Zhnité a ohnuté zábradlie na Americkom nám.

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Peter Oravec 24. augusta 2016

Magistrát natrel zhnité a vyvalené zábradlie na Americkom námestí. Zábradlie je tak prehnité, že preto, aby nespadlo, je prakticky opreté o kandelábre. Bolo ho preto treba najprv opraviť, vyrovnať alebo ešte lepšie, vymeniť. Nie, magistrát neurobil nič z toho, magistrát natrel zhnité a v podstate spadnuté zábradlie farbou.

25. august 2016

Jaro

Kov hádam nehnije pán Oravec! Ale v podstate máte pravdu.
08. september 2016

Martin Nýdr

V Bratislave hnije všeličo, aj na magistráte je to dosť prehnité.
01. august 2017

Peter Oravec

Bez zmeny.
23. jún 2018

Peter Oravec

Bez zmeny.
Prosím o preposlanie aktualizácie podnetu magistrátu.
26. jún 2018

Odkaz pre starostu

Magistrát hlavného mesta bol opätovne oslovený za účelom odstránenia horeuvedeného problému.

Juraj Hurný
[email protected]
02. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
09. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vo veci Vášho podnetu Vás informujeme, že zábradlie obhliadli naši odborní pracovníci. Zábradlie je síce mierne naklonené, avšak plne funkčné. V súčasnosti nie je nevyhnutná jeho výmena.

Ďakujeme za porozumenie a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
12. júl 2018

Peter Oravec

Dobrý deň,
prepáčte mi, chcel by som len tak trochu zadiskutovať na tému odpovede samosprávy a označenia podnetu za uzavretý.
Aj z fotografií je zrejmé, že zábradlie je naklonené tak 20-30 stupňov od zvislej osi. Čo je podľa mňa dosť. Prešiel som kus sveta, ale nahnuté zábradlia v tomto sklone som moc nevidel. Rozhodne nie vo Viedni a v iných mestách, na ktoré sa p. Nesrovnal odvolával vo svojej minulej volebnej kampani.
Ale iné je dôležité: Chápal by som, ak by samospráva odpovedala, že áno, je zábradlie je nakrivo, je to zlé, ale nemáme teraz na vyrovanie zábradlia peniaze a urobíme to, keď peniaze nájdeme. Ale napísať, že krivé zábradlie je funkčné a výmenu netreba (v podstate ".....ále, to je dobré, na to príde kredenc"), na čo OPS označí podnet za vyriešený, to sa mi nezdá ok.
Nabudúce bude na OPS podnet na krivý stĺp verejného osvetlenia, samospráva napíše "áááále to je dobré" a OPS zmeni status na "uzavretý". Potom bude niekde suchý strom, samospráva napíše "áááále to je dobré" a OPS zmeni status na "uzavretý". Potom tu bude podnet na rozbitú cestu alebo chodník, samospráva napíše "áááále to je dobré" a OPS zmeni status na "uzavretý". Potom tu bude podnet na nefungujúcu fontánu, poškodený smetný kôš, poškodenú detskú preliezku...., samospráva napíše "áááále to je dobré" a OPS zmeni status na "uzavretý".
Kde sa potom chcete zastaviť?
14. júl 2018

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

status podnetu uzavretý a vyriešený (tak ako aj Vy určite dobre viete) nie je to isté. Status uzavretý bol pridelený podnetu v zmysle odpovede samosprávy. Explicitne uviedli, že s daným stavom veci prezatiaľ nebudú robiť nič. Určite rozumiete aj tomu, že nemôžeme každému podnetu vymýšľať samostatný status, aby mu presne vyhovoval na 100 %. Rovnako, ako sme otvorení tejto diskusii o stave podnetov sme otvorení aj zmenám, ktoré vo vyhodnoteniach nastávajú, preto pri zmene súčasneho stavu podnetu budeme podnet aktualizovať.

Situácie aké zmieňujete na konci svojho príspevku sú len hypotetické a sami viete, že pri iných podnetoch (aj takých aké zmieňujete) by pre nás takáto odpoveď samosprávy postačujúca nebola.

S pozdravom,
Juraj Hurný
[email protected]
14. júl 2018

Peter Oravec

Pán Hurný,
priznám sa bez mučenia, že niekedy nerozumiem týmto odpovediam adminov OPS.
1. Píšete, že budete podnet aktualizovať. Pokiaľ poznám portál OPS, tak podnety aktualizujú výlučne používatelia portálu, zadávatelia podnetov. Nechápem preto, ako chcete ako administrátor "podnet aktualizovať".
2. Píšete, že budete podnet aktualizovať pri zmene súčasného stavu. Dovoľujem si položiť otázku: A co si Vy, vojíne Kefalíne, představujete pod změnou stavu? Teraz je to zábradlie nahnuté tak 25 stupňov od zvislej osi. Takže 30 stupňov bude dosť? Alebo bude treba 40 stupňov od zvislej osi? Mimochodom, kým to zábradlie úplne nezhnije, tak tam bude stáť takto naklonené, pretože sa opiera o kandelábre. Ak by zábradlie nebolo opreté o kandelábre, už by dávno bolo na zemi. Ale to viem iba ja, to vie samospráva, ale to neviete Vy, pretože ste tam nikdy neboli a je Vám to úplne jedno, ako to tam vyzerá a ako toto mesto vyzerá. Chodíte, prosím, po svete? Chodíte po Európe? Videli ste niekde v centre hlavného mesta štátu EÚ takto naklonené zábradlie? Môžete poslať, prosím, fotku?
3: Situácie, ktoré zmieňujem, sú podľa Vás hypotetické a pri iných podnetoch by pre Vás takáto odpoveď samosprávy nebola postačujúca. Kde je teda rozdiel? Prečo pri podobnej odpovedi na nahnutý kandeláber alebo suchý strom by to pre Vás nebolo postačujúce, ale pri takejto odpovedi na nahnuté zábradlie je to pre vás postačujúce? Kde je, prosím, rozdiel?
4. Píšete že ste otvorení diskusii o stave podnetov a že ste otvorení aj zmenám pri vyhodnoteniach. Prepáčte, NIE, NIE STE. Som používateľom tohto portálu už viac ako šesť rokov a za ten čas ste boli (po urgenciách u Vášho najvyššieho) ochotní zmeniť jeden jediný status podnetu. Prepáčte, ale prax je taká (a vedia to všetci užívatelia portálu OPS), že ak sa Vy ako admin rozhodnete nejako podnet označiť statusom, tak sa môže zadávateľ podnetu aj na hlavu postaviť, Vy to už nie ste ochotní zmeniť. A to, že ste otvorení diskusii: NIE, NIE STE. Nediskutujete. Rozhodujete jednostranne a definitívne. A najhoršie je, že to o sebe dobre viete (nielen Vy osobne, ale portál OPS ako celok). Nediskutujete. Resp. diskutujete, ale s vedomím, že máte patent na pravdu.
S pozdravom.
16. júl 2018

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

1. pod aktualizáciou podnetu som myslel rovnako tak aktualizáciu od občanov ako aj od nás samých. Pán Oravec, aj my chodíme po meste a vidíme problémy, ktoré sa v meste vyskytujú.

2. Nemusíme sa chytať za slovíčka, ani za určenie presného uhla, kedy to začne byť problémom. Ako som Vám už písal, ja to za problémom považujem ( a áno, okolo predmetného zábradlia aj chodievam). Zmena statusu v tomto ohľade bola výlučne reakciou na odpoveď samosprávy, ktorá situáciu vyhodnotila ako dostatočnú.

3. Ako pravidelný prispievateľ a aktívny používateľ Odkazu pre starostu viete, že po celom meste je ďaleko viac akútnejších problémov, veľakrát aj život ohrozujúcich a v takom duchu bol mienený aj môj príspevok.

4. Stojím si za tým, že sme otvorení diskusii a že skutočne nikto z nás si nemyslí, že vlastní patent na pravdu. Ja sám som už veľakrát prehodnocoval stav podnetov nie len na základe internej diskusie s kolegami, ale aj so zadavateľmi podnetov.
S pozdravom,
Juraj Hurný
[email protected]
17. júl 2018

Peter Oravec

Pán Hurný,
ďakujem za odpoveď.
1. Súhlas, máte pravdu. Napriek tomu, že som sa za takmer šesť rokov, čo prispievan na portál OPS, pri mojich takmer 700 podnetoch s aktualizáciou môjho od admina OPS asi nestretol, je to teoreticky možné.
2. Nechytám Vás za slovíčka a otázku o uhle nahnutia považujem za úplne legitímnu a úplne k veci. Okrem toho, a to je zásadná vec, jedným z nevyhnuitných znakov diskusie je, že sa partneri vzájomne počúvajú a reagujú na otázky druhej strany. Inak to nie je diskusia, ale monológ. Takže musím otázku položiť ešte raz, s opätovnou prosbou o jasnú a exaktnú odpoveď: Čo by malo byť tou zmenou súčasného stavu, pri ktorej ste ochotní status podnetu aktualizovať? (Pre uoresnenie: Teraz je to zábradlie nahnuté tak 25 stupňov od zvislej osi. Takže 30 stupňov bude dosť? Alebo bude treba 40 stupňov od zvislej osi? Mimochodom, kým to zábradlie úplne nezhnije, tak tam bude stáť takto naklonené, pretože sa opiera o kandelábre. Ak by zábradlie nebolo opreté o kandelábre, už by dávno bolo na zemi.) Definovanie "zmeny súčasného stavu" je v tomto prípade extrémne dôležité, aby bolo nám obom jasné, k akej zmene súčasného stavu musí dôjsť, aby mohol byť tento podnet opäť aktuálny, živý. Veľmi pekne Vám vopred ďakujem za odpoveď.
3. Tento argument nepovažujem za relevantný. Ak by sme prijali logiku tohto Vášho orgumentu, tak potom načo sú na OPS stovky podnetov na veci, ktoré sú veľmi málo akútne a nikomu život neohrozujú (opustené autá, plné smetné koše, suché stromy tak desať rokov od vyschnutia, reklamné trojnožky, upchaté kanále, neprejazdné cyklotrasy, nepokosené trávniky a stovky a stovky ďalších?
4. To je Váš osobný názor, ktorý sa podľa môjho názoru nezakladá na pravde. Môžete menovať zopár podnetov, kde ste prehodnotili status z "uzavretý" na nejaký aktívny status na základe diskusie so zadávateľom podnetu?
Ako som to už urobil pri inom podnete, dovoľujem si Vám navrhnúť, aby sme sa pri tom zábradlí stretli, pozreli sa na to zábradlie na mieste a vzájomne si vydiskutovali status tohto podnetu. Ak súhlasíte, navrhnite termín, ja sa prispôsobím prakticky kedykoľvek.
Ďakujem. S pozdravom
18. november 2018

Peter Oravec

Pán Hurný, neodpobvedali ste. Môžem sa dožiť odpovede?
Mimochodom, prečo bol prijatý tento podnet na rovnaký problém:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/60195/ohnute-zabradlie
keď môj podnet ste v podstate uzavreli?
Ďakujem.
Oravec
30. apríl 2019

Peter Oravec

Magistrát tri roky ignoruje aj tento podnet.
Prosím o preposlanie p. Vallovi.
Pán Hurný, to zábradlie o chvíľu padne, či sa Vám to páči alebo nie. Uzavretý či neuzavretý, aj tak spadne. :-)
14. august 2019

Peter Oravec

Magistrát tri roky ignoruje aj tento podnet.
Prosím o preposlanie magistrátu.
16. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vraciame sa k starším podnetom so zámerom riešiť ich. O tomto podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá. Veríme, že v dohľadnej dobe vám poskytneme stanovisko k riešeniu situácie.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
06. december 2019

Peter Oravec

Matúš Vallo ignoruje aj tento podnet.
Prosím o preposlanie Matúšovi vallovi.
06. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

od oddelenia správy komunikácií Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy nám prišla odpoveď, že spomínané zábradlie svoju funkciu plní bezchybne. Stav zábradlia je priebežne monitorovaný a preto bolo aj natreté novým náterom.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
06. február 2020

Peter Oravec

Zábradlie možno plní svoju funkciu, ale
1. je na dvoch miestach opreté o kandeláber,
2. z estetického hľadiska je hanbou magistrátu.
Čo, predpokladám, je magistrátu lautr jedno.
08. júl 2020

Peter Oravec

Dobrý deň.
Takmer štyri roky neriešený podnet.
Prosím o preposlanie.
11. december 2020

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený podnet. Ani pre rekonštrukcii električkovej trate v tesnej blízkosti nedošlo k riešeniu podnetu.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania