"Hudobná produkcia" Gibson Pub Hraničná ul.

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Vyriešený
meno
ZáležínámnaPrievoze 07. septembra 2016

Takmer celé leto znepríjemňuje obyvateľom Hraničnej, Stachanovskej, Mierovej .. ,,hudobná produkcia,, na terase Gibson Pubu na Hraničnej - každý piatok a každú soboru hučia tie isté retro pesničky sprevádzané pokrikmi moderátora a publika. Síce končia presne o 22,00 hod., dovtedy je ale nemožné vetrať, otvárať okná, spať alebo nebodaj uspať malé dieťa.
Dá sa s tým niečo robiť alebo je jediným riešením odťahovať sa ?
V okolí je viacero podobých podnikov, o ktorých našťastie ani nevieme, ale keď si každý z nich zmyslí vyhrávať si svoj žáner .....

07. september 2016

somár rámos

Robiť sa s tým niečo dá ,ale každý čo by mal a mohol na to se..e.A zákony sú.
28. september 2016

ZáležínámnaPrievoze

MC Ruzinov ma cerstvy diplom za riesenie podnetov.. Zial za nas uz treti nerieseny podnet.....
29. september 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
V zmysle VZN č. 28/2013 mestskej časti BA - Ružinov o pravidlách času predaja v obchode a času prevádzky služieb podľa § 3 písm. c ) v prevádzkarňach poskytujúcich pohostinské služby umiestnených mimo bytových domov sa určuje v dňoch pondelok - nedeľa v časovom rozpätí 8.00 - 24.00 h. Predmetná prevádzka neporušuje uvedené VZN mestskej časti BA - Ružinov a nedochádza k rušeniu nočného kľudu po 22.00 h. Ak dochádza k nadmernému hluku v danej lokalite, obyvatelia môžu podať podnet na Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava o vykonanie merania hluku v danej lokalite. Regionálny úrad verejného zdravotníctva, je kompetentná inštitúcia aby zabezpečila meranie hluku. Pokiaľ by dochádzalo v súvislosti s výkonom podnikateľskej činnosti v prevádzke k porušovaniu nočného kľudu a verejného poriadku fyzickými osobami je možné , že sa takéto fyzické osoby dopúšťajú priestupku v zmysle § 47 ods. 1 písm. b) resp. § 48 zákona č. 372/1990 Zb. V zmysle zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, zákona č. 377/1990 Zb. o hlavnom meste Slovenskej republiky Bratislave v znení neskorších predpisov a Štatútu hlavného mesta SR Bratislavy je mestskej časti daná pôsobnosť na prejednávanie priestupkov len, ak tak ustanovuje osobitný predpis a súčasne Štatút hlavného mesta SR Bratislavy. Na prejednanie vyššie uvedených priestupkov v blokovom konaní je v mestskej časti právomoc zverená mestskej polícií.


kancelária starostu
29. september 2016

somár rámos

obyvatelia môžu podať podnet......- no napríklad aj mne ,ja s ním spravím to isté čo RUVZ , ale aspoň vás to nenase3ie ,pretože je jasné ,že nemám záujem niečo s tým robiť, takže vám ušetrím skalmanie
30. september 2016

ZáležínámnaPrievoze

Dobrý deň,
ďakujeme za odpoveď, uvedené predpisy sú nám známe. Očakávali sme - po vzore iných bratislavských mestských častí - opačný postup a síce vyžiadanie si certifikátu o vykonaní merania hluku Úradom VZ od podnikateľa, prevádzkujúceho zariadenie, v ktorom zabezpečuje hodobnú (inú hlučnú) produkciu na terase/ na vonkajšom priestranstve prevádzky, najmä ak sa jedná o prevádzku, ku ktorej majú obyvatelia mestskej časti, ktorej záujmy má MÚ v prvom rade chrániť a pomáhať ich problémy riešiť,oprávnené výhrady.

P.S. Včea nám ,,pán umelec,, strpčocal večer ,,len,, do 20,30 - malé detičky by už dávno mali spať

obyvatelia Hraničnej
23. október 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Mestská časť nie je kompetentná kontrolovať rozhodnutia vydané Regionálnym úradom verejného zdravotníctva. Taktiež nemá prostriedky ani certifikovanú osobu, ktorá by bola oprávnená vykonávať takéto meranie. Žiadny právny predpis neukladá podnikateľovi vykonať meranie hluku v prevádzkarni. Regionálny úrad verejného zdravotníctva, je kompetentná inštitúcia aby zabezpečila meranie hluku pokiaľ dochádza v danej lokalite k nadmernému prekročenie hladiny hluku. Kontrolu prekročenia hladiny hluku ako aj kontrolu vydaných rozhodnutí RÚVZ vykonáva príslušný Regionálny úrad verejného zdravotníctva.

S pozdravom
Mgr. Tatiana Baáriová
Kancelária starostu
18. december 2016

Ružinov - Prievoz

už tam je čínska reštaurácia čiže už žiadna produkcia hroziť nebude :)
22. december 2016

ZáležínámnaPrievoze

...sa to vyriesilo samo nastastie.

Mrzi nas, ze obcan je v takychto situaciach bezmocny.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania