Kamióny na ulici Mlynské luhy

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Michaela Biharyova 10. septembra 2016
&feature=youtu.be

Dobrý deň
chcem poprosiť o riešenie problému s kamiónmi na ulici Mlynské luhy. Na tejto ceste je pravidelne možné stretnúť kamión. Ceste je veľmi úzka a často dochádza ku kolíziám (ako vidieť na fotografiách, kamiónom sa neuhnú ani značky). Taktiež križovatka Gagarinova Ondrejovova Mlynské luhy nie je stavaná na takéto veľké kamióny, tie majú problém sa vytočiť, často na niekoľko minút zablokujú celú dopravu, zničili trávu pri tejto križovatke. Problém už hlásili aj ľudia z Ondrejovovej, keď kamión zabudol zabočiť na Mlynské luhy a potom sa snažil vycúvať, čím poškodil ďalšie autá.
Bolo by vhodné rozšíriť túto križovatku, alebo dať úplný zákaz vjazdu kamiónov na ulici Mlynské luhy prípadne zjednosmerniť túto cestu a výjazd na Gagarinovu urobiť od Strojníckej ulice.

30. september 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Problém vjazdu nákladných vozidiel bol riešený osadením dopravného značenia povoľujúceho vjazd na ul . Mlynské luhy len nákladným vozidlám dĺžky do 10m okrem dopravnej obsluhy. Úplné vylúčenie vjazdu nákladných vozidiel nie je možné z dôvodu, že sú tam prevádzky, ktoré sú obsluhované nákladnými vozidlami. Zjednosmernenie takto dlhej ulice je problematické z dôvodu predĺženia dojazdových vzdialeností pre veľkú časť obyvateľov.
Prípadné rozšírenie križovatky Gagarinova – Ondrejovova je potrebné riešiť v spolupráci s Magistrátom. V súčasnosti nie je podľa nám dostupných informácií v pláne.





kancelária starostu
04. október 2016

Viva Aqua

Oceňujem snahu riešiť problém aspoň (novým ?) osadením obmedzujúcej dopravnej značky.

Ale taká značka obmedzujúca vjazd nákladných vozidiel na ulicu Mlynské luhy (podobne aj na Ondrejovovu je zákaz vjazdu nákladným autám, okrme obsluhy) tam už je roky osadená, ale JE AŽ ZA križovatkou (teda na začiatku vyústenia ulice Mlynské luhy a na začiatku Ondrejovovej).
Čo asi tak sofér kamiónu urobí, keď sa po odbočení z Gagarinovej pretlačí kritickou dvoj-križovatkou a naraz zistí, že je tam obmedzený vjazd ? Myslíte, že bude cez tie úzke križovatky, plné čakajúcich áut, cúvať späť až na frekventovanú Gagarinovu (lebo tam sa nemá kde otočiť) ?
Asi nie, pôjde ďalej s nádejou, že najhorší úsek prekonal ...

Tú značku je potrebné osadiť už na odbočení z Gagarinovej (z oboch smerov) tak, aby šofér bol VČAS informovaný, že ak ide s nákladným autom s dĺžkou nad 10m tak tam ani NESMIE ODBOČIŤ.
Inak sa riešeniu tohoto problému nedá reálne pomôcť.

Tým by sa tiež reálne zabránilo aj kamiónom "blúdiacich" v sídlisku po Ondrejovovovej (pretože minuli tú odbočenie na Mlynské luhy), často až po Borodáčovu a potom následne cúvajúcim celú túto trasu späť (často aj vyše 30-40 minút a veľakrát v noci).
O mnohých zbrúsených/poškodených zaparkovaných autách, ktoré taký kamión pri cúvaní v úzkej uličke občas naberie, je škoda písať. Bolo ich už dosť veľa.
26. október 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
po konzultácii s KDI súhlasíme s preložením dopravného značenia (B 27a, E 10, E 6b(nad 10m) a E 12 (okrem dopravnej obsluhy) ešte pred križovatku Gagarinova – Ondrejovova v smere do mesta. Obdobné dopravné značenie(B 27b, E10, E 6b(nad 10m a E 12 (okrem dopravnej obsluhy) je potrebné osadiť aj pred križovatkou Gagarinova – Ondrejovova v smere z mesta.
Gagarinova je však komunikácia v správe Magistrátu, takže s touto požiadavkou je potrebné sa obrátiť na Magistrát.





kancelária starostu
26. október 2016

Viva Aqua

RE: kancelária starostu

"Gagarinova je však komunikácia v správe Magistrátu, takže s touto požiadavkou je potrebné sa obrátiť na Magistrát."

Dúfam, že sa aj obrátite. Určite viete presne, na koho (kompetentného) sa ako MČ Ružinov (a primeraný partner) máte na Magistráte obrátiť.


P.S.
Práve včera (25.10.2016) som zastavil a navigoval zablúdený CZ kamión, ktorý po odbočení z Gagarinovej neodbočil hneď na Mlynské luhy (kam mal namierené), ale pokračoval rovno po Ondrejovovej.
Nastala situácia, že kamión musel (našťastie iba) tú prvú rovinku na Ondrejovovej cúvať, ale až do križovatky s Gagarinovou (!), aby mohol následne odbočiť vpravo na Mlynské luhy. Blokoval cca 20 minút celý prejazd a vznikal tam iba dopravný chaos ... (najmä autá, prichádzajúce cez ul. Mlynské luhy, museli cúvať späť tak, aby sa tam mal ako ten kamión vymotať a odbočiť = samozrejme do toho zákazu vjazdu pre nákladné autá s dĺžkou nad 10m !!!).
29. november 2016

Viva Aqua

Dňa 28.11.2016 opäť zblúdený kamión z ČR až na Borodáčovej. Našťastie sa mal kde otočiť (viacerí majiteľlia áut museli preparkovať aby sa veľký kamión mohol otočiť) a teda nemusel celý ten úsek cúvať. Zablokovaný prejazd "len" cca 20 minút.
Keď som sa pýtal šoféra kamióna, ako sa mu podarilo dostať až sem, kedže je na začiatku vjazdu zakazujúca značka, tak tvrdil, že po príjazde a odbočení z Gagarinovej od zjazdu z obchvatu minul odbočku na Mlynské luhy (tam je tiež zákaz vjazdu pre kamióny ! ) a pokračoval rovno na Ondrejovovu aj napriek tomu, že je tam osadená zákazová značka (tú však prehliadol) ...
Tá situácia v dvojkrižovatke (Gagarinova-Ondrejovova_Mlynské luhy) je skutočne neprehľadná !

Obyvatelia tejto zóny by privítali informáciu o tom, ako už MČ Ružinov iniciovala potrebnú zmenu dopravného značenia už na Gagarinovej ul., na príslušnom oddelení Magistrátu.
Dovtedy budeme pravidelne obšťastnovaní "zablúdenými" kamiónmi v obytnej zóne (napriek zákazu vjazdu), ktoré nebezpečne celý ten úsek cúvajú späť a blokujú prejazd desiatky minút.
04. január 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, stotožňujeme sa so stanoviskom mestskej časti, kde bolo všetko vysvetlené.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania