HANBA

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Anonymný užívateľ 11. marca 2013

Toto je nabrezie v centre hlavneho mesta Slovenskej republiky. Inymi slovami BORDEL, SPINA A "PARKOVISKO" NA NABREZI DUNAJA!!!!

11. marec 2013

Peter Oravec

Jan, zdravím,
podobný podnet tu bol už pred časom (dovoľte, aby som si prihrial svoju polievočku), samozrejme bez riešenia:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/1755/nabrezie-petrzalka
11. marec 2013

Jan Krajcovic

priznam sa, ze na tejto stranke som prvy krat, takze som nevedel, ze to tu uz bolo...precital som si aj odpoved...resp neodpoved, lebo to boli iba blaboly... toto nie je o financiach, toto je znak neschopnosti!
11. marec 2013

Peter Oravec

Tak to tu občas chodí... nedajte sa znechutiť.
P.
11. marec 2013

Jan Krajcovic

To sa veru nedam... pisem a posielam tieto fotky vsade...snad na inych miestach lepsie pochodim....
11. marec 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
parkovisko, o ktorom hovoríte, je vo vlastníctve hlavného mesta SR Bratislavy, takže na bodrel a špinu je potrebné upozorniť magistrát hl. mesta.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, Bratislava
t.č. 02/63823 065
fax 02/63 823 908
[email protected]
www.petrzalka.sk

11. marec 2013

Peter Oravec

Pani Podmajerská stráca evidentne nervy (bordel a špina... :-) ). Nuž ale jej odpoveď je v jadre štandardná. Ja nič, ja muzikant, obráťte sa na mesto. A mesto nebude reagovať. S pozdravom... práci česť a robote pokoj.
12. marec 2013

Juliette

Hlavy Petrzalky nevedia pochopit, ze keby to nabrezie vyzeralo k svetu, tak by bolo v peknych dnoch tahunom pre ludi... nehovorim ze dnes nie je, ale mohlo by to vyzerat kulturnejsie... auta parkujuce uz takmer na samom kraji, trava rozvrtana od aut a stvorkoliek co si pohodlne jazdia sem tam, "chodnik" v dezolatnem stave kde sa pod vrstvou terajsieho odkryva ten este mozno z cias elektricky do Viedne.
19. marec 2013

Radagast

co cakate ked vodici sa spravaju ako prasata, raz som sa tam pochytil s jednym vodicom, lebo zaparkoval ako keby k mestu nemal vooobec ziadny vztah a div sa svete "hutoril", ze jemu je jedno...Mesto to tam moze upravovat ako chce, pokial sa ludia nebudu spravat ako v civilizovanej krajine, tazko sa nieco zmeni. Zakzalo sa parkovat pozdlz Viedenskej cesty a rodiny s bicyklami, kolobezkami parkuju potom na Tyrsovom (nie kazdemu sa chce trepat do Auparku, aj tak je tam niekedy problem zaparkovat)...Tyrsove je pri peknom pocasi zabite, plno aut, preto parkuju vsade.
19. marec 2013

Jan Krajcovic

Stacila by jedna znacka a nasledne by sme mohli volat 159 ako je to v pripade cyklistickej cesty na Viedenskej.
16. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Na Tyršovom nábreží magistrát hl. mesta prostredníctvom oddelenie životného prostredia spravuje len kúsok zelene okolo betónovej plochy, ostatné nábrežie má mestská časť Petržalka. Vo februári sme robili jarné čistenie a teraz čistíme raz za dva-tri týždne podľa potreby. Betónová plocha nie je oficiálnym parkoviskom a nie je súčasťou siete komunikácií. Pri každom podujatí, ktoré sa tu koná je usporiadateľ povinný zabezpečiť poriadok a to sa kontroluje.

Ak však niekto má potrebu zavesiť smeti na strom, ako je to na obrázku, to nie je o spravovaní pozemku, ale odraz kultúry návštevníkov tohto priestoru. Kultúrni ľudia, ak aj nenájdu v blízkosti smetný kôš (a tie na nábreží sú), nevyhadzujú odpadky na zem, ale zoberú si ich so sebou...

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
16. máj 2013

Peter Oravec

Pán Papajčík, Vy máte problémy s porozumením textu?
Vy žijete v nejakom inom meste alebo na nejakej inej planéte? Veď ten podnet nebol o nejakej igelitke zavesenej na strome, ale o celkovom neporiadku a chaose na tomto mieste. Mestská časť Petržalka sa vyhovára na mesto, Vy sa zase vyhovárate na mestskú časť... a neurobíte nikto nič, aby sa tam čokoľvek zmenilo. Napríklad Vám tu už niekto vyššie navrhoval osadenie značky (zákaz vjazdu? zákaz parkovania? zákaz státia?), čo už samo o sebe by mohli situáciu zlepšiť. Vôbec ste na to nereagovali. Necháte hádam jedno z miest z najkrajším výhľadom na Bratislavu v takomto stave už desiatky rokov, a vôbec Vám nie je hanba? A idete niečo tárať o "igelitke na strome"? Prepáčte, nemám slov.
16. máj 2013

Anonymný užívateľ

Pan Papajcik,

v prvom rade dakujem za odpoved, nech uz je aka je.

Ok, berem na vedomie, ze cast pozmkov je MC Petrzalka a cast Mesta. Co tak sa stretnut a koordinovat postup. Alebo myslite si, ze tento pinpong je tu akoze lepsi??? To mame cakat dalsie dekady kym dinosauri vymru a konecne tam pride niekto schopny????
16. máj 2013

Anonymný užívateľ

Pan Papajcik,

Mam este jedno riesenie. presunte dvoch mestskych policajtov, ktorí sa rozvazaju z nasich penazi v autach SUKROMNEJ firmy (BPS - Park) a bezodplatne pomahaju k ziskom tejto SUKROMNEJ spolocnosti a poslite ich prechadzat sa na Tyrsovo nabrezie, nech dozeraju na PORIADOK!!!!
30. december 2013

Nivy

Nerozumiem podnetu.
Som rad, ze to parkovisko vobec existuje tak, ako je.
Klasicky scenar v Bratislave je taky: magistrat resp. MC zozbiera taketo a podobne podnety, na zaklade nich odprezentuje, ze je pozemok potrebne odpredat do sukromneho vlastnictva - a sukromny vlastnik tam akurat tak instaluje zavoru, a bude vyberat poplatok za parkovanie, alebo v horsom pripade pozemok rovno ohradi a zacne na nom stavat.
29. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ospravedlňujeme sa, že sa Vaším podnetom nikto v minulosti ďalej nezaoberal. Mesto dostalo pred nedávnom Tyršové nábrežie spoločne so Sadom Janka Kráľa do správy od MČ Petržalka. Sad Janka Kráľa spoločne s časťou Tyršovho nábrežia bude prechádzať postupnou úpravou. Veľká časť kde bolo kedysi parkovisko je ohradená a nedá sa na nej už parkovať. Momentálne na nej prebiehajú povrchové úpravy a o ďalšom postupe vás budeme informovať na našej web stránke a sociálnych sieťach.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
30. máj 2020

Nivy

Takže prvý krok - pozemok je už ohradený a parkovať sa tam nedá. Ďalší krok bude predaj developerovi, aby tam postavil nejakú ohavnosť a'la Riverpark?
30. apríl 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím admina, aby požiadal samosprávu o aktualizáciu vyjadrenia k podnetu.
S pozdravom.
26. január 2022

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
30. september 2022

Peter Oravec

Dobrý deň,
sľúbili ste, že budete o riešení podnetu informovať.
Prosím, je niečo nové pri riešení tohto podnetu?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania