zlý výhľad do križovatky

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

pri vychadzani zo znievskej ulice na lietavsku ulicu parkuju auta (aj nakladne s vacsimi rozmermi a vyskou) pozdlz cesty a zakryvaju tak vyhlad dolava na velku vzdialenost.vychadzajuce auta na hlavnu cestu tak musia vstupovat do krizovatky,aby mali lepsi vyhlad,cim ohrozuju premavku aj seba (sprava vychadzaju autobusy zo zastavky a zaraduju sa prave do pruhu,kam chcete odbocit,dalej zavadziate autam odbocujucim dolava z hlavnej do vedlajsej cesty ). v poslednej dobe sa situacia velmi zhorsila,najma kvoli parkovaniu nakladnych aut. navrhovala by som preto umiestnit znacku -zakaz parkovania -platnu popri celej ceste.dakujem

13. marec 2013

Romanov

Tak, to si treba vyskusat v spicke vyjazd z Bradacovej na Romanovu.
To je ruska ruleta!!!
13. marec 2013

Beňadik

V celej Petržalke treba zakázať parkovanie nákladných aut, Chodia sem parkovať aj cudzí, ráno príde osobakom, odstaví ho na našom prkovisku, presadne do svojho naklaďaku, ktorý nám celú noc zaberal miesto a večer ho tam zase pride zaparkovať a odide domov na osobáku.
14. marec 2013

Adam

zakazat sa len tak neda ked vezie niekam tovar a vynde mu povinna pauza tak neodide prec ale auto musi ostat na mieste i ked sofer nemusi ostat v aute. povinna prestavka sa neda vynechat.
15. marec 2013

q

Ale oni tam stavaju aj cez noc az do rana bieleho!
15. marec 2013

Dodo

Adam, ked mu to tak vynde, nech parkuje
ynde!
15. marec 2013

Dodo

Adam, ked mu to tak vynde, nech parkuje
ynde!
25. marec 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Lietavská ulica je v správe mesta Bratislava, riešiť uvedený podnet je v kompetencii magistrátu.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, Bratislava
t.č. 02/63823 065
fax 02/63 823 908
[email protected]
www.petrzalka.sk
06. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Váš podnet sme postúpili príslušným odborným útvarom riadenia dopravy aj mestskej polícii s križovatkou Znievska-Lietavská a po prípadných konzultáciách s Dopravným inšpektorátom KR PZ Vám budeme vedieť poskytnúť odpoveď. Akékoľvek zmeny v organizácii dopravy sa musia schváliť po vypracovaní projektu a odsúhlasení viacerými orgánmi, aj krajskej polície. A dovolím si podotknúť, že bez ohľadu na správcovstvo cesty je aj mestská časť oprávnená dávať podnety na zmenu organizácie dopravy na príslušných útvaroch.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
28. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za Váš podnet.

Pracovníci odborného oddelenia pre dopravu preverili situáciu na mieste ako aj na okolitých podobných komunikáciách v Petržalke aj na komunikáciách v iných mestských častiach. Problematika bola konzultovaná aj s Krajským dopravným inšpektorátom Krajského riaditeľstva PZ.

Vodiči, ktorých vozidlá sú zaparkované v jednom jazdnom pruhu, neporušujú § 23 ods. (1) zákona 8/2009 Z.z.. nakoľko v každom smere jazdy zostáva jeden jazdný pruh široký min. 3 m pre každý smer jazdy. V prípade, že by vozidlá parkovali vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred hranicou križovatky a za ňou (§25 ods. (1 ) pism. d), porušovali by vyššie uvedený zákon, pretože by nebol dodržaný predpísaný rozhľadový trojuholník, stanovený nomou. V tom pripade by bolo možné obrátit' sa na Mestskú políciu, ktorá má toto v kompetencii. Berúc do úvahy celkovú situáciu statickej dopravy v Petržalke i ostatných mestských častiach by Vami navrhovaný zákaz mohol byť považovaný za precedens, ktorý by dôsledným aplikovaním na všetkých mestských zberných komunikáciách spôsobil kolaps v statickej doprave.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
28. máj 2013

Roman

Pán Papajčík, to že dynamická doprava je kvôli statickej permanentným rizikom je neakceptovateľné.
04. január 2023

Martin Uváček

Podnet treba opätovne preposlať na riešenie magistrátu.
17. február 2023

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania