Fajčenie na zastávkach MHD

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Katarína 18. augusta 2016

Často sa stretávam s porušovaním zákazu fajčenia na zastávkach MHD. Niet sa čo čudovať, keďže veľká časť cestujúcich nie je informovaná, tobôž uvedomelá. Emotikony, ktoré sa nachádzajú na nástenkách v prístreškoch, sú absolútne nepostačujúce, nevýrazné, vytlačené malým písmom a umiestnené tak, že si ich málokto všimne. Okrem toho sa nachádzajú iba na niektorých zastávkach, na nových nie sú žiadne upozornenia. Zdokumentovala som aspoň niektoré. Obrovské plochy na zastávkach prekrýva reklama, na potrebné informácie však nie je miesto. Žiaľ, reakcia pracovníčky MHD na môj podnet bola alibistická a vôbec nie ústretová.

18. august 2016

Jozef

v BA sa na zastavkach fajci uplne bezne... a nepokutuje to nikto, takze sa nadalej fajcit bude, aj keby tam bola metrova preskrtnuta cigareta :(
moj par rokov stary podnet si mozete precitat tu: https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/7310/nevsimavost-mestskej-policie
21. august 2016

Katarína

Všimla som si pri príspevku poznámku, že zodpovednosť sa určuje.
Myslím si, že urobiť primeranú a dostatočnú osvetu je v kompetencii dopravného podniku a kontrola je v rukách mestskej polície. Preto by bolo vhodné informovať obidva tieto subjekty.
01. september 2016

Katarína

Špeciálne upozorňujem mestskú políciu na zastávku električky na Farského ulici v smere do mesta, kde si fajčiari rovno na začiatku zastávky urobili fajčiarske stanovište. Je to poznať aj bez lokalizácie podľa množstva špakov na trávniku.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania