Mätúce dopravné značenie na Starom moste

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
BaNi 24. augusta 2016

Nedalo by sa osadit menej matuce dopravne znacenie? Cyklisticke chodniky maju 4 konce a na ostatnych je znacenie zrozumitelne, iba tu sa niekto vysantil.

26. august 2016

autopravo

a co je na tom znaceni matuce? jasne ako facka.
08. september 2016

Michal

To je myslene tak, ze sa chodci musia drzat lavej strany lavky, teda ist mimo cyklopruhu, a cyklisti nesmu vchadzat do protismeru. Teda cyklisti by mali z Pribinovej najprv vyjst do kopca, potom z kopca dole na Safko, tam prejst cez prechod a opat na most do kopca a prejst cez zapadnu lavku. Pritom musia pouzit spolocny uzky priestor s chodcami - t.j. znacenie C12. Prave tam sa uz stihol zranit jeden cyklista, ktory zrejme pri obchadzani chodcov spadol z obrubnika.

Teraz, ked je to tak spackane, sa mi ako najrozumnejsie a najmenej nakladne riesenie vidi osadenie znacenia C12 na vychodnej lavke, ktore zabezpeci obojsmerny prejazd cyklistov s tym, ze chodci budu mat vo svojej zone prednost. Chodci trpiaci cyklofobiou by nadalej mohli pouzit svoj priestor na zapadnej lavke (okrem cyklopruhu), inak s perfektnym vyhladom na hrad a historicke centrum.
06. apríl 2021

Martin Uváček

Podnet úplne zbytočný a reflektujúci neexistujúci problém. Navrhujem ho uzatvoriť.
22. február 2022

PotPalo

Problém tam je. Pri príchode cyklistu z Pribinovej je to veľmi zle riešené. Pokiaľ niekto vymyslel jednosmerné cyklistické pruhy, mal tam naprojektovať aj bezbariérový prechod pre cyklistov (a rovno aj pre chodcov), presne tam hore kde sa pripája zjazd na Pribinovu. Možno na papieri to vyzerá pekne, ale v realite málokto kvôli prejdeniu električkovej trate pôjde zbytočne dolu, tam cez semafory, a zasa späť hore. Pritom by to bol jeden prechod pre chodcov/cyklistov, a prípadne pre semafor by stačilo dotiahnuť kábel z už existujúceho semaforu pre chodcov dolu.
23. február 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,
Martina
Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
23. február 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,
Martina
Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
01. september 2023

PotPalo

Podľa fotky vidím, že nie som jediný kto sa vyhýba tým vyčnievajúcim bielim čiarám na cykloceste. Fakt nechápem prečo musia tak trčať, že na nich cyklista nadskakuje. Viem že 3D je teraz akože v móde, ale vozovku by som radšej uvítal v 2D.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania