Roky opustené auto na pumpe

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Jakub Zajac 09. septembra 2016

Tento uz legendarny Mercedes zarasta uz asi 6 rokov pri pumpe Lukoil na Schneidra Trnavskeho burinou. Priamo pri nom sa nachadza o nieco cerstvejsi,ale rovnako opusteny Jaguar.

09. september 2016

Odpoveď samosprávy

Tieto vozidlá sa nachádzajú na súkromných pozemkoch. Miestny úrad ponúkol vlastníkom pozemkov pomoc pri ich odstránení. Aktuálne informácie nájdete na našom webe v zozname vrakov: http://www.dubravka.sk/sk/Miestny-urad/Miestny-urad/Zverejnene-zoznamy.html

Rastislav Bagar, prednosta MÚ
09. september 2016

Jakub Zajac

Aký je teda ďalší krok miestneho úradu? Ďakujem.
21. september 2016

Milos

Aký by mal byť ďalší krok? Čo nechápete že je to na súkromnom pozemku? Čo sa má čo starať do súkromného pozemku cudzia osoba? Lukoil dala do užívania parkovisko vo vlastnej réžii a váš ešte trápi čo s tým bude? Už sa teším, až pôjde niekto po ulici, uvidí vo vašom dvore (ak nejaký budete mať) starú vec, odfotí ju a dá na túto stránku s odkazom že čo s tým samospráva urobí. Toto je už nonsens, keď ľudia nemajú čo robiť a sem postujú fotečky čo s tým samospráva spraví. A nie, nie som majiteľom toho vraku, ak by som bol, tak verte, že by tam ďalších xy rokov stál aby som ľudí ako ste vy ešte viac nas.al.
S prianím pekného dňa, váš nepriateľ.
25. október 2016

Nedam Nikdy

Pre Milosa - Dnes nieje podstatne, ci ide alebo nejde o sukromny pozemok (na vela sukr. pozemkoch lezia parkoviska). Podstatne je, ci ten pozemok je, alebo nieje napojeny na cestnu siet. V pripade, ze nieje - musi byt zamedzene ostatnym ucastnikom cestnej premavky nan vstupovat (napr. rampou). Ak je, ide o cestnu siet kde sa kazdy riadi zakonom o cestnej premavke a dalsimi predpismi. Takze tie vraky tam nemaju co robit, ak je parkovisko pumpy napojene na cestnu siet, co predpokladam, ze je.
18. september 2017

Jakub Zajac

Dobry den, ako sa vec vyvija rok po podani podnetu? Vdaka
19. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Zajac,

zrejme sa nepohybujete v tejto lokalite často pretože inak by ste vedeli, že obe vozidlá Mercedes aj Jaguár vedľa boli odstránené ešte minulý mesiac. §67 ods. 3 zákona o odpadoch hovorí kto je povinnou osobou na odstránenie vozidla a je to buď správca cesty, obec so súhlasom vlastníka nehnuteľnosti alebo vlastník nehnuteľnosti na ktorej je vozidlo umiestnené. V tomto prípade je vlastníkom pozemku súkromná spoločnosť a ak nám nedá akýkoľvek vlastník pozemku súhlas podľa § 67 ods. 3 písm. b) zákona o odpadoch nemôžeme vozidlo odstrániť.


M. Blažej
Miestny úrad MČ Bratislava-Dúbravka
19. september 2017

Jakub Zajac

Pan Blazej, citam Vasu odozvu znova a znova a stale nedava zmysel. Teda vy ste odstranili vozidla aj napriek tomu, ze vlastnik parkoviska vam na to nedal suhlas? Ci ako?

PS Nie, nie som momentalne v Bratislave.
20. september 2017

Odpoveď samosprávy

Pán Zajac,
ak by sme odstránili vozidlo bez súhlasu vlastníka pozemku konali by sme protizákonne, vlastník pozemku nám súhlas dal síce to trvalo skoro rok ale dal. Prosím dajte si tú námahu a prečítajte si ustanovenie § 67 ods. 3 zákona o odpadoch alebo celé ustanovenie § 67 a moju odpoveď pochopíte. Pretože sme dovtedy nemali súhlas vlastníka pozemku na odstránenie vozidla nemohli sme konať a to bol aj dôvod prečo tie vozidlá stáli tak dlhú dobu na tomto pozemku.

M. Blažej
Miestny úrad MČ Bratislava-Dúbravka
20. september 2017

Jakub Zajac

Dakujem. Stacila vecna , jasna a kratka odpoved.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania