Cyklisti na chodnikoch

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Viktoria 02. októbra 2016

Dobry den, mna by zaujimalo, do kedy mame my chodci trpiet cyklistov na chodnikoch!! zacina to byt neunosne! Ide hlavne o ulice Cukrová, Lazaretská, Cintorínska, Dunajská a ďalšie.

zakon: § 52, zákon č. 8/2009 Z.z.:
(2) Iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať; to neplatí, ak dopravnou značkou alebo dopravným zariadením je určené inak alebo ak ide o zastavenie alebo státie vozidla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1, 5 m.Da sa ten zakon sprisnit? ved nie je normalne,ze my chodci musime uhynat cyklistom na chodniku, ktory je pre nas!! akoby to vyzeralo, keby sme my pesiaci zacali chodit po ceste a nech si auta trubia, no a co?? Mam ho zadrzat a zavolat policiu? Co ked sa mi bude chciet vytrhnut? mam pravo ho zadrzat primeranymi prostriedkami do prichodu policie?? Rieste to prosim!

06. december 2016

Iva

Myslím, že tento podnet by bolo potrebné poslať aj na Mestskú políciu a Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave I. Je načase, aby polícia cyklistov na chodníkoch začala pokutovať. V Starom Meste to skutočne začína byť neúnosné. Pred časom som šla po chodníku na Župnom námestí a zrazu sa proti mne vyrútilo asi 6 cyklistov, skutočne 6 cyklistov na chodníku. Pod Michalskou bránou v pešej zóne som zažila cyklistov viackrát. Ľudia už úplne strácajú súdnosť a myslia si , že môžu úplne všetko. Po Cukrovej chodia cyklisti po chodníku úplne bežne. Keď im poviete , že na chodníku môžu bicykel iba viesť a ísť vedľa neho, tak vôbec nechápu, že sú účastníci dopravnej premávky a musia dodržiavať predpisy.
06. december 2016

Viktoria

Wow som prekvapena ze vobec niekto zareagoval. Dakujem. S panom starostom som si pisala aj na FB ale odpoved som nedostala. Ta Cukrova je vynimocna aj pritomnostou policajnej stanice a aj tak je to prd platne!!! Vsetci sa tvaria ze sa rozculujem zbytocne a take it easy. Nemam slov ani na to, ze starosta ani len to riesenie nehlada!!! Ale skuste ist po strede cesty. Vodici Vas vytrubia a mate sancu skoncit minimalne na psychiatrii. A cyklisti sa budu smiat a nadalej jazdit po chodniku.
06. december 2016

Iva

Kde je na Cukrovej policajná stanica? Pozerám na mapu a nevidím tam nič.

Ja si myslím, že to nie je problém pre starostu, ale , že by to na jednej strane mala riešiť polícia pokutami a na druhej strane také občianske združenia ako je cyklokoalícia osvetou medzi cyklistami, aby dodržiavali dopravné pravidlá. Už som nad tým celkom vážne uvažovala, že ich budem kontaktovať, pretože mi to ide na nervy . Po Cukrovej chodím každý deň do práce a celkove sa pohybujem pešo po Starom Meste a začínam byť na cyklistov alergická. Nesprávajú sa ako účastníci dopravnej premávky, ale robia si čo chcú.
26. máj 2017

Michal

Ja len podotykam, ze zial, podla zakona cysklisti mozu podobne ako auta po chodniku jazdit, ak na nom planuju zaparkovat. Preto je ich jazda po chodniku nepokutovatelna.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania