Fekalna studnicka pri Racianskom potoku

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Vyriešený
meno
Miro L 12. augusta 2016

Pri Račianskom potoku, na súradniciach 48.199487, 17.130979 sú z múra vyvedené kanalizačné múry, z ktorých tečie odpad zodpovedajúci ich určeniu.
Prešiel som sa tade niekoľko krát, vedie tam chodník z Peknej cesty, aróma je tam nezameniteľná. Ďalej to preteká do Račianskeho potoka, poniže sa hrajú deti, idylka v meste skutočne nevídaná. Pýtal som sa miestnych záhradkárov, vraj to pravidelne páchne po fekáliach.
Toto je neskutočná drzosť majiteľa , IMHO je to na paragraf.
Prosím o postúpenie podnetu zodpovedným inštitúciám (ŽP, správa drobných tokov..)

12. august 2016

atómové digitálky

Až pôjdeš nabudúce ôkol , vezmi zo sebou vodeodolnú montážnu penu s dlhou hadičkou. Uvidíš ,že majiteľ sa zobudí skôr, ako sa tu objaví odpoveď od ne-komp(l)etentných
13. august 2016

Juraj Tichy

alebo sadru a handru. zmiesat a dat do rur co najhlbsie.
23. september 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

miestny úrad preveril situáciu na mieste. Podnet sme odstúpili na vybavenie Okresného úradu Bratislava - odboru starostlivosti o životné prostredie ako príslušnému orgánu štátnej vodnej správy na riešenie nepovoleného vypúšťania odpadových vôd do povrchových alebo podzemných vôd bez povolenia príslušného orgánu štátnej vodnej správy.

S pozdravom

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
28. február 2017

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača

Dobrý deň,

Dňa 20.2.2017 bola na MÚ v Rači doručená informácia z Okresného úradu Bratislava – odboru starostlivosti o životné prostredie. Podľa miestnej ohliadky, ktorú Okresný úrad uskutočnil, z múru vyteká zachytená dažďová voda a voda prečistená v čistiarni odpadových vôd, ktorá sa nachádza na pozemku. Zvýšený zápach pochádzal z čistiarne odpadových vôd. Majiteľ bol vyzvaný, aby požiadal o dodatočné povolenie na čistiareň odpadových vôd, keďže ju nemal úradne odobrenú,

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania