Trčiaci kábel na dome Záhradnícka 58 — ŠVaPS

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Uzavretý
meno
obcan 05. septembra 2016

Na budove Štátnej veterinárnej a potravinárskej spravy, Záhradnícka 58, je káblové vedenie riešené esteticky nevhodným spôsobom.

Pôvodné znenie podnetu:

Na budove Štátnej veterinárnej a potravinárskej spravy, Záhradnícka 58, je obnažený kábel. Je treba upovedomiť správcu objektu, aby tento problém riešili. Hrozí nebezpečie úrazu (chodia okolo chodci – deti, mládežníci).

23. september 2016

obcan

20160923, stav nezmeneny...
29. september 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Uvedené je v kompetencii správcu domu. Upozorníme správcu.

kancelária starostu
29. september 2016

obcan

Dakujem za info.
24. október 2016

obcan

24.10.2016 re samosprava: urgujte spravcu STATNEJ INSTITUCIE, aby zariadil napravu - je 7 tyzdnov od prveho nahlasenia problemu.
05. november 2016

obcan

re Kancelaria starostu: Dohliadnite, prosim, aby sa spravca podnetom zaoberal a urobil napravu. Dakujem
08. november 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet ohľadom obnaženého elektrického kábla na Záhradníckej ulici č. 58. Uvedeným podnetom od občanov sa budeme zaoberať a v krátkej dobe prijmeme riešenie na odstránenie nevyhovujúceho skutkového stavu, o ktorom Vás budeme ihneď informovať.
S pozdravom
Štátna veterinárna a potravinová správa SR
08. november 2016

obcan

Dakujeme samosprave za konanie a budeme sledovat napravu zsbezpecenu SVaPS.
11. november 2016

Štátna veterinárna a potravinová

Dobrý deň, podnet z mestskej časti Bratislava Ružinov nám bol zaslaný na riešenie prvý krát dňa 8.11.2016 a v ten deň sme začali aj konať. Oslovili sme odborníka, ktorý bol urobiť obhliadku. Obnažený elektrický kábel nie je vo vlastníctve ŠVPS SR, je napojený v rozvodnej skrini na našej fasáde a smeruje niekde na trhovisko. Nemôžeme sním narábať bez súhlasu alebo konzultácie s vlastníkom. Preto sme oslovili ZSDIS so žiadosťou aby identifikovala vlastníka nevyhovujúceho vedenia. Kábel je v súčasnosti príliš napnutý a krátky aby sa dal bez odpojenia lepšie a bezpečnejšie pripevniť na fasádu bez toho aby bol predĺžený, resp. vymenený. S pozdravom Štátna veterinárna a potravinová správa SR
15. november 2016

obcan

re samosprava:
Dna 29.9.2016 ste odpovedali na podnet z 2.9.2016, citujem: "...Uvedené je v kompetencii správcu domu. Upozorníme správcu." Na urgenciu ste oslovili spravcu IBA 8.11.2016 - po 2 mesiacoch! Na zaklade odpovedi Statnej veterinarnej a potravinovej spravy SR vid vyssie, ziadame samospravu, aby spolupracovala so ZSDIS a SVaPS SR v naprave stavu, ktory ohrozuje obcanov!!!
15. november 2016

Štátna veterinárna a potravinová

Vážený občan, z dnešnej odpovedi ZSDIS, ktorú som zaslal na Mestskú časť Bratislava Ružinov, som bol rozhorčený. Na našu otázku, komu patrí rozvodná skriňa RIS a komu patrí kábel bolo po prečítaní emailu za 10 sekúnd odpovedané, citujem "Skriňa RIS je v majetku ZSDIS prípojka je v majetku odberateľa jej stav je potrebné riešiť s ním". Ak je to teda tak, musí Mestská časť Bratislava Ružinov riešiť daný stav so ZSDIS ako majiteľom skrine RIS a odberateľom (zatiaľ neznámy, kábel vedie niekde na trhovisko). Nám ZSDIS meno odberateľa žiaľ neprezradil. Ľutujem, ale ŠVPS SR nemôže zasiahnuť do vlastníctva ZSDIS a neznámeho odberateľa. V tomto duchu som preposlal email od ZSDIS Mestskej časti Bratislava Ružinov aby ďalej konala s týmito dvoma subjektami. My samozrejme sme ochotní poskytnúť potrebnú súčinnosť. S pozdravom Štátna veterinárna a potravinová správa SR
15. november 2016

obcan

re SVaPS SR: Dakujem Vam za zaujem problem riesit a chapem Vase rozcarovanie z postoja ZSDIS, ktory je absolutne nezodpovedny a liknavy - namiesto toho, aby okamzite zabezpecili napravu. Po Vasom vyjadreni z 11.11.2016 som sa obratil s vyzvou na samospravu, tzn MU/MC Ruzinov, aby konal/a vid komentar z dnesneho dna, 15.11.2016.
29. november 2016

obcan

Re Kancelatia starostu: Ziadama Vas o urgentnu intervenciu na ZSDIS ohladne riesenie obnazeneho kabla!!!! Nie sme snad v Kocurkove!!! Mate verejny podnet od obcanov, to 1. a 2. ZSDIS ma zodpovednost !!!!!
02. december 2016

obcan

Absolutne sa nic v tejto veci doposial neudialo!!! MU/MC Ruzinov intervenuje na ZSDIS? Je mozne, ze kompetetni takto hazarduju?
02. december 2016

obcan

Absolutne sa nic v tejto veci doposial neudialo!!! MU/MC Ruzinov intervenuje na ZSDIS? Je mozne, ze kompetetni takto hazarduju?
24. júl 2017

obcan

Podnet je podany uz takmer rok a nic sa v naprave neudialo!! Zrejme bude nevyhnutne zaangazovat media a poslat k zodpovddnym Obcana za dverami, aby sa problem zacal riesit!! ZSDIS neberie zodpovednost za svoju cinnost????!!!!!!!!!
09. jún 2021

obcan

5 ROKOV OD PODANIA PODNETU A STAV JE ROVNAKY!!!! Zodpovedni na MU/MC Ruzinov nic doteraz neurobili napriek tomu, ze v tele podnetu su indicie, ako v danom pripade konat!!! Ak to sposobi uraz, bude mat problem z regresu.
10. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň.

Podnet sme opakovane nahlásili na ZSDIS, odpovedali, že ešte dnes tam pošlú pracovníkov pre kontrolu stavu.

Ďakujeme,

Andrej Shadura
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
10. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň.

Boli sme pred chvíľou kontaktovaní ZSDIS, pracovníci sú momentálne na mieste a kontrolujú stav prípojky. Podľa ich tvrdenia káble nie sú obnažené, majú viac vrstiev izolácie, ale zároveň dodali, že ZSDIS nepatria.

Ďakujeme,

Andrej Shadura
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
10. jún 2021

obcan

Re Admin: Dakujem za perfekt pracu portalu 👏👍
10. jún 2021

obcan

A komu tie káble teda patria? Keď nikomu, tak prečo sú tam, vyzerá to, ako po vojne? Predsa nežijeme v Kocúrkove? Ved niekde musí byt dokumentácia!
10. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň.

Momentálne nemôžeme pokračovať v riešení podnetu, keďže momentálne káble nie sú v stave život ohrozujúcom, takže problém je len v esteticky nevyhovujúcom riešení a zároveň nevieme, komu patria.

Ďakujeme,

Andrej Shadura
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
19. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ospravedlňujeme sa za zdĺhavé riešenie Vašej požiadavky.
Nejde o zariadenie patriace našej spoločnosti Západoslovenská distribučná, a.s., majiteľa budeme kontaktovať.

V zmysle zákona o ochrane osobných údajov Vám nemôžeme poskytnúť viac informácii k uvedenej záležitosti.

Za porozumenie ďakujeme.

S pozdravom
Západoslovenská distribučná, a. s.
20. júl 2021

Lili

Vážení priatelia, keď sa pozriete, akú odpoveď občania dostali po 5 rokoch tak je do smiechu a do plaču. Akonáhle prekročíte hranice musí aj slepý vidieť, že Bratislava má ďaleko od miest na západ od nás a už len Hainburg ju prekonáva čistotou a upravenosťou. V takých veciach, na aké upozorňujú občania a odkaze pre starostu záleží, záleží aj na tom, čo sa niekomu môže zdať ako "maličkosť". Zdá sa mi, že mi sme si ZVYKLI na špinu, neporiadok, škaredosť, obrovské kaluže na cestách + vodu pri obrubníkoch keď prší, neodtekajúce kanály na asfaltové záplaty, kde nie sú dodržané technologické postupy a chýba zdrsňovacie kamenivo, na čerstvo zasadené stromy (za ktoré zaplatí mesto) ktoré za pár mesiacov uschnú a nikoho to netrápi, na štátne zakázky, ktoré nie sú štátom kontrolované, na .......
20. júl 2021

obcan

re Lili: dakujem za perfektnu analyzu situacie v sprave.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania