Vstup so psom na pieskovisko na Beniakovej

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Laco 11. septembra 2016

Kedysi v parku - pieskovisku medzi Beniakovou a Nad lúčkami sa hrali deti.
Teraz sa to premenilo na venčovisko. Každé ráno (6:00-7:30) namiesto spánku počuvám ako sa tam bijú psi a štekajú. V minulosti tam bol zákaz vodenia psov, ale vandali ho znicili.

12. september 2016

Michal K.

dobry den, dovolim si Vam trosku objasnit situaciu tohto priestoru ako jeden z majitelov garazi pod plochou. uz dlhe roky sa tam deti nehraju a priestor sluzi iba psickarom. mesto ani mestska cast sa o tento priestor nestaraju. je to zelena strecha garazi, ktore su uz roky prave z tohto dovodu v havarijnom stave. narastli tam vysoke stromy, ktore znicili izolaciu, dnu zateka a narusa sa statika, nehovoriac o plesniach a niceni majetku vlastnikov. necinnost uradov brani majitelom uz roky zrenovovat strechu. tento rok sa konecne podarilo vybojovat vyrub 10m stromov, ktore na 30cm zeme skutocne nemaju co robit. vyrazne prispeli k stavu prave aj psickari z okolia, kedze vyrub bol uz viackrat povoleny a oni to zakazdym svojimi staznostami zastavili. dalsou podstatnou otazkou su financie. mesto ziada od vlastnikov zachovanie volne pristupnej zelenej strechy, no to su obrovske naklady a snazi sa ich zbavit a preniest tuto zataz na nich. to je dalsi dlhorocny boj vlastnikov s uradmi, ktory je stale otvoreny.
takze revitalizacia ihriska, resp. buducnost priestoru je stale neista a sam som velmi zvedavy na odpoved. MsP asi neurobi nic, kedze tam nie je zakaz a pripadne nejake tabulky budu zarucene prec do par hodin.
12. september 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. informovali sme o ňom Mestskú políciu. Ak vidíte porušovanie zákona volajte na číslo 159.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
13. september 2016

Lubos

Deti sa tam nehraju. Je to posiate vykalmi. Bud tam budu deti / ludia travit cas v zeleni, alebo psickari. Spojit to nejde.
31. august 2017

Rado Cecik

Lubos ta fotka hovori niečo iné
Deti sa tam hrajú sú tam (na fotke) deti zo svojimi psami. Spojiť to ide.
01. september 2017

Lubos

To je fotka kde zrovna deti vencia psy, ale to je jedno. V tom pieskovisku sa piesok nemenil uz roky a cez den sa tam vyspini desiatka psov (mozno aj stovka) Ziaden zodpovedny rodic tam nikdy nepustil dieta, aby tam chytalo ten piesok a robilo kolace z piesku.
Takze ako pise zadavatel tohoto podnetu, ten piesok je tam len na okrasu a ako zachod pre psy, nie hrisko pre deti.
02. november 2018

Miroslav Pavliš

Žiadam v mene obyvateľov domov Beniakova 2-12 a Nad lúčkami 27-43 o riešenie problému využívania parku - bývalého detského ihriska medzi týmito domami. Tento park pôvodne urobený pre deti je v poslednej dobe využívaný prevažne psíčkarmi na venčenie ich psov. A to v každej dennej a nočnej dobe - od skorého rána až do neskorej noci, aj do 24 hod. Títo obyvatelia si tam vytvárajú debatné krúžky a ich psi sa medzi sebou naháňajú, štekajú, občas bijú, znečisťujú tento park a celé toto dianie značne ruší obyvateľov priľahlých bytov. Mnohokrát nie je možné mať otvorené okná, lebo aj pri zavretých je tento hluk v bytoch výrazne počuť. Pritom kúsok nad týmito bytmi je les pri vodárni, kde je vhodnejší priestor pre venčenie psov avšak tak, aby neotravovali ostatných obyvateľov nášho sídliska.
08. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
22. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Predmetné pieskovisko sa nachádza na pozemku registra C-KN p.č. 1674/227, k.ú. Karlova Ves, ktorý je v spoluvlastníctve Hlavného mesta SR Ba, pričom prislúchajúci podiel je v priamej správe Hlavného mesta SR Ba.

Na pozemku stojí podzemný garážový dom (Garáže Ferdiša Kostku), ktorý postavilo Stavebné bytové družstvo a rozpredalo ho do podielového spoluvlastníctva garážnikom. Pieskovisko a trávnik sa v podstate nachádza na streche garáži a preto si myslíme, že patrí do vlastníctva vlastníkov garáži. O tom, kto vybudoval pieskovisko na garážovom dome nemáme vedomosť. O trávnik sa doteraz starala príslušná MČ, ale po incidente s garážnikmi, prestala.

Hlavné mesto v súvislosti so sťažnosťami garážnikov z trávniku odstránilo stromy a väčšie kríky, kvôli ktorým vraj do garáží zatekalo. Odkrytím stropného plášťa zistili, že závada je konštrukčného charakteru.

Prikladáme snímku z mapy s ortofoto.

Ďakujeme za porozumenie a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
18. jún 2019

Michal K.

dobry den,
strecha garazoveho domu medzi blokmi Beniakova a Nad Luckami je dlhodobo v havarijnom stave a bude sa opravovat. ci na nej bude znova zelen a volny vstup verejnosti je otvorene, kedze je to strecha budovy a majitelia garazi nie su ochotni znasat vysoke naklady na zelenu strechu. zalezi teda na postoji mestskej casti a mesta, ci budu ochotni financovat tento verejny zaujem a na dohode z majitelmi objektu. celkovy zakaz vstupu, nie iba so psom, je teda velmi pravdepodobna alternativa.
s pozdravom
zastupca vlastnikov garazi F.Kostku

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.