mýli domácich aj turistov.

04. august 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Dopravný podnik Bratislava pracuje na tom, aby vo všetkých nových električkách bola zverejnená nová mapa sieti liniek MHD. Nakoľko sa mapa nenahráva online ale do každého vozidla samostatne cestujúcich žiadame o strpenie. Do 1. septembra 2016 by mala byť mapa sieti liniek MHD nasadená už vo všetkých nových električkách.

Cestujúcim ďakujem za pochopenie.


odbor marketingu a komunikácie
Dopravný podnik Bratislava, a.s.
04. august 2016

Jardo Mladší

to vám trvá nahranie mapy mesiac???respektíve 2??ach jaj..
04. august 2016

jajbolina

Toto je predsa tlačená verzia mapy, ktorá je nalepená vo vozidlách. A kedy sa konečne dočkáme na monitoroch aj doporučených prestupov?
https://imhd.sk/ba/media/gs/00117186/online-zastavkova-tabula.png
04. august 2016

Karlovešťan

TreskPlesk: Na fotografii je elektronická mapa (aj keď aj tlačené sú tiež neaktuálne).

Inak DPB by konečne mohol aspoň odpovedať na tento podnet: https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/24228/infopanely-v-novych-elektrickach
04. august 2016

jajbolina

Podľa mňa to je nalepená mapa v elektrrčeke, aspoň to tak vyzerá. S tvojim podnetom súhlas, o tom som písala.
08. august 2016

Peter Oravec

Povedal by som, že tvrdenie DPB, že "Dopravný podnik Bratislava pracuje na tom, aby vo všetkých nových električkách bola zverejnená nová mapa sieti liniek MHD", je blízke lži, pretože v žiadnej novej električke som ešte zatiaľ (do 7.8.2016 vrátane) aktuálnu mapu nevidel. Inak je zúfalé, ak DPB nahráva tie mapy po jednom. Tvrdili nám, že elektronika veci urýchli. Opak je pravdou. Nebolo by múdrejšie aj v tých nových električkách aspoň nalepiť aktuálne mapy siete na papieri a nemýliť ľudí?
12. august 2016

Anonymný užívateľ

2 mesiace nahravat elektronicku mapu do vozidla? To ju nahravaju cez Mars ci rucne prepisuju pixely? Neskutocna neschopnost dopravneho podniku...
22. august 2016

Peter Oravec

Vážený dopravný podnik, prosím Vás, v električkách sú stále staré mapy na tých nových displejoch, to je naozaj taký problém tam nahrať nové mapy? Nesúvisí to náhodou s tým, že výrobca električiek vám vypovedal zmluvu na údržbu električiek, a to preto, že ste neboli schopní splniť z Vašej strany zmluvné podmienky? Od dnes platí zase výluka električiek cez Jesenského, a to až prakticky do konca októbra, tak som celkom zvedavý, akú mapu tam chcete vlastne vyvesiť. Čokoľvek tam dáte, bude to neaktuálne. Čo s tým vlastne chcete robiť pri vašej pomalosti a neschopnosti?
16. september 2016

Peter Oravec

V niektorých električkách (napríklad na linke č. 3) sú už nové mapy (menšie sa už asi urobiť nedali, ospravedlňujem sa za kvalitu fotografie, narýchlo mobilom), v iných električkách (na linke č. 4) sú ešte stále staré mapy. Celkovo sa sľub DPB, že nové mapy budú v električkách od 1.9.2016, ukázal ako lož. Zatiaľ neriešené.
05. október 2016

Ignác gwsssc

Uz nejaky mesiac su v elektrickach dve mapy - elektronicka - a aj apapierova. A su dost odlisne. A obe (!) su neaktulalne. Na elektronickej nie je ani trat do Petrzalky a na papierovej nie je vyznacena dlhodoba vyluka na Jesenskeho - napr. ze 4 chodi cez tunel. Obe mapy su zle a umyslene klamu. A obe sa tvaria byt z dielne IMHD co je extremne smutne - ja byt IMHD tak zakazem DPB pouzivat ich mapy tymto totalne zvrhlym sposobom.

Inak:
"Ak nastúpite do električky, na displeji sa zobrazí schéma liniek bez novej trate do Petržalky, ktorá je v prevádzke už takmer tri mesiace."
http://zurnal.pravda.sk/fenomen/clanok/406953-co-robi-dobru-verejnu-dopravu/
06. október 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Dopravný podnik Bratislava sa ospravedlňuje za nepravdivú informáciu, ktorú zverejnil 4.8.2016 na web stránke www.odkazprestarostu.sk, že do 1. septembra 2016 by mala byť mapa sieti liniek MHD nasadená už vo všetkých nových električkách. Nakoľko nám úpravu a vzhľad elektronickej mapy sieti liniek MHD robí dodávateľská spoločnosť informačného systému a medzičasom sa vyskytli ďalšie zmeny, ktoré požadoval dodávateľ nových vozidiel, došlo k časovému sklzu a k zdržaniu programovania vo vozidlách.

Vozidlá sa začali prehrávať už od 5.októbra 2016 a podľa informácií z jednotlivých prevádzok by mali byť všetky vozidlá dokončené do 16. októbra 2016.

Vzniknutá situácia nás mrzí. DPB však nevedel urýchliť alebo inak zabezpečiť úpravu programu na zobrazovanie v LCD paneloch.

Odbor marketingu a komunikácie
Dopravný podnik Bratislava a.s.
06. október 2016

Peter Oravec

Ospravedlnenie sa neprijíma.
Ako chcete zvyšovať atraktívnosť mestskej hromadnej dopravy a dostať ľudí do MHD, ak nie ste schopní urobiť ani takú banálnu a elementárnu vec, ako poskytnúť cestujúcim v MHD pravdivú a aktuálnu informáciu o sieti MHD vo vozidlách MHD? A to už takmer štyri mesiace po sprejazdnení Štúrovej ulice pre električky a viac ako tri mesiace po sprevádzkovaní Starého mosta pre električky. Vaša práca je absolútne zúfalstvo a nemá nič spoločného s modernou a zmysluplnou správou mesta.
16. november 2016

Peter Oravec

Takmer pol roka po zavedení električiek do Petržalky sú stále v električkách neaktuálne mapy. Práca DPB je absolútne zúfalstvo a nemá nič spoločného s modernou a zmysluplnou správou mesta.
16. november 2016

Peter Oravec

Oprava: Takmer pol roka po zavedení električiek do Petržalky sú stále v električkách neaktuálne mapy. Počas intervalu sa zobrazia dve rôzne mapy, jedna ako tak aktuálna, druhá neaktuálna. Každá sa zobrazí na 5 sekúnd. Toto je tá neaktuálna mapa.
15. január 2017

Peter Oravec

Zhruba pol roka trvalo dopravnému podniku, kým nahral v električkách aktuálne mapy. Nozaj, klobúk dole!
Pre admina OPS:
V zmysle pridelenia statusu tomuto podnetu administrátorom
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/30375/neinformovanie-o-zmene-trasy-linky-50
("keďže podnet bolo treba riešiť "za horúca" a zodpovedný subjekt na podnet nereagoval, podnet ostane "nevyriešený".")
by mal zrejme aj tento podnet ostať naveky "nevyriešený.
16. január 2017

Odkaz pre starostu

Dobrý deň pán Oravec,

pri daných podnetoch je rozdiel v tom, že linka sa vrátila na pôvodnú trasu, oneskorená informácia by v takom prípade nedávala zmysel, v prípade tohto podnetu zobrazuje mapa aktuálny stav, aj keď podnet bol vyriešený s oneskorením.

S pozdravom

Martin Kollárik
[email protected]
16. január 2017

Peter Oravec

Pán Kollárik,
vzhľadom na to, že oba podnety sú pre mňa osobne "vyriešené", je mi v podstate jedno, aký status im pridelíte.
Konštatujem iba, že pri označovaní podnetov statusom postupujete (podľa môjho názoru) trošku nesystematicky a nesystémovo.
S pozdravom.
16. január 2017

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

oba podnety sú v podstate "vyriešené", pokým v prvom prípade však podnet vyriešil čas bez akejkoľvek reakcie samosprávy, v tomto prípade ho vyriešil DPB, aj keď s oneskorením. Máte však pravdu v tom, že tieto rozdiely v statusoch sú mierne mätúce, najmä pre užívateľa, ktorý si podnety prechádza iba zbežne. Preto v súčasnosti uvažujeme o zavedení nového statusu "uzavretý".

S pozdravom

Martin Kollárik
[email protected]
16. január 2017

Peter Oravec

Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania