Znečistenie okolo kontajnerov na Sekurisovej ulici

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Mirka 08. augusta 2016

Na Sekurisovej ulici (hned vedla je ihrisko materskeho/ rodicovskeho centra Macko) pri kontajneroch sa nachadzaju odpadky - matrace, wc misy a i. Strasi to tam uz min. polroka. Je mozne to odstranit alebo treba pockat (donekonecna), kym to majitelia domov prisluchajuci k danym kontajnerom odstrania?
Dakujem.

08. august 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň p. Mirka,

ukladanie veľkorozmerného komunálneho odpadu do priestorov kontajnerových stanovíšť zakazuje VZN 4/2016 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území Bratislavy. Pôvodca odpadov je v zmysle zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch povinný ukladať odpady do nádob, ktoré sú na to určené obcou.Obcou sa v tomto prípade myslí Hlavné mesto SR Bratislava. Dočisťovanie kontajnerových stanovíšť majú vykonávať a zabezpečovať správcovia bytových domov pre ktoré sú nádoby na zmesový komunálny odpad a jeho triedené zložky určené. Ten kto uloží odpad na iné miesto ako je miesto určené obcou dopustí sa priestupky v zmysle § 115 ods. 1 písm. a) zákona o odpadoch a môže mu byť uložená pokuta až do výšky 1500 eur (§ 115 ods. 2 a 3 zákona o odpadoch).
Príslušné VZN: http://www.dubravka.sk/files/documents/miestny_urad/rozvoj/vzn_4_2016_odpady.pdf
Dočisťovanie stojísk: http://www.bratislava.sk/docistovanie-stojisk/d-79733/p1=204249
Tento postup bol daný Hlavným mestom SR Bratislava a mestské časti si musia tento postup osvojiť a konať podľa nariadení obce. MČ Dúbravka koná na základe preneseného výkonu štátnej správy.
V predmetnej veci sme vyzvali správcu aby vykonal dočistenie stanovišťa kontajnerov.
K tomuto problému uvádzame, že MČ Dúbravka práve aby zabránila takémuto stavu kontajnerových stanovíšť umiestňuje 2x do týždňa veľkokapacitné kontajnery, pritom zákon určuje vykonať najmenej 2x do roka zber a prepravu objemných odpadov. V Dúbravských novinkách sme informovali, že každý obyvateľ môže dať požiadavku kam potrebuje veľkokapacitný kontajner pristaviť aby sa mohol bezplatne zbaviť odpadu.

M. Blažej
Oddelenie územného rozvoja a životného prostredia MČ Dúbravka
12. september 2016

Mirka

Podnet je mozne zatvorit, problem bol vyrieseny. Dakujem pekne

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania